Sidevisninger i alt

onsdag den 3. juni 2015

Æble/rabarberkage med mandellåg

Den, der gemmer til natten, gemmer til katten - sir' man jo! Jeg har en tendens til at holde lidt for meget på sidste sæsons bær og frugter i fryseren, så nu er det med at få det brugt. Vi skal jo snart huske at fylde op igen med dette års rabarber, da de skal tas' før Skt. Hans.

Med både æbler og rabarber på frost, blev det til denne kage med sprødt mandellåg - de to frugter går så fint sammen. Og naboerne var inviteret til fællesspisning i går aftes:-)


6-8 portioner 
Dejen:
100 gram øko fløde
50 gram sukker
2 tsk vanillesukker - gerne hjemmelavet
2 gode og lidt store landæg
100 gram øko hvedemel
1 tsk øko bagepulver
Fintrevet citronskal fra ½ øko citron
1 syrligt æble i tern
100 gram rabarber

Mandellåget
75 gram øko smør
50 gram sukker
1 tsk vanillesukker
1 spsk honning
2 spsk øko fløde
100 gram mandelflager

Pisk fløden med sukker og vanillesukker, tilsæt herefter æg og pisk godt. Bland mel, bagepulver og vend dette i æggemassen. Tilsæt citronskal. Fyld dejen i en 18 cm (lille) springform, der er foret med bagepapir. Læg æblestykker ned i dejen og rabarber ovenpå. Bag ved 180 gr forvarmet ovn i ca 15 min. Tag nu kagen ud og fyld mandeltopping på (se herunder) og bag yderligere ca 20 min eller til den er pænt gylden.

Imens kagen bager første gang, laver du toppingen. Kom alle ingredienser på nær mandler i en gryde og kog det i et par minutter. Vend mandelflager i og tag af varmen.


Kagen er bestemt bedst helt nybagt og lun og kan selvfølgelig serveres med kold letpisket fløde eller en kugle vanilleis, men det er nu slet ikke nødvendigt. Vi fik den efter en lidt solid middag, så det blev uden tilbehør.


Sød, blød, syrlig og sprød - det vil man gerne være, hvis man er en kage:-) Print denne artikel

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Der var en fejl i denne gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...