Sidevisninger i alt

mandag den 7. april 2014

Valnødde- og nougatlagkage - en gang til!

Jeg har vist dig den før i den her version. Nu er den bagt igen, fordi den bare er virkelig god:-) Denne gang lægger jeg osse opskriften på min egen side, så jeg ikke risikerer DR1 lukker ned for deres Blomsterberg-repertoire!


Kollegerne fik de første stykker, fordi jeg havde fødselsdag i sidste uge .... resten blev afleveret hos venner, som skulle ha' gæster om aftenen. På den måde blev kagen godt udnyttet!

1

10-12 stykker kage på min måde
Dej:
4 store øko æg
165 gram sukker
100 gram finthakkede valnødder
150 gram øko hvedemel
1 tsk vanillesukker eller ½ vanillestang
1 tsk bagepulver
Hak valnødder fint. Pisk æg og sukker grundigt til det er lyst og tykt. Bland nødder med mel og bagepulver og vend forsigtigt i æggeblandingen. Smør en 24 cm springform godt og fyld dejen heri. Bages ved 175 gr i ca 25 min. Afkøles helt og flækkes i to.

Creme:
300 gram blød nougat
6 dl øko piskefløde
6 blade husblas
1 dl meget stærk kaffe
120 gram øko æggeblommer - det er ca 6 æg
Læg husblas i blød i koldt vand i 20 min. Kog nougat i en skål over vandbad og smelt forsigtigt og afkøl lidt. Pisk fløden til let skum. Vrid vandet fra husblas og smelt forsigtigt sammen med kaffen. Kom æggeblommer og kaffe/husblas i den smeltede nougat og pisk kraftigt. Vent 5 min og tilsæt halvdelen af fløden og pisk godt. Vend tilsidst forsigtigt blandingen med det sidste kolde piskede fløde. Fordel 1/3 af fyldet mellem de to kagebunde. Læg kagen på dit serveringsfad, sæt ringen fra springformen rundt om og fyld 1/3 af fyldet på toppen af kagen. Sæt i køleskab til næste dag.

Når du skal servere kagen finthakker du 150 gram valnødder og pisker den sidste 1/3 creme godt igennem. Smør cremen på siderne af kagen og læg valnødder på siderne. Pynt som du lyster - evt med resterne af cremen. Jeg pyntede med de nye chokochuncks fra Odense Marcipan.


Så er der serveret for voksne:-) Klassisk kage, som de fleste rigtigt godt kan li':-) Print denne artikel

7 kommentarer:

 1. Ohlala! Jamen altså! Jeg er helt forelsket :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Forelsket er dejligt:-) put rigeligt kaffe i, hvis du er til det:-)

   Slet
 2. MÅMS! Jeg tror den skal bages til min fødselsdag. Har nemlig ikke mindre end 600 g. nougat på lager som trænger til at blive brugt. Har inviteret alle de kage-glade piger på boller og kage og de kan virkeligt tage fra og elsker at prøve nyt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen perfekt, den her snupper lige halvdelen af dit nougat lager. Og den er virkelig nem at ha med at gøre, og det hele kan laves i god tid inden gæsterne kommer

   Slet
 3. Den ser bare for lækker ud - og så tillykke :)

  SvarSlet
 4. Det er Mette Blomsterbergs opskrift

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Der var en fejl i denne gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...