Sidevisninger i alt

lørdag den 28. april 2012

Varm sur/sød kartoffelsalat

Den her tallerken er mad fra barndommens gade, som jeg kommer i tanke om et par gange om året, når køleskabet ellers næsten er tomt. Og som jeg faktisk virkelig godt kan li'. Jeg tænkte det var for uinteressant at lægge på bloggen - men tænkte så osse at mange unge sikkert ikke kender den her måde at tilberede kartofler på? I sku' lige prøve:-) Nem, billig og herlig mad, hvis man er til sur/sød.


Den varme eller lune kartoffelsalat serveres med en god ristet pølse fra slagteren eller gårdbutikken og stærk sennep. That's it! En god øko medister ville også gå fint ...


Du skal såmænd bare bruge:

ca. ½ kg øko kartofler - kogte og i skiver
2 mellemstore øko løg i ringe
1½ dl lagereddike
1 dl vand
4 spsk rørsukker
2 laurbærblade
1 tsk Herbamare bouillon
salt, frisk peber fra kværn
Smør til at stege i

Steg løgringe i smør - over moderat varme og konstant omrøring, og længe! De skal nå at afgive aroma lige som til løgsuppe. Og det tar tid - og de skal ikke tage farve, næsten ikke i hvert fald.
Tilsæt så eddike, vand, sukker, laurbærblade, bouillon og lad løgene koge yderlige ca 10 min. indtil væsken er reduceret til 2/3 ca. Tilsæt så kartoflerne, som gerne må være lidt underkogte, og så lad dem koge med i 7-10 minutter. Smag til med salt og masser af friskkværnet peber. Fisk laurbærbladene op og server med stærk sennep og tilbehør efter lyst og ønske.

Hva' sir I unge? Kender I retten og kunne I finde på at lave den? Print denne artikel

8 kommentarer:

  1. OM jeg kender den ?? Voksede op i en familie med 5 børn, så jo. skulle man have billig mad stod den på ofte på noget med pølse som tilbehør (ja det var dengang , ost tilhørte også den billige kategori) Skal lige siges at varm kartoffelsalat stadig er en hofret hos mig :)

    SvarSlet
    Svar
    1. ja, det er en god ret til mange børn! Skægt du også stadig rigtig godt kan li' det....

      Slet
  2. Åh ja den vækker minder. Husker vi fik den der hjemme da jeg var barn, som vist er ved at være den del år siden. Vi fik den med røde pølser til - da tænkte man vist ikke så meget på farvestoffer m.m.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Tutsi - jeg tror også vi fik røde pølser til de første år og senere ufarvede. Næh der var man ikke bevidst om den slags på samme måde ... godt vi er blevet det:-) Jeg kunne godt nok ikke tænke mig at sætte en rød pølse til livs mere

      Slet
  3. Åhh ja, det var dengang - lavede den selv for nogen år siden... men vil da prøve at huske den igen når jeg mangler en idé

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Bente - ja, det er lissom en ret fra fortiden! Men sjovt at genoplive de gamle ting af og til...tak for din hilsen
      KH Marianne

      Slet
  4. En HERLIG og særdeles velsmagende ret. Min gl. mor på 91 år inviterer stadigvæk, og vi nyder retten i fulde drag. Og resultatet udeblev ikke, nu laver jeg den selv

    SvarSlet
  5. Har lige lavet retten, dog uden Herbamare bouillon. Jeg brugte én af mine hjemmelavede fond, men det forandrer ikke, at det smager herligt.

    SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Der var en fejl i denne gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...