Sidevisninger i alt

lørdag den 11. august 2012

Ramt af doiley-feber!

Det er alvorligt dét her! Jeg er akut ramt af doiley-feber:-) Og når først jeg er lagt ned af den slags, så går det ud over alle gøremål - sjovt nok blir her ikke gjort rent, ingen lange venindetelefonsamtaler, ingen gode bøger blir' læst, og tid i køkkenet er begrænset til et minimum.

Dygtige og kreative Gry med bloggen FrkGarnglad har en imponerende samling af disse doileys, så der er masser af inspiration at hente. Oven i købet har Gry nogle virkeligt gennemarbejdede opskrifter og hækleordbog, så jeg vil mene, de fleste kan gøre det efter med lidt tålmodighed.

De har stået på min det-må-jeg-altså-prøve-liste et stykke tid, og i går kom jeg afsted efter garn og ny hæklenål - og ja, var det alt gik i stå herhjemme:-)


Se lige min første doiley - den er lys mint, og jeg er top tilfreds med resultatet. Den er da totalt fin - som min veninde skrev i aftes, da jeg sendte et billede - "nu er der da gået totalt mormor i den". Ja, hun har ret, og mormor er 100% trendy....


Jeg er bange for, jeg kommer til at gå amok i doiley-fremstilling den næste tid. De her første skal passe som mellemlægsservietter til de Rice tallerkner i forskellige farver, som jeg vil ha', når jeg får mit bondehus på Samsø. Forestil dig dem også i røde til jul - eller kridhvide til hvad som helst:-)

Jeg hækler i tyndt merceriseret DMC bomuldsgarn på nål 2,5, og denne doiley kommer så til at måle 25,5 cm i diameter - hvis du nu også sku' være fristet.

Tak til Gry for virkelig brugbare forklaringer og skønne sager - jeg vender tilbage inden længe:-)

PS: Hvis du også bare må eje nogle af disse, så håber jeg du får lyst til at komme igang med at hækle. Og ellers hækler jeg altid gerne på bestilling Print denne artikel

8 kommentarer:

 1. De er flotte! Det er et meget yndigt mønster du har valgt.

  SvarSlet
  Svar
  1. mange tak Mai-Britt, jeg er osse ret vild med netop denne her ... men der er nu mange, der frister

   Slet
 2. Så flot Marianne GODT GÅET - denne doily er ikke just en begynder doily ;O) Og hvor er det fedt at også du har opdaget hvor fantastisk doily-hækling er ;O) Taaaaak for alle de pæne ord ( og mail ) sidder jo helt og rødmer bag computerskærmen ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gry - åh, tusind tak - ros fra eksperten er rigtig dejligt! Er nu ellers lige kommet til at opdage, jeg har glemt en enkelt omgang, men det gør jo ikke noget! Ja, jeg er helt bidt af det, og i dag vil jeg ud og købe garn i flere farver, og går i gang med et nyt mønster i aften tror jeg:-)
   Jeg kommer helt sikkert til at kigget MEGET på din blog den kommende tid
   KH marianne

   Slet
 3. Århh, hvor er de søde!
  Satans også for den tennisalbue altså. Jeg får simpelthen så ondt efter en halv times hækling - æv for også da. Men gemmer lige link alligevel - der må komme en dag, hvor jeg har arm til det!

  SvarSlet
  Svar
  1. åhh, synd for dig. Jeg må indrømme, jeg også får monster ondt i skuldre, nakke og den ene hånd! Men jeg kan simpelthen ikke styre mig, selv om jeg også burde skrue ned for håndarbejdet, så man ikke får alvorligt slidgigt ...
   Håber du en dag alligevel kan overtale din albue til at samarbejde lidt:-) tak for sød hilsen

   Slet
 4. Hvor er de flotte og ja Gry har mange der frister...

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. tak, og ja - jeg skal klart i gang med flere mønstre. Det er sjovt det her:-)

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...