Sidevisninger i alt

søndag den 13. april 2014

Blod-kage!

Ja, ja bare rolig - vi er ikke ude i mord eller noget. Forsøgte bare at få din opmærksomhed:-) Det er selvfølgelig blodappelsin, der spiller hovedrollen i den her lækre "sandkage", som man nok ville kalde den i sin tid. Og hvem sir' at sød fed sandkage hører fortiden til?


Der var blodappelsiner i min lokale butik, og det ser man ikke tit på Samsø. De kan bare noget med deres smukke indre:-) Ud af det kom den her smækre sag - der er virkelig mange stykker, så invitér bare hele familien. Min personlige yndlingsgenbo er på påskeferie på den lille ø, så han har lige fået et opkald:-)

Blod-kage til mange
4 store landæg eller øko
225 gram sukker
175 gram øko hvedemel
175 gram smeltet øko smør - afkølet
1 lille bæger Thiese 38% creme fraiche
1 tsk bagepulver
1/4 tsk natron
1/4 tsk fint salt
fintrevet skal af en stor øko appelsin (brugte alm appelsin her, da blodapp ikke var øko)
3 spsk saft fra en blodappelsin
1 tsk vanilleekstrakt

Pisk æg og sukker lyst og tykt sammen. Tilsæt appelsinskal og saft samt vanilleekstrakt. Bland mel, bagepulver, natron og salt og sigt dette i dejen skiftevis med appelsinsaft, cremefraiche og smeltet smør. Vend forsigtigt rundt, så du ikke hiver luften ud af æggemassen:-) Fyld dejen i en godt smurt kageform og bag først 20 min ved 180 grader, skru ned til 160 gr og bag yderligere ca 30 min eller til kagen er gylden og der ikke kommer dej med op, når du stikker i den. Lad afkøle helt.

Pynt
Lav en glasur af 125 gram flormelis rørt op med saft fra blodappelsin - jeg synes godt farven måtte være lidt mere markant, så jeg tilsatte en lille bitte my pink pastafarve.

Kog desuden 1,25 dl vand op med 60 gram sukker - skær en blodappelsin i meget tynde skiver, halver dem og lad dem simre i sukkervandet/sirup forsigtigt i ét lag i ca 25 min eller til de lige begynder at karamellisere. Læg dem forsigtigt på bagepapir og lad dem tørre til du skal bruge dem. De kan snildt laves i forvejen. Pynt kagen med glasur og halve appelsinskiver:-)


Pretty in pink:-) Eat, pray and love:-) Print denne artikel

6 kommentarer:

 1. Sejt koncept! Ser meget bedre ud end de sandkager, jeg fik som barn - mmm!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de ku da vist godt være lidt sand-agtige:-) Det er den her i hver fald ikke!

   Slet
 2. Den ser også drabelig dejlig ud! Mums!

  SvarSlet
 3. Uhm, lyder som en skøn kage.
  Jeg elsker blod appelsiner, og har været heldig at de er begyndt at være i flere butikker, så det har jeg virkelig nydt.

  Det kan anbefales at skære dem i skiver, uden skræl, også dryppe dem med lidt god og gerne frisk olivenolie.

  God påske

  Lena

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt, det er desværre sjældent de er her. Spændende måde du har fundet ud af at nyde dem. Jeg kan desværre bare slet ikke lide oliven, men der er der jo mange, der er vilde med. Tak forvhilsen

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...