Sidevisninger i alt

tirsdag den 15. januar 2013

Sneakpeak i mit private gemak:-)

Vist nok har jeg lovet billeder fra mit nye hus, når jeg kom lidt længere med indretningen. Jeg er laaanngt fra færdig endnu, mangler mest alle de hyggelige ting, der gør et hus til et personligt hjem. Men det begynder dog at hjælpe .... så nu får du idag lov at kigge med ind i soveværelset, som jeg synes er ved at fungere godt. Hvis du har gode forslag til detaljer, hører jeg rigtigt gerne fra dig.


Foto taget fra døråbningen. Jeg har lige malet min gamle kurvestol lys tyrkis i stedet for hvid. Der manglede farve i det hjørne. Og jeg har netop fået sat min nyindkøbte knagrække op, som også mest er for at give liv mere end det er reel opbevaring.

Jeg skal ha' fundet på noget til væggen over stolen - måske en hylde? Men det ser måske dumt ud med en hylde lige over for knakrækken? Eller et personligt moodboard? Hvad synes I? Hvem har et godt forslag?


Jeg synes stolen er blevet rigtig fed. Med en hjemmehæklet pude med orange kant. Bordet er ikke det bedste, men det havde jeg med fra lejligheden, og det må bruges indtil videre. Men sig mig - skal det i grunden også males tyrkis?


Sådan så stolen ud for nogle dage siden - jeg synes klart farven gjorde hjørnet meget bedre.


Soveværelset er ikke stort, men der er præcis, hvad jeg behøver og god skabsplads på to vægge. Her er malet overalt - lofterne var ret mørt træ, og det gør bare en kæmpeforskel. Lysekronen blev købt til den gamle højloftede Frederiksberg lejlighed, men jeg synes den er lige så sød her i de lavere trælofter.


Spejlet har jeg lige malet fra hvidt til sort, og det gav god kontrast. Nye knopper til min gamle kommode fandt jer her i weekenden, og det gav nyt liv. De er fine sorte porcelænsgreb med sølvkanter. Og ved siden af et par bling bling prinsessekrone-knager til armbånd og et par kæder. Og en tinbakke med yndlingsparfumerne. Man er vel en tøs!


Her kan du se spejlet, mens det stadig var hvidt og kommoden med de gamle greb .. synes det fungerer meget bedre efter det er blevet sort.


Gode skabe på væggen til venstre og på væggen til højre side - men det ku' jeg ikke få med!


Nå, så var der alligevel et skab. Døre og paneler står også snart for tur. Har besluttet at kaste mig ud i selv at male dem, da jeg efterhånden føler jeg har finasieret en maler fuldtid:-) Jeg ku godt få anskaffet flere kurve til oven over skabe her og på den anden side, hvor der også er tre skabe.

Man sover godt her! Men har du forbedringsforslag hører jeg meget gerne fra dig som sagt. Print denne artikel

22 kommentarer:

 1. Ihh hvor ser det hyggeligt ud :)
  Jeg synes ikke bordet skal males turkis, måske en anden farve? Lilla? Orange?
  Jeg synes et billede på væggen ville være fint :)

  SvarSlet
  Svar
  1. taak, Lea:-) Super forslag med et billede - straks jeg så din idé, ved jeg præcis, hvad det skal være. Jeg vil lave et enkelt billede med citater og sætninger, som jeg elsker og få sat op som i næsten plakatstørrelse. Med sort ramme, på hvid bund og så er det spg om teksten skal stå i sort eller fx orange? Super, tak for indspark, så jeg fandt ud af hvad der skal være...det kommer på to-do-listen!

