Sidevisninger i alt

fredag den 26. juni 2015

Grillet laks m/pasta i citronsauce og sommergrønt

Forleden hamstrede jeg årets absolut sidste asparges. Suk, at de nu skal hvile sig i næsten 10 mdr, før vi igen kan nyde de velsmagende, sunde, fiberrige og kaloriefattige grønne og hvide stængler. Men når man helst spiser er sæsonens udbud, så må man vente og glæde sig:-)

Selv om du måske først kan bruge den her opskrift til næste år, får du den alligevel nu. Den er værd at vente på nemlig:-)


Til 2 personer
2-4 laksefiletter alt efter størrelse og sult
1 pakke frisk økologisk pasta
½ bundt grønne asparges
1 stor håndfuld bælgede ærter
½ bundt forårsløg

Saucen
2 finthakkede skalotteløg
fintrevet skal fra 1 lille øko citron
1-2 dl øko fløde
Lidt kogevand fra pastaen
3-4 spsk pikantost
Lidt citronsaft, salt og peber

Svits løg i lidt smør et par minutter. Tilsæt fløde, lidt pastavand, citronsaft og skal og smag til med salt og peber. Lad koge nogle minutter til saucen tykner en smule.

Kog pastaen efter anvisning på pakken. Kog noget vand og hæld over rå asparges og ærter og lad det trække 5 minutter. Grill laksen.

Anret på tallerken - vend pasta i saucen og læg på tallerken. Fyld laks i bidder og grøntsagerne på og nyd det hele. Det er smagen af tidlig sommer og er frisk og sprødt.


Find en plads i solen - selv om det har været en stor udfordring i år indtil nu! - og nyd en stille pause med en hurtig, velsmagende og ret sund ret:-) Print denne artikel

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...