200 gram rørsukker
200 gram smør (som har stuetemperatur)
4 af de ekstra store øko æg fra Irma - ellers brug 5, hvis de har alm str. - (de skal også ha' stuetemperatur)
180 gram godt hvedemel
2 tsk vanillesukker eller korn fra en hel stang
150 gram rabarber i ½ cm tynde skiver
60 gram flormelis
Bland de rå rabarber med flormelis, og lad det stå et par timer - så trækker saften ud af dem og de bliver ikke så våde inden i dejen. Pisk smør og sukker lyst og luftigt, det tager ca 8 minutter med en håndmixer. Tilsæt herefter æg et ad gangen og pisk grundigt mellem hvert æg. Sigt rabarberne, så saften løber fra. Kom 2 skefulde mel ned til rabarberne og rør rundt så de er dækkede med mel - det sikrer at de ikke falder til bunds i kagerne. Kom de melede rabarber i dejen, sigt resten af melet ned i dejen og fold forsigtigt melet og rabarber ind i dejen uden at den mister for meget luft. Der må ikke piskes mere nu.
Hvis du har lyst og vil gøre dem ekstra lækre, kan du tilsætte fx finthakket hvid chokolade til dejen. Eller erstatte lidt af melet med kokosmel. Bare forslag ...
Fyld dem i muffinforme (ikke helt op til kanten) og bag dem ved 190 grader i ca. 15 minutter. Hold øje, ovne er forskellige.
Glasur:
½ dl æggehvide piskes med ca. 300 gram flormelis - og tilsæt så den saft du siede væk fra rabarberne. Det kunne ha' været fint at pynte dem lidt mere, men det havde jeg så ikke lige tid til denne gang!
ENJOY
Print denne artikel
Ej, det er så fejt, det der - min modstandskraft mod lækre rabarbermuffins ligger på nulpunktet nu. Det ser super lækkert ud! Savle, savle...
SvarSlet:) C
Hej Carla - du må virkelig rundstykke, jeg først kan give lyd nu, men har først nu fået løst mine it problemer herinde!
SvarSletHåber du FOR LÆNGST har spist kage med rabarber - det er godt for gravide er jeg sikker på:-)
KH Marianne
Ork, der er for længst lavet rabarbermuffins, og jeg synes, jeg hørte Lillens første ord: "er der flere rabarbermuffins?", og så måtte jeg jo spise nogle flere
SvarSlethvor mange bliver der ca.?
SvarSletjeg skal måske bage dem til min klasse!
SletSkal der ikke bagepulver i?
SvarSletDe ser lækre ud!