Sidevisninger i alt

mandag den 26. oktober 2015

Vitaminer til overskudsalderen :-) Er du med på den?

Vi er i fuld gang med den mørkere tid, vi får mindre dagslys og mindre energi fra udeliv og alle de mange sommergrøntsager og frugter. Jeg tar vitamintilskud året rundt, men skærer ned på noget af det i de 4 sommermåneder. Men nu er det tid til at give kroppen fuld skrue igen, så træthed og forkølelser så vidt muligt kan undgås. Det handler grundlæggende om at give sit immunforsvar kærlig omsorg og særligt for kvinder i overSKUDSalderen, tror jeg, det er vigtigt at hjælpe kroppen på vej.

Personligt er jeg slet ikke i tvivl om, at vitaminer og kosttilskud gør en stor forskel - jeg kan simpelthen mærke stor forskel, hvis jeg ikke gør det.

Hvad med dig? Hvad er din holdning til vitaminer generelt? Og mærker du forskel? Det kunne være interessant at høre dine erfaringer og holdninger. 


Disse er de grundlæggende vitaminer - dvs. god multivitamin (1 stk), ekstra C (2 stk), B kompleks (1 stk), D vitamin (1 stk). Fx tager jeg ikke D hele sommeren, og jeg tar nok også kun multivitamin hver anden dag sådan cirka....

I flasken er der Resium, som er vilde urter. Produktet har været på markedet i virkeligt mange år, og er særligt brugt til galde- og nyresten. Det har jeg heldigvis aldrig haft - jeg bruger det forebyggende. Resium er fantastisk til at udrense alle de krystalliseringer vi ophober primært i de indre organer. Hvis man har tendens til for meget syre i kroppen, er Resium supergodt at bruge forebyggende. Du kan evt google Resium og læse om alle fortræffelighederne.

Hver morgen presser jeg saften fra 1 øko citron i et stort glas vand, og tager 40 ml Resium, som jeg drikker skiftevis med citronvandet. Og skyller altid efter med rent vand af hensyn til tandemaljen. Dette drikker jeg som det første om morgenen og venter herefter mindst 30 minutter inden jeg indtager noget andet. Citron er ultra udrensende i sig selv, og genialt til at give base til kroppen (altså udrense syre). Og det skal lige have tid til at virke i systemet, hvorfor man ikke skal drikke eller spise andet lige med det samme. Den morgenrutine er jeg blevet helt afhængig af:-)


Dette er hvad jeg tager udover de alm vitaminer. Her er Epa Gla fiskeolie (4 stk dagligt), Q10 og selen, som skal indtages sammen med hinanden (1 stk af hver) samt den virkeligt vigtige Magnesium, som skal indtages 1 time før sengetid (2 stk).

For ikke at gøre dette indlæg alt for langt, skriver jeg mere om de her sidste tilskud i et nyt indlæg om nogle dage - det er nemlig ret omfattende i sig selv, og jeg vil nødigt trætte dig unødigt:-)

Lad mig endelig høre, hvad du synes om emnet - følger du også med i alt vitaminsnakken eller er du pænt ligeglad og mener vi får, hvad vi skal bruge via kosten? Print denne artikel

6 kommentarer:

 1. Jeg følger med... for guderne må vide, jeg trænger til et "boost" :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Pia - uha, den følelse kender jeg, tror jeg! Men super, stay tuned :-) Her kommer snart en opskrift på et ingefær og gurkemeje shot, som også er guld værd til alverdens ondskab:-) TAK for hilsen. Kh Marianne

   Slet
 2. Du har ret i, at det gør en stor forskel med tilskud! Jeg tager selenoprecise, dpearls samt bioqinon hver dag. Jeg får meget mere overskud!

  Jeg mener, at man sagtens uden problemer kan tage d-vitamin året rundt. Der er ingen danskere, der skal være bange for at få for meget. Ifølge flere eksperter, så skal vi have meget mere d-vitamin end det, der anbefales

  http://www.helse.dk/helsedebatten/alarm-vi-far-alt-for-lidt-d-vitamin/

  SvarSlet
 3. Herligt at høre, du også oplever en positiv forskel. Ja, så er det bare med at lytte til sin egen krop og ignorere de læger, der sir, vi ikke behøver tilskud, når bare vi spiser varieret osv. :-)
  Jeg elsker at ligge og stege i solen, når den ellers er der - så jeg bilder mig ind, at jeg får nok D i de 4 sommer måneder. Men ja, jeg tror snildt vores tal for D kan ligge på 100 året rundt uden at vi får for meget:-)
  Tak for input Martin

  SvarSlet
 4. Vildt du har boet på Samsø i 3 år nu! Jeg synes ikke, at det er så frygteligt længe siden, men måtte konstatere, at min blog alligevel kører på sit 7. år!!!

  Jeg tager også kosttilskud hver dag og kan ikke undvære! Jeg tager altid en mulitvitamin og en stor dosis fiskeolie i kapsler. Ofte tager jeg også et par kapsler af Pukkas "Clean Greens", da den sammen med olien er god for min hud. Og så er jeg vild med Valleforce, der gør underværker for min mave. D-vitamin plejer jeg ikke at tage, da jeg som studerende var så priviligeret at kunne gå tur/arbejde i haven i dagslys, men nu hvor jeg har fuldtidsarbejde på kontor tror jeg at jeg vil give det en chance i håb om lidt mere energi :)

  SvarSlet
 5. Hej Miss Muffin - mange tak for dejlig hilsen. Hold da op 7 år - ja, tror jeg er på 5. år på bloggen:-)
  Spændende at høre om dine tilskud - jeg kender ikke hverken Valleforce eller Clean Greens. Den første kunne jeg godt være nysgerrig på. Ja, jeg synes det lyder som om at D kunne være fint for dig at begynde at tage :-)
  Tak for input
  Kh Marianne

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...