Sidevisninger i alt

søndag den 29. maj 2011

Rabarberkage med kokos og marcipan

Min fætter skulle komme til middag, og da jeg sidste weekend ribbede hans have for smukke rabarber, lå det lige for at bage ham en kage med hans egne rabarber. Kokos og marcipan er begge råvarer som passer perfekt til den syrlige grøntsag, som de røde stængler jo ret beset er. Den her opskrift fandt jeg på Feminas website, og den er nem at lave, og skal helst serveres lun med en skefuld letpisket fløde eller vanilleis.

Du skal først finde følgende frem:

100 gram rørsukker
2 store gode æg (og gode er ikke dem fra burhøns, hvis du spør mig)
100 gram smeltet smør
100 gram hvedemel
50 gram kokosmel
1 tsk bagepulver
1 stang vanille korn/2 tsk vanillesukker
100 gram marcipan i små tern (jeg rev det)
300 gram fine røde rabarber i små skiver
5 spsk rørsukker

Pisk æg og sukker hvidt og luftigt, og rør herefter det afkølede smør i lidt ad gangen. Bland mel, kokos, bagepulver og vanille sammen og vend det i dejen. Vend tilsidst marcipan og 100 gram af rabarberne i dejen, som fordeles i en smurt form. Læg resten af rabarberstykkerne oven på dejen, tryk dem lidt ned og drys rundhåndet med rørsukker. Bages ved 170 gr i ca. 30 minutter. Alle mine ingredienser på nær marcipan og bagepulver var økologiske - og det kan man vel også sagtens sige om min fætters rabarber, som står fredeligt i baghaven og helt passer sig selv, og bare gror uden nogen former for pleje eller omsorg:-)

Jeg skulle hilse fra min fætter og sige at den var lige efter hans smag - og han snupper den i øvrigt "on the rocks", dvs. uden fløde eller is:-) Sådan kan vi jo desværre ikke alle være! Print denne artikel

6 kommentarer:

 1. MUMS! rabarber, kokos og marcipan - så kan det da ikke gå galt :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Hej Birthe - du har fuldstændig ret. De tre ting er bare super sammen

  SvarSlet
 3. Uhm, rabarber er bare fantastiske. Jeg skal snart ud at heppe lidt på mine, synes ikke at de skyder så mange stængler op, som de gjorde sidste år.
  Kombinationen med kokos prøvede jeg også af fornylig - og hvor er det bare et hit! Din version ser vildt skønt ud.

  SvarSlet
 4. Hej Hanne - det var da lidt sjovt, at dine rabarber er sent på den i år. Jeg synes ellers jeg har læst, at man helst skal plukke dem inden skt hans, fordi de ellers bliver mere grove og mindre sødmefyldte. Men jeg har nu i hvert fald tænkt mig at lave saft at de sene stængler. Men god fornøjelse med dine - er spændt på at se om du lægger opskrifter ud:-)

  SvarSlet
 5. Jeg har også plukket flere gange - men rimeligt tynde, fine stængler. Ved ikke, om man hæmmer væksten, når man begynder at hive for tidligt i dem... men jeg har ikke kunnet lade være ;)

  SvarSlet
 6. Hmmm, jeg skal ikke gøre mig klog på det, da jeg ikke er sikker, men er der ikke netop noget med at det faktisk fremmer væksten hvis man tynder ud i ting, der skal vokse op ad jorden? Håber i hvert fald du har nydt dem Hanne

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...