Sidevisninger i alt

lørdag den 10. december 2011

Noget om æg ...

Så blev der tid til en lille tur på landet - og jeg blev igen den lykkelige ejer af store "hjemmelavede" æg, som jeg nærmest værdsætter som var det en kattekilling. Uden anden sammenligning i øvrigt!!

Først og fremmest kommer de fra høns, der lever det bedste hønseliv og får en god og varieret kost fra det som menneskene hælder i hønsespanden. Det er da også Stop Spild af Mad på den helt gode måde. Og så smager de bare vidunderligt med stor mørkegul blomme. De bliver næsten kun brugt som blødkogte morgenæg, så man for alvor nyder det bedste af dem. Ikke noget med at putte de her i bagværk .....


Det er nogle dygtige høns der ude på landet ....


Og så har morfar oven i købet lavet egen label - hvor hyggeligt er det lige:-) Forældrene bor hos mine venner, og kalder derfor selv deres længe for Gammelbo. Æg fra de Bruun'ske høner ..... 

Apropos æg - en af mine læsere har henvendt sig om gentagne problemer med snavsede øko æg. Hun oplever ofte at flere æg i en bakke er snavsede, hvilket jo kan være et sundhedsproblem, når man slår dem ud. Jeg har ikke selv været ude for det, men synes bestemt man skal holde øje med det, og give lyd fra sig til butikken og producenten, hvis man oplever det. Æg er som alle andre fødevarer blevet rigtigt dyre, og så skal vi også forvente kvalitet og god hygiejne. Har I andre haft samme oplevelse? Måske særligt med øko æggene?

Og så vil jeg slutte med at ønske hjertelig velkommen til Tante Sød's nye faste læsere - det var skønt at se hvor meget trafik her var igår, fordi jeg var perleblogger hos Karen Klarbæk. Håber I kommer til at føle jer hjemme her. 


Print denne artikel

7 kommentarer:

  1. Der findes ikke noget bedre en gode øko-landæg fra den lokale... Lige nøjagtig med æg vil jeg ALDRIG gå på kompromis med økologien fordi der virkelig er en kæmpe forskel på hvordan hønsene har det f.eks. pladsmæssigt! Og blommerne er så flotte i øko-æg!

    Jeg er vild med den label, som morfar har lavet!

    SvarSlet
  2. Jeg har haft min 'private' æggepusher på et tidspunkt, da en kollega solgte æg, og det var dejligt store æg med skrigorange blommer - så gode. Nu må jeg ty til supermarkedernes økologiske æg, og det er bare ikke helt det samme...

    SvarSlet
  3. Hyggeligt med "hjemmelavede æg" :)

    Den der med de beskidte æg forstår jeg ikke helt.... Ved du hvor ægget kommer ud af hønen? De har kun én vej at gå hehe

    Og jeg har ikke noget i mod at vaske gulerødder fri for jord, og så kan jeg også godt vaske æg rene for lort.
    Hellere det end at ægproducenten bruger andre tvivlsomme susbstanser end vand til at rengøre æggene.

    SvarSlet
  4. "Først og fremmest kommer de fra høns, der lever det bedste hønseliv og får en god og varieret kost fra det som menneskene hælder i hønsespanden. Det er da også Stop Spild af Mad på den helt gode måde. "

    Hørt hørt!

    SvarSlet
  5. Ja, de der lækre æg med den "rigtige" farve skal bare nydes :) Håber det går bedre med ryggen?

    SvarSlet
  6. Hej Marian - det glæder mig at høre at du altid bakker op om øko æggene. Og jeg er helt enig i det med smagen. Ja, er den ikke nuser den label...

    Hej Piskeriset - ja, fedt med sådan en æggepusher (smiler) men jeg må nu også købe de fleste af mine æg i supermarkedet desværre

    Hej Sjønne - he he til den med hvor ægget kommer ud! tak for god kommentar - jeg ved ærligt talt slet ikke hvad der bliver brugt til at vaske æg rene. Og er i øvrigt ved nærmere eftertanke enig med dig i at jeg osse hellere vil vaske dem end at der bliver brugt "rengøringsmidler!

    Hej Selina - du er skøn. TAK fordi du lægger en hilsen

    Hey Gitte - jeps til æg:-)Ryg er desværre en langvarig affære åbenbart!

    SvarSlet
  7. Producenterne må ikke vaske æggene - det måtte de ikke engang for 50 år siden; æg må kun renses med en sandpapirs"børste". Når æggene kontrolleres både hos de enkelte producenter og hos dem, der pakker og videresælger til forretningerne, kunne man vel forvente, at æggene var rene. En bakke med 12 økoæg koster 40 kr!!! En dag var der syv bakker - alle med snavsede æg, som uddeleren selvfølgelig ikke ville nedsætte prisen på. Man skal kunne forvente, at ALLE æggene er rene og hele - de bliver jo ikke solgt som sekundavarer.

    Venlig hilsen Elsebeth

    SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...