Sidevisninger i alt

onsdag den 25. april 2012

Depressionssnegle!

I dag var jeg nødt til at bage depressionssnegle! Ja, vidste heller ikke, der er noget, der hedder sådan, men det er der så NU! I snart 2 år har haft en inderlig drøm om, at flytte til Samsø, som jeg desperat forelskede mig i på et højskoleophold og efterfølgende flere ferier. I næsten lige så lang tid har jeg haft min lejlighed til salg. I sidste uge fik jeg et købstilbud, jeg sagde ja til. Køber underskrev, jeg underskrev. Drømme om at realisere Samsø lå lige inden for rækkevidde. Frederiksberg Kommune skulle bare lige godkende at køber kunne opsætte altan her på 5. sal. Midt på dagen i dag brast min levende drøm - lokalplanen siger klart, at der ikke kan sættes altaner op på de øverste etager!!!

Flyttemænd var næsten bestilt og fantasien om en sommer i hus og have var begyndt at leve. Sikke en mavepuster. Om igen. På den igen med flere fremvisninger. Godt min søde mægler er så optimistisk!Derfor var jeg nødt til at gå i køkkenet og bage snegle. Jeg havde ikke lyst -  jeg trængte!

Jeg susede ind hos Klidmoster, da jeg kunne huske lækre sager på hendes skønne blog - så opskriften er helt herfra, og de er stærkt anbefalelsesværdige. Come on - der er grahamsmel i. Så er de jo nærmest sunde, og kurerede næsten depressionen - ha ha. Som om:-)


Dej:
25 gram gær
2,5 dl koldt mælk
2 spsk neutral olie
1 spsk sukker
1 tsk salt
1 tsk kardemomme
100 gram grahamsmel
300 gram hvedemel

Fyld:
100 gram blødt smør
100 gram sukker
100 gram marcipan
2½ spsk stødt kanel

1 sammenpisket æg

Tilsæt gær til den kolde mælk og rør helt ud og tilføj olie. Herefter røres/æltes de to slags mel og krydderier i. Må gerne røres/æltes længe. Dejen skal være smidig, blank og fugtig. Lad hæve i skålen til dobbeltstørrelse. Slås ned og udrulles til en lang rektangel.

Rør fyldet sammen til en ensartet masse, og smør den jævnt ud på hele dejen. Rulles på den lange led til en pølse. Skæres i ca 15 stykker, som trykkes lidt flade. Efterhæver 30 min på bagepapir på bagepladen. Pensles med æg og bages i forvarmet ovn ved 200 gr i ca. 25 minutter eller til de er lyserbrune. Afkøles helt og pyntes evt. med glasur og krymmel efter fri fantasi.


De blev bare helt perfekte! Tilpas med fyld, bløde, søde og helt som jeg håbede på. De er nu ophøjet til favoritsnegle. Og det er jo bedre end depressionssnegle!

PS: Man behøver ikke være deprimeret for at prøve dem Print denne artikel

14 kommentarer:

 1. *Ae ae* Trist med lejligheden. Jeg tror fast på du nok skal få den solgt. Jeg kender dig jo ikke i IRL (endnu), men det billede jeg har i hovedet af dig er helt klart en pige der hører hjemme på Samsø!

  Dejligt du kunne bruge opskriften - det er jo nærmest helsekost *host*.

  Glæder mig til at besøge dig på den grønne ø engang i fremtiden ;-)

  SvarSlet
 2. åhhhhh Malou, hvor er du møgsød. Det er ski dejligt at høre, du føler jeg hører hjemme på Samsø, og når jeg kommer derover, er du SÅ velkommen på mit gæsteværelse! Så laver vi madbloggertræf på Samsø sammen:-)

  Jepp - KLART helsekost. Så når man har spist 4 stk er man virkelig stærk som Skipper Skræk!

  SvarSlet
 3. Fuldt fortjent med de depressionssnegle, - jeg er sikker på det lokker en ny køber ud af busken.

  Hvis I så holder madbloggertræf mens vi holder havebloggertræf, så bliver der en gigantisk hyggefest på Samsø :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. tak for skulderklap - ej, hvor sjovt at du skal ha havebloggertræf på samsø. Jeg besøgte sidst en fantastisk have hos en kvinde, der gerne ville igang med at tilbyde have-terapi i sin skønne skønne have.Kan desværre ikke huske præcist hvor den ligger, men dejligt var der. Rigtig god fornøjelse - bor du ligefrem selv på Samsø også?

   Slet
 4. Årh pokkers til møg !! Jeg håber virkelig at du får den lejlighed solgt meget meget snart. Jeg har aldrig selv oplevet Samsø, men har kun hørt at det er et lækkert sted.
  Jeg savler lidt over de snegle, men bager dem dog ikke i dag. Jeg er piv snottet og kan ikke smage eller lugte en fis :-/

  SvarSlet
  Svar
  1. øv for at du er så forkølet, det er da bare irriterende. Rigtig god bedring Vibeke
   Du må komme og besøge mig på Samsø - OG bage snegle når du har smagssansen tilbage!

   Slet
 5. iiih, hvor er det bare ærgeligt med lejligheden :( ØV! Håber virkelig snart du får solgt, så du kan realisere drømmen om skønne Samsø.

  BTW - jeg kan da godt forstå du skulle have sukkerdepotet fyldt op igen, og hvilken skøn måde at gøre det på ;) Lækre ser de ud.

  Held og lykke med de fremtidige fremvisninger. Det skal nok gå godt ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak søde Kristine - tak. Her har heldigvis allerede været ny fremvisning idag. Giver da lidt håb

   Slet
 6. Æv hvor træls - kan godt forstå at du trængte! og de snegle ser bare alt for gode ud - puh, nu begynder jeg at trænge, må hellere komme i køkkenet når jeg har fri :)

  Jeg krydser fingre for et salg og en hurtig flytning til Samsø - det lyder som en skøn plan!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej og tak for trøst og opbakning - det er virkelig dejligt faktisk! Tak forhilsen

   Slet
 7. God løsning på situationen!

  Godt nok p*ssetræls - håber det snart lykkes!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har så evig ret - så kort kan det nemlig siges ha ha:-)

   Slet
 8. Åhh nogle gange så drømmer jeg også om at blive ø-præst! Så længslen kan jeg nikke genkendene til, lidt altså! Men som jeg prædiker for konfirmanderne, nogle gange så skal man tro på det, før man kan se det. Så keep the faith ;)

  Mon fuldkornshvede kan erstatte grahamsmel?, det har jeg nemlig i skuffen!! og jeg har en kanelsnegle trang OG de må gerne være mindst lige så sunde som dine!! !! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Livsmod - hvor pudsigt du skriver det med ø-præst. Jeg har ofte drømt at blive præst nemlig:-) Og flere gange når jeg har taget sådan nogle karrieretest, så kommer den ud med præst som første forslag til egnet job til mine svar:-) Vi må slå os sammen!
   Jeg tror det vil gå helt fint med fuldkornshvede - kast dig endelig ud i det. Måske til konfirmanderne?
   Jeg tænker meget over det med at man skal TRO på det. Jeg tror faktisk at denne her gang var sådan en lille pre-test. Og kan mærke det har styrket min tro! Så næste gang så er alle detaljer i orden ...tusind tak for dine ord

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...