Sidevisninger i alt

mandag den 30. maj 2011

Stop Spild af Tomater

Jeg er ret påvirket af kampagnen om Stop Spil af Mad. På den gode måde altså. Tænker meget mere over det end tidligere. Som nu med de her tomater og en rød peber ... i stedet for at tænke "ahh, jeg bruger dem nok i morgen", og lade et par dage gå på den måde, og så til sidst ende med alligevel at smide dem ud, fordi de er blevet decideret rådne - ja, så fik jeg kigget på dem, og konstateret at de allerede var "trætte".


Så ACTION NU!

Halver de store tomater, og fjerne kernerne, halver de små tomater og lad dem være som de er - rens peberfrugten og skær i mindre stykker. Krydr med lidt æbleeddike, lidt olivenolie, salt (her kunne jeg fint ha' brugt mit ramsløgsalt, men det glemte jeg), peber, 4 fed knuste hvidløg og en lille skefuld knuste chiliflager, fordi jeg gerne ville ha' den lidt spicy ....

Så en tur i ovnen ved 160 grader - ca. 1½ time tror jeg det blev. Uhmm, det duftede nu ....

Lad det køle lidt af og en tur WRUMM med stavblenderen .... nu har jeg den lækreste, kraft- og sødmefylde tomatsauce ....den vil være skøn alene oven på friskkogt spaghetti, men kan jo anvendes på alle andre måder som tomatsauce. Når jeg skal bruge den, vil jeg svitse nogle skalotteløg (de skulle nemlig ikke igennem blenderen, derfor gør jeg det først i anden omgang) og så måske nogle kapers og sorte oliven, hvis man er til det. Det sidste er jeg bestemt ikke. Hader oliven! Basta. Og gider ikke prøve mere!

Jeg fik brugt alle mine tomater og peberfrugten, OG man føler sig faktisk lidt overskuds-agtig, når man det gjort det, og kan stille boksen i fryseren til en dag, hvor man vil være glad for den er der.....
Print denne artikel

9 kommentarer:

 1. Hey, super god ide at bage dem i stedet for at koge dem. Det bringer sødmen frem på en helt anden måde. Tak for super god inspiration :-)

  Stop spild af mad bliver en hel hobby ikke?

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 2. Og en rynket peberfrugt betyder jo bare, at den har mistet vand. Og vand smager jo ikke af noget. Og jeg skal virkelig tænke over, at starte alle sætninger med Og. Og har du set at anarkisten holder kagedag?

  Kathrine

  SvarSlet
 3. Skøn idé - den er straks noteret!!

  SvarSlet
 4. Hej alle tre - ihh, hvor dejligt med hilsner og oven i købet af I kan bruge det:-)
  OG det er skønt at kunne skrive kommentarer her igen! Hold nu op, det har drillet!

  Og OG er helt sikkert et skønt ord:-) OG vigtigt ord. Og nej, jeg har ikke nået at se Sif's kagedag. Og nu bor Sif jo i Århus, og det er trods alt lige langt for en kage, selv om den er lækker. Og mener du dermed, Kathrine (hyggeligt at kende dit navn) at jeg som Tante Sød med den Søde Tand passende kunne arrangere et tilsvarende møde her i byen?? Ha ha
  Og kan I ha' en dejlig aften alle tre
  KH en lidt lalle-glad Marianne

  SvarSlet
 5. Og det var jo ikke nogen tosset ide, og(så) selvom det faktisk ikke var det jeg havde i tankerne først.
  (Ps: Nu kan du finde mig på facebook!)

  SvarSlet
 6. (pps: Med finde mener jeg naturligvis stalke og lure)

  SvarSlet
 7. (PS: Perfekt, havde selv tænkt tanken, men vidste jo ikke om jeg ku' tillade mig at spørge:-) Og jepp, inden længe ved jeg hvor du bor, og så sender jeg kagepolitiet efter dig! SS)

  SvarSlet
 8. Skøn skøn skøn opskrift - og uden madspild! Det synes vi meget godt om!


  KH
  Selina fra Stop Spild Af Mad

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...