   Slet
 2. Du har et dejligt soveværelse. Jeg mener, du skal lade bordet stå, som det er, og eventuelt hænge et smukt billede på væggen over stolen, men ikke for højt op. Mange mennesker hænger deres billeder og lamper alt for højt! I stedet for et billede ville jeg selv foretrække en (sving)lampe på væggen eller en standerlampe, så der er godt lys ved stolen (hvis den skal bruges til andet end at lægge tøj på). Tænk på at rummet ikke er stort; for mange forskellige farveklatter kan give et rodet indtryk. Jeg ville lade skabene stå, uden noget ovenpå; det giver et lettere udtryk til et mindre rum. Husk, du skal sove der, så der skal være ro og harmoni i værelset. Jeg ville mangle en god læselampe ved sengen. Den er også rar, hvis telefonen ringer om natten, eller du skal op af én eller anden grund. For mig gælder det om, at mit hjem skal fungere, så jeg ville også rydde fladen på kommoden og bruge den som natbord til min telefon, bog, avis og andet nødvendigt. Den øverste skuffe er fin til de ting, du har brug for ved spejlet. Du kan se på dine to billeder, at den sorte ramme sluger meget lys, så det er vel minimalt, hvad du kan se i spejlet med loftsbelysningen og stearinlys! Vil du have malet dine døre, må du endelig ikke bruge mat maling, for så bliver de alt for vanskelige at holde pæne (sagde min mor, som fortrød!). Hos mig er de højglanslakerede lavet af professionelle malere - let er det bestemt ikke at gøre pænt selv, med mindre man er meget dygtig til at male. I en boligmontering skal tingene sælges, og derfor skal alt tage sig godt ud. I et hjem skal tingene fungere, og man skal have det rart - læg derfor vægt på, hvad der virker for dig og blæs på, hvad andre synes!
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for dit uddybende svar Elsebeth - efter at ha hørt jeres meninger, har jeg besluttet at lade bordet stå i hvidt, og som jeg skriver ovenover kommer der en plakat i ramme op på væggen. Stolen er kun til pynt og tøj, som du skriver, så jeg behøver ikke mere lys der. Kommoden får lov at stå med hyggepynt, da jeg faktisk sover i den anden side og smider min tlf på den tomme seng:-) Til gengæld er det helt rigtigt set at jeg selvfølgelig mangler en lampe ved sengen - det er nemllig irriterende at skulle stå op og slukke lysekronen, når man er gået i seng. Så nu er der også kommet en ny sengelampe på indkøbslisten. Det skal måske være sådan en med en lille svingarm, der kan sættes op på væggen. Faktisk bruger jeg stort set ikke spejlet der, men i badeværelset. Og du har ret, jeg bruger kommodens skuffer til hudplejeprodukter, smykker osv. Mine døre skal helt sikkert være så meget højglans som overhovedet muligt. Faktisk har jeg netop købt maling, og vil nu selv forsøge mig med blot karmen fra soveværelset ind til det lille rum bagved, som jeg vil indrette til krea rum. Der har jeg nemlig taget døren helt af. Så hvis jeg ikke kan male karmen pænt nok selv, må jeg opgive. Men jeg synes, det var dyrt hvad maleren ville have, og et eller andet sted blir jeg nødt til at sætte punktum for udgifter. Tusind tak for input

   Slet
 3. Klart en forbedring med det sorte spejl og nye greb. Sikke en stor forskel. Jeg kunne sagtens finde på, at male bordet i samme farve som stolen. Og på væggen ?...helt klart et billede eller et lille maleri ;-D.

  Super hyggeligt værelse uden at det larmer, som et soveværelse ikke skal. Du kunne overveje at tapetsere den ene væg på et tidspunkt. Det er helt vild så meget det kan ændre et rum og give hygge :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ihh, DIN mening betyder rigtigt meget for mig. Så dejligt du osse synes om det med sort spejl og greb. Og ja - nu er det besluttet med et "billede" af tekster. Skal farven på teksten så være sort eller orange? I sort ramme? Eller thi hi - jeg ku' også ha lyst til et af dine farverige billeder, men riget fattes jo desværre penge!
   ELSKER også effekt med tapet. Men tænker at det ville blive for meget med hele væggen bag sengen. Kunne det godt være væggen rundt om vinduet? Det vil jeg tænke over... tusind tak Bettina

   Slet
 4. Super flot ændring med spejl og knopper på kommoden. Det var lige dét, der skulle til.
  Jeg ville lade bordet stå i hvidt. Tænker at det er fint nok, at stolen har fået farve. Det behøver ikke blive til "det turkise hjørne".
  Og så et fint billede på væggen over... måske et lokalt billede fra Samsø? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fedt du skriver det med "det tyrkise hjørne". Det er godt set, og det skal det nemlig ikke være! Så er det afgjort. Ja, og bordet får nu lov at være hvidt. Billede af Samsø - tja måske, men jeg synes det jeg har set er lidt for pussenusset til mig:-) De fungerer bedst i små formater tror jeg ...

   Slet
  2. Jeg skrev nu ikke "et billede AF Samsø" men et billede FRA Samsø.
   Der er sørme forskel ;-)
   Det kunne jo også bare være malet af en lokal kunstner.

