Sidevisninger i alt

onsdag den 15. august 2012

Gaea - garant for skønne græske oliven

Lad mig indrømme, at hele oliven er en af de ting, jeg ikke spiser - lige som jeg aldrig har lært at sætte pris på øl og østers:-) . Jeg har prøvet mange gange at komme til at sætte pris på dem, fordi jeg synes, de ser så lækre ud. Olivenolie går det en del bedre med - det har jeg altid i huset og bruger så ofte som jeg synes - mest fordi jeg tror på, at olivenolie indeholder masser af de fedtstoffer, som er rigtigt gode for os. Men flaskerne med rapsolie og avocado-olie bliver stadig oftest hevet ud af skabet:-)

Så for at gi' en fair vurdering af disse smukke olivenprodukter fra græske Gaea tilkaldte jeg assitance i form af min meditationsgruppe. Og de var højlydt begejstrede. Der kom flere uhm-lyde og veltilpasse ansigstudtryk. Gaea specialiserer sig i olivenprodukter, og er et kendt brand, og det smages bare at her er sager, som er gjort af sol og varme. Produktion af olivenolier er jo lige så stor en videnskab som fremstilling af gode vine.


Her er tre forskellige koldtpressede jomfruolivenolier - den til venstre har fået en fin guldmedalje. Den smager virkeligt af frugtrige grønne olien og har en lille pebret eftersmag. Vi har smagt de to af dem, og personligt er jeg overrasket over den mere friske smag end jeg forventede. Jeg synes, de begge føltes mindre fede og mindre bitre end så mange andre olivenolier - så jeg glæder mig til at stifte nærmere bekendtskab med dem i dressinger og i køkkenet generelt.

De to glas med hele oliven er henholdsvis grønne og blandede - den ene endda herligt økologisk. Mine testsmagere spiste med stor tilfredshed, og hvis du er vild med oliven er disse faktisk på tilbud denne uge i Superbest til under halv pris, dvs ca 10 kr for et glas. Det lyder bestemt som et godt køb, hvis man elsker oliven.

Her er Helle igang med tapanaden på soltørret tomat - som også absolut er min egen favorit. Den dufter skønt, har en smuk farve og smager bare af sol og tomat præcis som man håber på. Den virker ikke spor fed, med med en fin lille syrlighed. Har godt med bid og fungerer som skønt pålæg - bare som den er, men man kan naturligvis lave masser af lækre tapas-bidder med denne her. Jeg spiste resten med en vesterhavsost og frisk basilikum - det var skønt. En skive lufttørret skinke ville  også passe godt til.


Marianne, som er vegetar, kastede sig over oliventapanaden - hun nikkede veltilfreds, og synes den udmærkede sig ved den grove konsistens. Der er tydelige stykker af oliven, som gir god tekstur og gør den rigtig egnet til vegetarpålæg. Og smagen er let og med noter fra frugt, synes flere.

Vi oplevede alle at her er tale om kvalitetsprodukter, som der er kræset for, og som vi gerne ville anskaffe igen. Tak til Gaea for nye smagsoplevelser:-) Print denne artikel

2 kommentarer:

  1. Uff hader også oliven. Østers nægterjeg at smage og øl har jeg aldrig fået smag for heller. Ha en skøn dag :-)

    SvarSlet
  2. skægt vi lige har samme preferencer ... osse der:-) Tak og osse dejlig dag til dig i dit nye hus

    SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...