Sidevisninger i alt

tirsdag den 31. maj 2011

Rugboller med gulerod

Hvis du har været her før, har du sikkert opdaget, jeg elsker at bage. For tiden har jeg desværre ikke noget overskud til kreative håndarbejder, så en del af min trang til at skabe noget med mine hænder, får så afløb i bl.a. bagning. Dét at stå med råvarerne, sætte tingene sammen, se hvordan processen forløber - til glæden ved at stå med det færdige resultat. Om det er strikketøj, filtning, glaskunst - eller bagning. Glæden er den samme.

Jeg har stort set aldrig lyst købebrød i huset - i mine øjne er det kun godt, når det er hentet samme dag hos en GOD bager. Og søndag morgen venter jeg hellere på at boller skal hæve, og bage end at jeg gider gå til bageren. Og så er mit eget brød meget billigere bortset fra det. Der er altså alle mulige gode grunde til at kaste sig ud i det ...
Du skal ca. bruge:

3 dl mælk
2 dl youghurt naturel (eller kærnemælk)
50 gram gær
2 mellemstore revne gulerødder
50 gram knækkede hvedekerner
1-2 tsk salt
2 spsk olivenolie
300 gram groft rugmel
450 gram hvedemel

Lun mælk og youghurt og rør gæren ud i det. Tilsæt gulerod, hvedekerner, salt, rugmel og det meste af hvedemelet. Mærk efter med hvedemelet... dejen skal ikke være klistret, men absolut heller ikke hård.
Hæves under fugtigt viskestykke 1 time, formes til boller med en stor ske (jeg fik 12 stk), prikkes med en gaffel. Efterhæves 20 min og pensles så med vand. Bages ved 225 grader ca. 25 minutter - men hold øje, ovne er forskellige:-)

Næste gang vil jeg gerne have flere af de knækkede kerner i. Mon ikke man kunne lægge dem i blød først og så bruge flere på den måde uden at de bliver kedelige? Det skal prøves ..

 Her er de færdige med at hæve og klar til ovnen ....
Og så lige et nærbillede - nu venter frisk øko smør og øko ost på dem! Bollerne kan sagtens bruges som madbrød til varme retter i stedet for flutes. Print denne artikel

3 kommentarer:

  1. Uijh de ser gode ud! Elsker hjemmebagte boller med gods i :-)

    SvarSlet
  2. Hej Piskeriset - og ved du hvad, idag GAD jeg bare ikke købe ind, så nu har jeg netop været en tur på rov i fryseren, så nu kommer et par af de her sammen med lidt god ost til at udgøre aftensmaden. Nå, ja sammen med den bakke jordbær med fløde, jeg alligevel fik hevet med hjem:-) God aften til dig

    SvarSlet
  3. Se, det er nemlig også en af de gode ting ved at bage selv - at gemme en portion i fryseren til en anden god gang og så nyde det til morgenmad, frokost eller aftensmad. Jeg gør nøjagtig som dig, når jeg ikke orker at lave aftensmad ;-)

    SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...