Sidevisninger i alt

onsdag den 2. april 2014

Creme cheese jordbærmuffins med mandelcrumble

Kan man få en ret meget større kompliment end når teenageren, der hvor man man er gæst med sine kager, som afsked siger "du skal huske, at gi' min mor opskriften":-) Så her kommer opskriften til hans mor og jer andre på nogle temmeligt lækre jordbærmuffins. Som består af både dej, cheesecake-fyld og crumle. Nå ja, og så en pose af jordbærrene fra sidste sommer.


Det er nu, vi skal "nænne" at bruge sidste sommers frugter og bær fra fryseren - meget snart kommer her heldigvis friske forsyninger op ad jorden.

Kagerne er jordbærsøde og sprøde med mandler og crumble - og selvfølgelig langt bedst nybagte. Så her fik du en undskyldning for at spise dem samme dag, de er bagt!


14 jordbærmuffins
Dejen:
220 gram øko hvedemel
2 tsk øko bagepulver
1 stort øko æg
2,5 dl øko letmælk
0,6 dl rapsolie
60 gram sukker
2 tsk vanillesukker

Creme cheesefyld:
110 gram Philadelphia
115 gram sukker
1 lille øko æg
1 tsk vanillesukker

Crumble:
40 gram øko hvedemel
40 gram sukker
50 gram smuttede og grofthakkede mandler
½ tsk kanel
40 gram smør

400 gram frosne jordbær

Til dejen blandes først æg, mælk, olie, sukker, vanille - og heri røres mel blandet med bagepulver. Skal bare piskes godt sammen til der helst ikke er klumper i.
Alle ingredienser til fyldet piskes sammen.
Til crumble blandes mel, sukker og smør sammen med fingrene til det ligner rasp. Heri kommes mandler og kanel.

Fyld papirforme i en fast muffinbageplade. Læg nu en spsk dej, en spsk fyld, lidt jordbær og en tsk crumble i hver form og gentag. Dvs lægges i to lag i hver form. Top med crumble. Bages i 180 grader forvarmet ovn i ca 25 min eller til de er gyldne, og jordbærrene begynder at boble lidt.


Fyld godt op i formene - som du kan se, falder de lidt sammen, når de kommer ud af ovnen. Men haps de er et godt varsel på den nye jordbærsæson:-) Print denne artikel

10 kommentarer:

 1. De ser dejlig sommersøde ud! Hm, gad vide, om jeg har flere jordbær tilbage i fryseren... må nok hellere tjekke. Er også i gang med at rydde godt ud i fryserens gemmer, så den er klar til forårsslagtningen og sommerbærrene :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er dejligt at fryse forråd ned, men man skal præcis huske at bruge det i tide. Jeg kan godt ha en tendens til at være lidt nærig med det, og pludseligt er der nyt:-)

   Slet
 2. Hvor lyder de bare lækre og dejligt sommerlige :-) Sådan en gad jeg godt at sætte tænderne i lige nu eller på alle andre tidspunkter i virkeligheden ;-)

  SvarSlet
 3. De ser gode ud, så opskriften er hermed gemt og skal afprøves snart.

  Hvordan er de indeni? Er de meget svampede pga. væske fra jordbærene?
  Og lader du jordbærene tø op først? Eller tilføjer du dem frosne?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Frk Struds - gode spg du stiller. De er svampede uden på nogen måde at være våde. Jeg lod bærrene ligge et par timer på køkkenbordet, så de var stadig stort set frosne, men nemme at skære i halve og proppe ned i dejen i to lag:-) håber du får lyst til at bage

   Slet
 4. Mums :D
  Det lyder overlækkert - de skal prøves inden længe. Tusind tak fordi du deler din opskrift med alle os andre :)

  SvarSlet
 5. Uhm, hvor lækkert og sommerligt :D

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, nemlig Anne. Man kommer til at glæde sig til sommer

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...