Sidevisninger i alt

mandag den 2. november 2015

Appelsin æbleskiver

Julen Det unævnelige nærmer sig med hastige skridt - mange er vist så småt begyndt på forberedelserne. Så her får du en forfriskende variant af æbleskiver, som er fyldt med masser af økologisk appelsin. Saften kommer i dejen, og skallen kommer i et cremet fyld i midten og som pynt på toppen af dem:-) Uhm... de kan sagtens spises nu, hvor der snart er sæson for saftige, smagfulde appelsiner....


Opskriften gav mig 24 stk æbleskiver ..... lune og lækre på et lille fad:-)


Dejen
125 gram øko hvedemel
1 tsk bagepulver
2 spsk sukker
2 store æg - delt i hvider og blommer
1 1/4 dl øko sødmælk
1 1/4 dl appelsinsaft (to store øko appelsiner)
2 spsk smeltet øko smør

Bland de tørre ingredienser. Rør æggeblommer, mælk, appelsinsaft og smeltet smør sammen. Blande de våde og tørre ting. Pisk æggehviderne stive og fold dem i dejen.

Fyldet
125 gram Philadelphia neutral ost
1 spsk flormelis
fintrevet skal af 1 øko appelsin

Rør ingredienserne sammen.

Varm en æbleskivepande godt op, pensl alle huller med smeltet smør, fyld 1/3 op med dejen, kom en lille tsk af fyldet i midten af hver og fyld op med mere dej. Bag dem lidt, og vend dem halvt rundt. Fyld op med lidt mere dej, når du har drejet dem halvt rundt første gang, så de bliver pænt runde og fyldige. Vend dem helt rundt, og steg dem gyldenbrune over ret lav varme.


Server appelsin-æbleskiverne med sukker, flormelis og gerne en appelsinsirup, hvis du har lyst. Og ellers måske hindbærsyltetøj eller hvad du synes, der passer:-)


Uhm, sprøde udenpå og helt bløde og lækre med det cremede fyld og appelsinsirup og sukker til at dyppe i:-) Servér med en stor kande skoldhed te:-) Husk at tænde en masse stearinlys osse ..... Print denne artikel

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...