Sidevisninger i alt

lørdag den 26. januar 2013

Indbagt torsk og svampe

En bakke trætte svampe, en sjat fløde, der også skulle bruges nu - en rulle butterdej på nederste køleskabshylde og torsk i fryseren blev til det her fine hverdagsmåltid. Hvis du ikke er den store fiskefan, men godt ved, at fisk er sundt, vil du nok ha' nemt ved at sætte pris på torsk, når det er pakket ind i butterdej:-) Måske fedtprocenten er lidt høj, men når der ikke er andet kalorierigt tilbehør, mener jeg nok det går an!

Mild og cremet torskemidte og sprøde grøntsager .... enkel og god hverdagsmiddag. Og ville også være en fin søndagsfrokost:-)


Til 2 pers skal du bruge:
1 rulle butterdej
ca 250 gram torskefilet
En bakke brune svampe
Saft fra ½ citron
1 bundt øko persille
1 dl øko fløde
2-3 spsk pankorasp eller alm rasp
lidt smør, salt, friskkværnet peber
1 æg til pensling

Skær svampe i kvarte og rist i smørret. Tilsæt hakket persille, citronsaft og fløde og lad simre 5 min. Smag til med salt og peber. Afkøl lidt og vend raspen i til konsistensen er "grødet". Læg torsken på butterdejen, kom svampestuvningen oven på og fold godt sammen, så pakken er helt tæt. Pensl med sammenpisket æg. Bages i forvarmet ovn ved 200 grader i ca 30 min.
Lad stå 5 min inden du skærer i den.
Server med en frisk salat med en lidt skarp vinaigrette.


Det er svært at ta' gode billeder i mørke med mit billige kamera! Det ser faktisk ikke helt godt ud her, men det smagte skønt og var en anderledes måde at spise torsk på. Print denne artikel

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...