Sidevisninger i alt

onsdag den 15. februar 2012

Sellerisuppe

Suppe mig her, og suppe mig der! Spiser hun da aldrig andet? Jo, jo og med fare for virkelig at kede jer, får I alligevel endnu en suppeopskrift:-) Resten af sellerien fra gullashsuppen fra sidste uge skulle bruges, og da den nyeste udgave af magasiet MAD! bød på sellerisuppe, kastede jeg mig med glæde over den. Den er mild, cremet og mætter rigtig godt.


Hed suppe med krydderolie og brødcroutoner ... det eneste jeg ændrede i opskriften var, at jeg kogte den med frisk timian og kom en ekstra kartoffel i ...


Det ligner næsten bacon - det er det ikke, og ristede brødcroutoner er meget mere mig. Men ellers gør du sådan her:

1 knoldselleri
1 kartoffel (jeg brugte 2 store)
1 stort løg
1 fed hvidløg (jeg brugte 3)
8 dl hønsebouillon (jeg brugte Herbamare grøntbouillon)
1 dl fløde
saft af ½ citron
salt og friskkværnet peber
- og ½ bundt frisk timian kom jeg osse i

Krydderurteolie:
1 bundt persille
1 bundt basilikum
fintrevet skal af ½ citron
1 spsk olivenolie (jeg brugte avocadoolie og nok mere 3-4 spsk)
salt+ peber

Croutoner:
3 skiver brød
lidt olie
lidt paprika og tørrede chiliflager
salt

Skræl sellerien og skær alle grøntsager i grove tern. Dækkes med bouillon og koges ca. 30 min til at er mørt. Blendes glat. Tilsæt fløde, citronsaft og smag til. Juster med mere bouillon, hvis suppen er for tyk.
Skyl persille og basilikum godt og blend med de øvrige ingredienser. Rist brød i tern i olie eller smør med krydderier.

Server suppen rygende varm med lidt af den smukke grønne olie og de sprøde croutoner. Skøn, sund og billig vintermiddag.


Det her var måske lidt rigeligt krydderolie, men det gir' et super pift til både det visuelle og det smagsmæssige. Og så er krydderurter fyldt med vigtige næringstoffer. Min suppe er ikke helt "ren", fordi jeg kogte den friske timian med, så hvis du vil ha' en mere hvid suppe, så undlad timian eller kom den i et te-filter. 

Print denne artikel

10 kommentarer:

  1. Mmh den ser ligger ud og minder mig om en virkelig lækker jordskokke eller pastinaksuppe, noget i den dur, som jeg fik på en restaurant... Den var super god og det forestiller jeg mig bestemt også denne her er:)

    SvarSlet
    Svar
    1. blir da helt glad for at du mindes noget lækkert fra en restaurant når du ser min suppe:-) Ja, den var bare god .... tak for hilsen Tante Grøn

      Slet
  2. Mums selleri mig her selleri mig der, som suppe, bøffer, salat osv. Gudelækker er den, denne lettilgængelige og drøje grøntsag !

    SvarSlet
    Svar
    1. hi hi grinede da jeg læste din indledning:-) Ja, gudelækkert er ikke spor overdrevet! Ha' en herlig weekend

      Slet
  3. Hej Tante Sød.
    Jeg sender dig hermed en award, fordi jeg synes din blog fortjener opmærksomhed. Jeg nyder at læse dine indlæg på bloggen, så det er jo en god mulighed for at give dig et klap på skulderen.
    Se mere på min side... http://www.jensens-madblog.dk/?p=1818

    Hilsen Ellen / Jensens-madblog.dk

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen - wauw, jeg er MEGET beæret over dit grundlag for at vælge mig, jeg har læst på din blog:-) Jeg er meget meget glad for at høre, du kan lide at læse med og at du osse prioriterer økologien. Jeg har dog modtaget samme spørgsmål tidligere i en award, så jeg tillader mig ikke at lægge den ud igen. Men tusind tak fordi du har tænkt på mig

      Slet
  4. Det ser pivgodt ud! Det må jeg lave en dag, gemalen ikke er hjemme - han er nemlig ret suppeskeptisk ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Gud, har aldrig tænkt over ens kæreste kan være suppeskeptisk! Sådan en kæreste ville altså dø af sult hos mig thi hi:-) Ha en skøn weekend Piske

      Slet
  5. Lækker suppe, og et godt alternativ til den selleri/kartoffelmos jeg altid ender med at lave.

    SvarSlet
    Svar
    1. ja, selleri er nu osse godt i mos og i gratin sammen med kartofler:-)

      Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...