Sidevisninger i alt

mandag den 19. oktober 2015

Friske hindbær på den frække måde:-)

Årets sidste (sandsynligvis) friske hindbær skulle nydes i en hurtig "luksus-dessert". De fleste andre ligger nemlig løsfrosne i fryseren til vinterens udskejelser, men disse skulle altså nydes helt friske. Det er nærmest en gave at få store, friske, danske hindbær i midten af oktober! Og selvfølgelig usprøjtede.


Bærrene havnede i den her simple dessert, der tar max 10 minutter at gøre klar. Skøn blanding af hindbær, vanille, lime og syrlighed fra de skønne bær.


Hindbær fool til 2-3 personer 
1 lille bakke friske, danske hindbær
1 dl Philadelphia neutral eller græsk youghurt 10%
1 dl øko fløde
1 spsk hjemmelavet vanillesukker ell korn fra ½ stang
Saften fra ½ lime
Flormelis efter smag
Ca 3 spsk sukker

Tag 2 flotte bær fra til pynt. Mos resten med alm sukker - du bestemmer selv, hvor syrligt eller sødt du kan li' det. Pisk flødeosten med vanille, lime og lidt flormelis et par minutter, tilsæt fløden og pisk til et tykt skum. Smag til med flormelis og vanille. Tag halvdelen af de moste bær og bland let med halvdelen af flødecremen. Læg lidt hindbær-flødecreme i bunden af dit serveringsglas, herefter lidt af den "hvide" flødecreme, herefter resten af de moste hindbær, og slut af med et lag af den "hvide" flødecreme og til sidst et lag af flødecremen med hindbær. Top med det friske bær. Sæt på køl ½-1 time inden servering, da det er bedst helt koldt.


Haps for en lækkerbisken - dessert, der smager virkelig syndigt, men som faktisk ikke er alt for slem, hvis du kun lige bruger det nødvendige sukker og måske endda skærer ned på fløden:-) Print denne artikel

6 kommentarer:

 1. Mmmm! ♥
  Ja, det er bare om at nyde de sidste bær :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig, man nyder de første og de sidste ekstra meget:-)

   Slet
 2. For filen da - sidder her med min dybe tallerken - fyldt med skyr - der mangler skisme en håndfuld lækre hindbær for at gøre oplevelsen optimal.
  Skal i gang med at bladre i dine skønne svulstige sunde kager - alle super sunde - ikke noget der sætter sig på skinkerne - før i morgen - og der er jeg ikke hjemme -)
  Tak Marianne har det godt, men været syg - ikke livsfarligt eller kuppelkatar - så alt er OK.
  Knus fra bonderøven i det nordjyske
  Charlotte

  SvarSlet
 3. Hvem, der bare var så standhaftig som dig! Jeg trænger vist til skyr! Bare skyr!
  Så træls med sygdom, men gudskelov og glæder mig at vide, at det ikke som sådan er alvorligt og i hvert fald ikke har sat sig på din humor:-)
  Knus tilbage fra bondekonen på den vinterøde ø
  M:-)

  SvarSlet
 4. Øhh - fik vidst ikke sagt hele sandheden m.h.t. min tallerken skyr. Kort tid efter røg der en stor fed ulækker fransk croissant ned i pralhalsen - dårlig samvittighed? - ikke det fjerneste:-)
  Knus til bondepigen fra Danmarks skønneste ø SAMSØ.
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. HÆ - ved du hvad? Du er så menneskelig og dejligt befriende:-) Jeg er sikker på den smagte GODT! KNUS

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...