Sidevisninger i alt

tirsdag den 10. maj 2011

Fyldte squash .... med resten af lammet:-)

Det her er en af mine favorit-hverdagsretter - og da jeg skulle se at få brugt den anden halve pakke af det hakkede lammekød poppede denne op i hovedet. Retten har en herlig smag af lam og krydderier uden at være spor tung. Her er pænt med grøntsager af squash, løg, tomater, persille - og så bare lidt ris. Hvis du oven i købet har en rest kogte ris, så er det en rigtig godt måde at få den brugt på. Her på bloggen støtter jeg naturligvis Stop Spild af Mad-tanken....

Det færdige fad så sådan her ud, og smagte præcis som jeg kan lide det - opskriften stammer fra et ugeblad, men det er mange, mange år siden, og nu sidder den på rygraden.

På nedenstående stadie ser det ikke så lækkert ud - men det kommer det til om lidt:-) For at komme hertil skal du til 2 personer fikse:

200-300 gram hakket lammekød
1 stort finthakket løg
3 fed hvidløg
Ca. 2 dl kogte (jasmin) ris - eller gerne brune ris, hvis den skal være sundere og du har tid til at koge dem
Indmaden fra squash
Timian, oregano, lidt spidskommen...eller hvad du har af yndlingskrydderier
Lidt smør
Friskrevet parmesan - if you like!

Det er såre simpelt - svits kødet på en godt varm pande (man behøver ikke yderligere fedtstof udover det der naturligt er i kødet), tilsæt løg og hvidløg og lad svitse med nogle minutter. Tilsidst den hakkede indmad fra squash og krydderier. Smag til med salt og peber og læg en smule smør hen over. Og så i ovnen 200 gr i ca. 25 minutter. De sidste par minutter i ovnen kan du lade lidt revet parmesan smelte ned over retten.
Imens det er i ovnen laver du en simpel tomatsovs:
1 dåse gode økologiske tomater
½ dl tomatpure
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
urtesalt fra Herbamare (ell alm salt), samt peber

Svits finthakket løg og hvidløg i en anelse olie, tilsæt de to slags tomat, og evt lidt vand. Lad simre i 20 min, mens du venter på ovnen. Smag til med kryddier, evt. chili hvis du er til det.
Tag det glohede fad ud af ovnen, øs lidt tomatsauce ud over, drys med hakket bredbladet persille og evt. mere parmesan. Spis det som det er sammen med resten af tomatsaucen - eller gerne sammen med en grøn salat eller et stykke groft brød, hvis du er meget sulten,
Print denne artikel

7 kommentarer:

 1. Det ser meget bedre ud end det restemad, jeg spiste igår.
  /SS

  SvarSlet
 2. ha ha - jeg har også dage med restemad, jeg ikke viser frem, vil jeg gerne sige! LOL

  SvarSlet
 3. Uhm, det er vel nok pragtfuld restemad :-)

  SvarSlet
 4. Super dejlig reste-opskrift! Godt at de at du støtter kampan mod madspild.

  Har staks sat linket til dig i vores facebook-gruppe: http://www.facebook.com/group.php?gid=21785928859


  Kærlig hilsen,
  Selina
  Stop Spild Af Mad

  SvarSlet
 5. Ups... der skulle stå "kampen".

  SvarSlet
 6. Hej Selina - mange tak for din hilsen. Jeg har naturligvis meldt mig ind i din gruppe. Jeg vil virkeligt gerne blive GOD på det her område, så din idé og kampagne er super duper. Tak for at gøre en forskel. Når jeg engang finder ud af hvordan man gør, vil jeg også gerne lægge dit loge ude i siden på min blog!!!

  SvarSlet
 7. Hvor er du sød, det vil vi sætte stor pris på! Det er vigtigt at sprede budskabet om at man ikke skal smide god spiselig mad ud. Der er SÅ meget madspild alene i Danmark - se lige, vi har fået lagt alle nye tal på hjemmesiden:

  http://www.stopspildafmad.dk/madspildital.html

  ...og de er skræmmende.


  Kærlig hilsen,
  Selina

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...