Sidevisninger i alt

mandag den 16. april 2012

Så blev det hverdag igen ...

Dejlig stille mandag morgen - fest er dejligt, men hverdage er nu ikke at foragte. Nu står den på sundere kost og tilbage på motionscyklen! Weekenden gik med at fejre mig selv igen igen, og det var skønt at samle min genfundne jyske familie, fætter og kusine fra sjælland og den familie, jeg selv har valgt til som voksen. En varm og god fornemmelse at have dem alle samlet om mit bord til hygge, god vin og hjemmelavet mad.


Sørme om ikke jeg fik endnu en fødselsdagssang, som ungerne selv havde insisteret på at fremføre helt alene .... det varmer enhver Tante Sød's hjerte.


Forretter gøres klar .... stenbiderrogn er bare en gude-forårsspise ....


Serveret med lune squashvafler istedet for blinis - dem foretrækker jeg klart fremover. Stenbiderrognen fandt vi frisk fra fiskehuset i Karrebæksminde. Min lokale fiskemand på Frederiksberg skulle ha' 100 kr. pr. 100 gram! Og man beregner 70-80 gram pr. person, så det er en dyr forret, når man er mange. Men fiskehuset i Karrebæksminde var til at tale med om prisen... det betaler sig at spørge sig lidt frem.


Og så et stort fad med det helt møre og rosastegte lam fra grillen .....


Serveret med en skøn tærte med butterdejsbund, fyldt med frisk spinat og små tomater. Overhældt med sammenpisket æg, hytteost, revet parmesan, krydderier osv. En virkelig god kombi til lam.


Og så et stort fad med sprøde grønne asparges med dressing af Olivados avocadoolie med hakket mynte, hakket persille og hakket basilum i rigelige mængder. Og drysset med ristede mandler. Dejligt tilbehør til lam ...


Som sauce til de små ovnbagte kartofler lavede jeg øko smør med hakket rosmarin og masser af fintrevet citronskal .... kan rigeligt gøre det ud for sauce. Vi havde dog også en stor skål frisk pesto.


Denne her virkeligt gode kage fra Odense Marcipans opskrifter med makronbunde og chokoladeganache serverede jeg sammen med en stor islagkage, og det høstede også flere anerkendelser. Kagen havde jeg lavet nogle dage før og lagt i fryseren, og derfor blev bundene bløde og mere marcipanagtige. De var ellers sprøde og med god smag af makron, da de lige var bagt.  Jeg blir vist nødt til at prøve den igen, hvor den først bliver lagt sammen et par timer før servering, så man stadig kan fornemme sprødheden. Det må blive til et nyt gæstebud.

Glad men træt træt oven på flere dages familiesamvær, regner jeg med bloggen nu vender tilbage til mere normale tilstande:-) Print denne artikel

7 kommentarer:

 1. Mums hvor ser og lyder det bare super lækkert :-)Jeg må altså snart ud og købe et vaffeljern så jeg også kan lave sjove vafler

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vibeke - mange tak. Jeg har bare givet 149 kr for mit vaffeljern så det er faktisk en billig fornøjelse, der kan bruges til en masse i virkeligheden:-)

   Slet
 2. Årh, hvor har I smovset! Jeg er helt misundelig :-)
  Dejligt med flagende hilsner og skønsang!

  SvarSlet
  Svar
  1. jaaa til begge dele - de unger er lige til at spise rå på et stykke mad:-)

   Slet
 3. jeg er helt pjattet med billedet af "dine" skønne unger, og der er ikke noget som børnesang, der kan smelte hjertet. Og maden ser jo som sædvanlig helt vidunderlig ud.
  Jeg må vist også ud og finde et vaffeljern for det ser ud som en skøn kombo med stenbiderrogn

  SvarSlet
  Svar
  1. åh dejligt, du også synes "mine" unger er lækre! Jeg viser dem stolt frem som var de mine egne! Jaaaaa du må ud efter vafffeljernet. Sender dig gode tanker for dit eget projekt - you know what I mean

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...