Sidevisninger i alt

lørdag den 19. januar 2013

ÆbleKANELmuffins med mere KANEL..

KANEL! Hvis ikke lige det er fordi hønen godt ved, den er blevet for gammel til at lægge æg, så ville jeg være bange for jeg var gravid!! Gravid med en vanvittig idé om, KANEL var et must for at få et sundt barn! Jeg har aldrig haft det sådan med kanel før, men gad vide om det bare er fordi, der er hundekoldt og kanel er et såkaldt varmende krydderi? Jeg tænker i  hvert fald på KANEL hver dag!!!

Dagen er gået med at skrive tekster til hjemmesiden til mit lille nye firma, og efter timer foran en pc, trængte jeg til at gøre noget praktisk. Sjovt nok gik jeg ikke i gang med den tiltrængte rengøring, men kastede mig over en gang bagning - og igen måtte naboer hidkaldes for at aftage nogle af varene. Mine nye naboer er heldigvis nemme at overtale:-)

Jeg så opskriften på de her muffins hos herlige Coco&Co, og de er superlækre. Og måske en anelse mindre usunde, fordi der faktisk er meget æble og nødder i og bagt med olie istedet for smør. I hvert fald er de både luftige og svampede på samme tid med bid fra nødder og sprøde på toppen. Haps - det blir ikke meget bedre!


Claus Meyers æblemuffins - 12 stk
½ dl øko rapsolie
3/4 dl øko cremefraiche 18%
140 gram sukker
75 gram lyst muscovadosukker
50 gram hakkede hasselnødder
140 gram øko hvedmel
1 tsk kardemomme
1 spsk kanel
1 nip salt
2 tsk bagepulver
2 øko æg
ca. 350 gram æble med skræl i små tern

Rør olie, cremefraiche og de to slags sukker godt sammen. Bland mel, krydderier, salt og bagepulver og sigt halvdelen i den flydende masse skiftevis med æggene. Tilsæt æbletern og nødder, og fordel i 12 muffinforme. Bages i forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 20-25 minutter.

Afkøles helt inden du pynter med frosting - men de er også lækre uden noget!

Min frosting var ca. sådan uden at jeg målte præcist:
1 bæger Philadelphia flødeost
100 gram blødt smør
5 spsk flormelis
Korn fra en vanillestang
½-1 spsk kanel

Pisk det hele rigtig godt sammen til det er luftigt, fyld i sprøjtepose med stor tyl og pynt kagerne. Mine fik en karamelfudge på toppen:-)


Velbekomme og ha' en herlig weekend til vi ses:-) Print denne artikel

4 kommentarer:

 1. Uhm...Det ser lækkert ud.
  Elsker også kanel, så de skal da prøves:-)
  Tak for opskriften.

  Ha´en dejlig aften

  Knus Susi

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv mange tak Susi - dejligt hvis du får lyst til at bage

   Slet
 2. Hvor er jeg glad for at høre, at du kunne bruge opskriften :o) Din topping lyder skøn, den må jeg vist hellere prøve... og så et stykke fudge på toppen - mums!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Camilla - ja, de var bare gode. Dem kommer jeg til at bage igen helt sikkert. Og hvis du kan bruge min frosting, så har vi da rigtigt byttet på den gode måde

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...