Sidevisninger i alt

søndag den 8. april 2012

Squashvafler og livstegn!

Jeg døde ikke af at fylde 50!!! Kun lidt i hvert fald. Dagen efter. Og et par dage efter den. Og det var da slet ikke meningen, at der skulle blive helt tavst her på bloggen. Meningen var at jeg skulle fylde den op med livsglade billeder af fest, den lækre mad fra Anton's, de gode vine osv. Men da først mine gæster kom, glemte jeg alt om at tage billeder. Var bare fuldt tilstede i nu'et, nød den vidunderlige stemning, nød at lade mig fejre ærlig talt. Nød at flere havde lyst til at sige pæne ting i taler og skrive en tosset sang. Nød nærværet, venskaberne og alt det gode i livet. Hvor var det godt, jeg besluttede at markere dagen istedet for bare at lade den forbigå i tavshed. Vi skal huske at fejre os selv og hinanden, og nyde hvert sekund vi er her.

Påsken har været lige så stille som festen var festlig. Men jeg gør som Dronningen, som min kusine siger. Altså holder den runde dag over flere omgange. Så i weekenden skal jeg igen ha' 16 mennesker til mad. Og denne gang skal jeg selv lave det hele - så her bliver købt ind og forberedt så meget som muligt. Det gælder om at ha' tid til sine gæster på dagen.


I dag har jeg bagt en stor stak squashvafler - de kan snildt varmes op på bagepapir i et enkelt lag, det blir de stadig sprøde og lækre af. De skal serveres som forret med stenbiderrogn, creme fraiche, finthakket rødløg, citron og dild. Opskriften kan du nemt lige få, hvis de ku friste - jeg lod mig inspirere hos Arla og lavede min egen kombi:

100 gram Amo Vinjett fuldkornsmel
125 gram øko hvedemel
2 tsk bagepulver
½ tsk salt + 2 tsk
2 æg
4,5 dl mælk
100 gram smeltet smør
2 groftrevne squash

Den revne squash saltes med 2 tsk salt, og stilles i køleskab ½ time. Skylles derefter i koldt vand, og vrides helt fri for væde - evt- i et rent viskestykke. Mel, bagepulver og salt kommes i en skål. Tilsæt æg og mel og rør til en lidt tyk dej. Tilsidst tilsættes afkølet smeltet smør og den klargjorte squash. Bages i vaffeljern, som pensles med en anelse smeltet smør.

Jeg fryser dem med madpapir mellem hver, så de ikke bliver "flade" i mønsteret.


Jeg har osse lige hakket masser af frisk rosmarin og taget 3 økocitroner, som skallen er revet fint af.


Piskes i 350 gram smør til det er luftigt. Formes på bagepapir i en rulle og fryses. Det skønne kryddersmør skal udgøre saucen til lammekøllen, vi skal ha' den ene dag.

Nu skal der bages groft sandwichbrød igen, og denne her skønne chokofragilite-kage fra Odense Marcipan skal også ligge klar i fryseren.

50 og still going strong - I har intet at frygte:-) Print denne artikel

12 kommentarer:

 1. Det er jeg altså glad for at høre.. Jeg nærmere mig jo de 40 med hastige skridt...

  Men .. fejre mig selv.. næææ tak.. hihihi

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes at fra 40-45 har været nogle af de bedste år i mit liv faktisk. Du kan godt begynde at glæde dig. Og så liiigge overveje om du ikke sku lade dig fejre! Jeg var altså også i tvivl meget længe, men er glad for jeg tog mig sammen ...knus knus til dig

   Slet
 2. Hvor er det dejligt at høre, at du har haft en super fest og dag. Jeg må nok indrømme, at jeg var ved at blive lidt bekymret, så tavs din blog var :)

  Jeg kan love dig, at livet som 50-årig bestemt ikke her hårdt eller kedeligt. Måske det tar en dag længere af komme over en fest som din, men hvad gør det? Bare man har det sjovt.
  Hilsen Ellen (som er 52).

