Sidevisninger i alt

mandag den 26. oktober 2015

Økologisk lime curd

Uhm, lime curd! Jeg har før lavet curd på citroner og det er osse godt - men denne her er næsten endnu bedre. Brug curd på friskbagt brød, som fyld i kager, desserter, pandekager osv. Det kræver, at du kan få fat på økologiske lime, men det er efterhånden nemt nok.


Til 2 små glas
1 dl lime saft - jeg brugte 5 øko lime
Fintrevet skal fra 2 øko lime
3 mellemstore æg
170 gram øko sukker
70 gram koldt øko smør i små tern
Evt 1 tsk agar agar rørt ud i 1 tsk vand

Riv skallen af 2 lime, og pres saft indtil du har 1 dl. Pisk saften sammen med æg og sukker i tykbundet gryde og varm forsigtigt op over mellemvarme indtil det begynder at tykne. Det må ikke koge, da det så koagulerer/skiller. Tilsæt nu limeskallen og evt agar agar - det er et vegetabilsk tykningsmiddel (en slags husblas) og lad det varme med op. Når cremen er pænt tyk, tages den af varmen og det kolde smør røres i lidt ad gangen indtil det er smeltet. Hæld lime curden på steriliserede glas, afkøl lidt og sæt i køleskab.


Jeg skulle bruge curden som fyld i små tærter, som du får opskriften på i næste indlæg - men bare lav en omgang, det forsvinder som dug for solen, når først familien opdager det:-) Print denne artikel

9 kommentarer:

  1. *sniger lige en hånd ind på bloggen og hapser et glas*

    Muharhahaha :D

    SvarSlet
  2. HÆ HÆ, det indlæg lå ikke på bloggen mange minutter inden der var hilsen fra citrus-junkien :-) Hæ hæ :-)

    Det smager dæleme også godt! Jeg ku' spise det direkte fra glasset med en ske, hvis jeg måtte!

    SvarSlet
  3. Ja, det er jo med at være hurtig, når der er gode sager i farvandet :D :D

    SvarSlet
  4. Nu ved jeg jo ikke, hvad du gjorde af skallen på de sidste tre lime. Men skal jeg kun bruge saften, så river jeg først skallen og smider i fryseren, og så har jeg altid skal, når jeg skal bruge det. Det er rart at have frossen appelsin- og citron- og limeskal og -saft på lager - saft eller skal af én frugt fryser jeg i små bægre.
    Elsebeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elsebeht - Det er sørme et fint tip - det må jeg indrømme, jeg ikke har tænkt på. Og smider da ofte citrusfrugter ud som jeg ikke har brugt skallen på! Det vil jeg straks begynde på -mange tak for det

      Slet
  5. Hvis man kun bruger skallen og lader frugten ligge for at bruge saften senere, så tørrer den ind, fordi den beskyttende skal er væk - det gjorde jeg kun én gang. Husk også at rive skallen af først - det er besværligt, når saften er presset ud! Har man en citron, der har ligget lidt længe, så riv skallen og pres saften, mens den stadig er god. Er den først begyndt at få rådne pletter - så skal hele citronen jo smides ud ...
    Elsebeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er helt rigtigt at de hurtigt tørrer ud. Jeg bruger virkeligt mange citroner, da jeg hver morgen presser saften fra ½-1 citron og drikker i et glas vand:-) Så jeg har aldrig tørre citroner, men skal huske at rive skallen af først fremover:-)
      Vh Marianne

      Slet
  6. Det er rigtigt, Marianne - du er lærenem :-)
    Og skal du lave syltet appelsin- eller citronskal, så smider du lige saften i fryseren.
    Elsebeth

    SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Der var en fejl i denne gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...