Sidevisninger i alt

onsdag den 14. oktober 2015

Kartoffeltærte:-)

Nu håber jeg ikke, du blir skuffet - det er nemlig ikke en "rigtig" tærte, vi er ude i - men hvad skulle jeg ellers kalde den her servering? Anyway, her er ikke tærtedej eller noget - bare sprøde, bløde, smagfulde kartofler som tilbehør.


Tynde skiver af kartoffel i lag med krydderurter, løg, lidt fløde osv. Sprød på toppen og i kanterne og blød for resten. Og så kan det forberedes i rigtig god tid, og bare lige varmes i ovnen, så du kan være sammen med dine gæster i stedet for at tilbringe tiden i køkkenet.


Kartoffeltærte til 3-4 personer - kan nemt dobles op
1 kg ret store økologiske kartofler
2 mellemstore løg
Frisk timian, estragon eller hvad du har i haven ellerkan skaffe - så meget, du synes:-)
Godt havsalt, friskkværnet peber
Ca 1/4 øko fløde og en lille klump smør

Hvis skrællen på dine kartofler ser pæn ud, behøver du ikke skrælle dem, men hvis de er for grove, så må du lige skrælle. Snit dem tyndt på et mandolinjern eller meget fint med en skarp kniv. Snit også løg i helt tynde skiver, og hak krydderurterne. Læg nu bagepapir på bunden af en springform, og smør siderne i formen godt. Læg nu et lag kartofler, lidt løg, lidt krydderurter, salt og peber og dryp nogle skefulde fløde henover. Husk at det første lag kartofler skal lægges lidt pænt, da det bliver oversiden af din tærte, når den skal serveres. Læg nu flere lag på samme måde indtil du har brugt alle råvarer. Måske skal du ikke bruge hele fløden, det fornemmer du lige. Læg til sidst et par små klumper smør hen over det sidste lag kartofler. Du skal slutte med et lag kartofler nemlig. Klip nu et stykke bagepapir som passer til springformen og læg det øverst. Til sidst sætter du en eller tung ting ovenpå som pres - det hele skal kunne gå i ovnen. Bag tærten ved 200 grader i knap 1½ time.

Tag den ud og lade den køle godt af - stadig under pres. Du kan sagtens lave processen hertil dagen før eller om morgenen. Til sidst vendes tærten rundt, sådan at bunden bliver oversiden. Lægges i et ovenfast fad, og bages nu ca 20 min ved 200 grader eller til den er gylden og sprød.


Her kan du se, hvordan min stod under pres i ovnen ...


Og vupti - varm, blød og sprød kartoffeltilbehør - næste gang vil jeg bruge dobbeltop af alle ingredienser for at få noget mere højde på tærten - det gør ikke noget, hvis der er rester. De kan snildt varmes op igen uden problemer.


Vi fik også en dejlig råkost af rød spidskål, hvidkål, fennikel, bagte hasselnødder og fennikeltop og dressing med mangobalsamico ...


Min ven havde medbragt den lækreste økologiske kalveculotte fra hans slagter i Jylland - det er simpelthen det bedste og møreste kød, jeg nogensinde har fået:-) "Sovsen" var hjemmelavet krydderurtesmør - Mums, sagde vi i kor! Print denne artikel

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...