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du sød - dejligt du var lige ved at blive bekymret for mig:-) Og skønt at høre at livet som 50+ er lige så dejligt. Jeg havde det nu også sådan da jeg skulle fylde 40 og det viste sig at blive gode år lige efter....
   Tak for din hilsen - godt jeg ikke er den eneste helt unge blogger

   Slet
 3. Hej Tante Sød - og tillykke med fødselsdagen (-:

  Jeg skal lige høre dig - kan du anbefale maden fra Anton´s ? Jeg er på jagt efter et cateringfirma i Københavnsområdet, som kan levere maden til mit bryllup til sommer...(buffet) Jeg er meget kræsen hvad angår kvalitet, gode råvarer og flot anretning, så jeg leder med lys og lygte efter gode anbefalinger, så jeg ikke går galt i byen og får bestilt fra et sted, som ikke lever op til mine forventninger.
  På forhånd tak for dit svar!
  mvh Camilla

  SvarSlet
 4. Hej Camilla - ja, jeg kendte det heller ikke selv og tog det også på en anbefaling. Men jeg må sige, jeg var virkelig tilfreds med maden. Alt var velsmagende, meget lækkert anrettet, meget nemt at have med at gøre, krævede kun meget lidt af os selv. Mine gæster roste det faktisk alle, og flere har sidenhen spurgt ind til hvem det var. Det eneste minus var at han glemte at levere et grøntsagstibehør (grillede grønne asparges med tilbehør) og det savnede vi en hel del, da jeg savnede mere grønt tilbehør. Men jeg tror på det var en smutter og det vel ske for alle, selv om det nu alligevel var ret ærgeligt. Men ellers har alt fungeret fint. Han overholdt leveringstid, afhentning af fade osv. Han er ikke så kvik til at få svaret på sine mails, men ok, bare han er kvik til at lave lækker mad, så er det ok. Jeg kan kun anbefale det, hvis du kan li den type mad. Nu var vi jo næsten kun ene piger, jeg ved ikke om flere mænd gerne ville ha haft noget "tungere" mad og noget sovs! :-) Held og lykke med at vælge det helt rigtige til jeres store dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for dit hurtige svar ((-:

   Slet
 5. Hej Marianne.
  Dejligt, at du stadig er i live :-)
  Jeg besøgte "din" hollandske kageshop forleden, det var en rigtig god oplevelse. Jeg fik rigtig lyst til at eksperimentere med kagepyntning. Og jeg sendte dig en venlig tanke, da vi var der.
  Hilsen Elin

  SvarSlet
 6. Hej Elin - ej, hvor sjovt at du ligefrem selv har været i butikkken. Og herligt herligt hvis du ku finde på at kaste dig ud i noget af det. Jeg har lige igen fået varer derfra og de sender bare næsten fra dag til dag, og det er bare i orden det hele. Jeg har faktisk brugt dagen i dag sammen med en veninde til at sidde og lave en MASSE pynt - hun skal lave bryllupskage til 100 personer (!!!!) og jeg bare 2 konfirmationskager om et par uger:-) Mange tak for hilsen

  SvarSlet
 7. Heeey kæmpe tillykke med dagen - SÅ skøn at du valgte bare at lade dig hylde og nyde dagen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. tusind tak Bettina - det var en dejlig dag, og jeg er i fuld gang med flere forberedelser til weekenden:-) Så jeg er håbløs bagud med at læse yndlingsblogs, bla din! Men kommer snart tilbage forventer jeg:-)Ha det dejligt, det er herligt at se hvordan du gir den gas med tillid og hårdt arbejde med dine projekter

   Slet
 8. NU er det afgjort! Jeg MÅ have købt mig et vaffeljern asap.... squashvafler lyder jo topgodt. Hurra for dig og tillykke med dit opdatering til version 5,0 ;)

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...