Sidevisninger i alt

mandag den 23. maj 2011

Rabarber ....forårsfornemmelser til fryseren

Hvor heldig er jeg lige? At min fætter har et bed fyldt med rabarber, som han ikke selv vil bruge? Der er bare noget over at hive sin egen mad op ad jorden - tænk, hvad naturen forsyner os med at saft og kraft? Som vi kan bage, sylte, henkoge, fryse osv., så vi kan mindes sol, høj himmel og fuglefløjt i løbet af vinteren bare ved at tage en pose af de sprøde stængler frem igen, og trylle dem om til alverdens lækkerier, som kun fantasien sætter grænser for.

Her ligger dagens høst efter de "giftige" blade er hevet af, og klar til at tage med hjem og ordne. Nogle skal selvfølgelig bruges og nydes nu og her. Det vrimler med opskrifter på rabarber lige nu. Og andre skal være honningdepoter i min fryser. Jeg sorterer dem i de helt fine, tynde stængler - de bliver senere brugt til tærter, muffins, kager osv. Og de store og mere grove stængler bliver forvandlet til grød eller kompot, og måske skal jeg prøve at lave saft i år?

Her er bedet - så er det bare med at angribe det!

Smukke ser de ud. Vi forbinder nok mest rabarber med en frugt, fordi vi mest anvender den i det søde køkken. Men faktisk er det en grøntsag, og kan mindst lige så fint bruges i det salte køkken til chutney fx.

Rabarberen smager allerbedst netop nu, hvor de er sprøde og faste og ikke alt for tykke. Den nederste del af rabarberen er som regel den allerbedste, hvad angår sødme og farve - så skær så lidt af enden af som muligt. Men der kommer stadig mange rabarber op af jorden, og jeg kan ikke lade være med også at samle et lager af de ældre og mere grove stængler. Dem kan man jo fint lave saft af fx eller blande halvt op med jordbær til skønt fyld i kager og desserter.

Den er portion ligger nu som 8 små poser i fryseren, og så brugte jeg nogle få med det samme til det første sæt muffins, som blev skønne. Opskriften kommer en af dagene. Og så ligger der også nogle hele friske stængler i grøntsagsskuffen, som jeg har en plan med om et par dage....

Hvis I selv har rabarber i haven, så er det bare med at få dem op ad jorden nu, og ellers prøv om du kan være lige så heldig som mig at finde en have, hvor de ellers ikke bliver brugt. Det er også Stop Spild af Mad at få brugt, hvad naturen så fantastisk skaber til os. Det skylder vi Moder Jord - og husker at sige pænt tak! Print denne artikel

2 kommentarer:

 1. "Det er også Stop Spild af Mad at få brugt, hvad naturen så fantastisk skaber til os. Det skylder vi Moder Jord - og husker at sige pænt tak!"


  Hørt!! 100% enig!


  KH
  Selina

  SvarSlet
 2. Test af kommentar-feltet - for at se om det virker igen

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...