   Slet
  3. Nå ja - det fik jeg læst forkert, og ja der er bestemt stor forskel! Jeg vil holde øjne og ører åbne - det ville være fint med en lokal kunstner. Her er mange dygtige kunsthåndværkere. Tak for at skrive igen

   Slet
 5. Ih, hvor er det fint :o) Spejlet og stolen er bare blevet super flotte! Jeg ville også lade bordet stå som det er og hænge et lille billede eller maleri op på væggen.

  SvarSlet
  Svar
  1. åhh, mange tak Camilla, dejligt at andre kan li' det osse. Jeg gør præcis hvad du også synes med bord og billede:-) Mange tak

   Slet
 6. Kære Marianne.
  Tak for wiewet ind i din bolig. Meget hyggeligt. Æstetisk sans har du altid haft kan jeg huske. Nå det fik jeg lige lyst til at at tilføje. Jeg vil som de øvrige, hænge et lille maleri op over stolen. Gerne lyse pastelfarver vil jeg foretrække når stolen er i en sådan. Bordet er fint som det . Måske igen lidt lyse farver på bordet stearinlys?
  Det øvrige af dit soveværelse ser ret rart, varmt og hyggeligt ud. Fed lysekrone og spejl. Lifesom det skal være.

  Håber du kan bruge lidt de af råd du har fået på din side ;-) God fornøjelse

  Marian

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Marian - hvor vildt hyggeligt at du er her osse. TAK for det med æstetisk sans, har du virkelig tænkt over det dengang også... fedt nok. Jo det betyder ret meget for mig, hvordan mine fysiske rammer er. Jeg er ellers ikke særlig tryghedsnarkoman på så mange andre ting, men lige min bolig, det skal helst være stabilt og støtte mig i indre ro. God ide med pastellys på bordet - det skal der være! Mange tak for input

   Slet
 7. Det er virkelig et hyggeligt soveværelse, og det virker til at der er en rød tråd i indretningen. :) Ang. bordet, så synes jeg også at det er fint i hvidt, men jeg kunne godt finde på kun at male benene turkis, så bordet alligevel får en diskret tilknytning til stolen. Bare en tanke, som jeg mener at have set udført i Boligmagasinet i sin tid. :)
  Mvh. Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for "roserne" Helle, godt at høre du kan se den røde tråd. Super fed idé med kun at male benene tyrkis - nu vil jeg gå ind og kigge på "arrangementet" og se om jeg kan se det for mig ... det kunne godt være et perfekt "kompromis". Mange tak - hvor er det FEDT at jeg pludselig kan bruge min blog til så mange kreative input fra jer, det er bare så dejligt I vil bruge tid på at hjælpe mig ....

   Slet
 8. Du er kommet til den rigtige for at få at vide, at det bliver dyrt med en maler. Jeg har 18 store døre, hvoraf den ene er en dobbeltdør, og de skal jo have på begge sider. Få en brochure i malerforretningen, der viser fremgangsmåden; der er et system med rækkefølgen på, hvordan man maler fyldningsdøre med det bedste resultat.
  Det glæder mig, at "jeg" fik en natlampe, så du ikke risikerer at slå tæerne på dørtrinnet eller ikke kan finde din telefon, hvis du får brug for den!
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha, 18 døre!! Heldigvis har jeg ikke ret mange! Ja, natlampe er skrevet på indkøbslisten til en snarlig shoppetur til København ....

   Slet
 9. Tak for sneak peek - hvor bor du hyggeligt =)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Marian. Ja, jeg var faktisk meget i tvivl om jeg sku vise så private billeder! Måske føles det særligt privat at vise sit soveværelse frem. Men jeg besluttede at jeg ikke har noget at skjule på nogen måde. Så nu tør jeg også godt vise resten af rummmene frem efterhånden. Særligt når jeg får så fine forslag til de sidste detaljer .. det er jo herligt

   Slet
 10. Jeg syntes det er blevet rigtig hyggeligt, måske ville jeg sætte en lang smal hylde op over sengen,så der sker lidt mere ved dine billeder f.eks de smalle sorte hylder fra Ikea til lidt lys og nips og så måske en sød væglampe ved sengen.

  Knus Susi

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susi - sjovt nok har jeg faktisk selv tænkt på sådan en hylde over sengen, men var bange for det blev lidt for meget. Men jeg tror lige jeg vil tænke over det igen. Jeg har faktisk nogle Lack hylder fra Ikea stående i mit udhus. De er hvide, men ku jo få en omgang sort evt. Og væglampen skal jeg helt sikkert ha fundet ... tak for input

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...