Sidevisninger i alt

tirsdag den 3. november 2015

Opgraderet mirakelvand :-) Nu med økologisk gurkemeje

Måske du husker det her mirakelvand? Det har jeg drukket i meget lange perioder, men så pludselig "glemmer" jeg det. Og har nu i et stykke tid indtaget citron og ingefær på andre måder. I lang tid en knold ingefær i friske grønne juicer og også citronen deri.

Nu står vinteren for døren, og så er det bare med at få givet sin krop og alle cellerne mest mulig hjælp til at gøre alt det daglige arbejde for at holde os raske:-)


Så nu har jeg lige lavet et par flasker af det her lækre mirakelvand - det er såre simpelt, det smager skønt og kvikker dig helt sikkert op. I hvert fald er det helt 100% sikkert at jeg begynder at få ondt i mine fingerled og knæ, hvis jeg ikke husker min ingefær. Og gurkemeje er mindst lige så mega sundt


Du får lige en meget lang liste over gevinster:

Ingefær er fyldt med medicinaktive stoffer, vitaminer og antioxidanter.
Kan lindre kvalme.
Kan afhjælpe gigtpatienters ledsmerter.
Fjerner betændelsestilstande i kroppen.
Har været brugt i mere end 5.000 år som naturmedicin.
Selv lægevidenskaben har veldokumenterede studier om helbredende effekt.
Gurkemejerod har flg. gode egenskaber:
Curcumin forebygger ældning
Curcumin forebygger grå stær
Curcumin har antoxidante egenskaber forebygger gigtsmerter
Curcumin reducerer mængden af kolesterol og forebygger herved hjerte-kar-sygdomme
Curcumin i gurkemeje forbedrer produktionen af BDNF som hjælper hippolampus til at vokse i hjernen, 
hvorved koncentrations- og indlæringsevnen forøges. 
Derfor kan curcumin muligvis forebygge demens og depression.
Curcumin modvirker dannelse af blodkar i kræftsvulster og dermed deres vækst. 
Især skulle stoffet have en hæmmende effekt på tyktarmkræft og brystkræft4 ingredienser - det er såmænd det hele. Husk lige at gurkemeje farver helt vildt - spækbrædt, hænder osv - brug evt engangshandsker

Vask og skær 2-3 citroner, en bakke ingefær og 100 gram gurkemeje i tynde skiver på et mandolinjern. Alt skal naturligvis være økologisk. Kog det 45 min i 2 liter vand (jeg ved ikke, hvorfor det skal koge så længe). Lad det stå og trække et par timer. Si det, og gerne gennem et klæde, så du kan presse alt saften ud. Sød med så lidt/meget honning, som du synes - nok et par spiseskefulde. Hæld på flasker og drik et shot, dvs ca 4 cl hver morgen på fastende hjerte (jeg snupper også et shot inden sengetid) Og vent gerne ½ time inden du indtager noget andet, så det kan nå at gøre godt inden kroppen skal fordøje andre ting.

Miksturen opbevares i køleskab i rene flasker med tætsluttende låg og kan holde sig ca 1 måned


Prøv også at hælde et sjat af drikken i din te - det smager så godt. Og fjern evt skallen fra citronerne og blend pulpen. Det kan du bruge i brød, varme retter og en skefuld blandet i din salat. Og måske koge op med lidt sukker og bruge som marmelade eller spicy tilbehør til din varme mad.


Skål sir' jeg bare - det smager så godt! Print denne artikel

16 kommentarer:

 1. Du skal lige rette i teksten: hippoLampus = hippocampus, og så skriver du, at man skal drikke ca. 4 ml hver morgen. 4 ml er under 1 tsk, som er 5 ml. Mon ikke du mener 40 ml = 4 cl?!
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret i begge dele, blir rettet snarest:-) tak

   Slet
 2. Hvad er den 4 ingrediens? Du nævner kun 3

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Thomas - det er ingefær, gurkemeje, citroner og honning :-)

   Slet
 3. Hvor skaffer du øko gurkemeje fra??

  SvarSlet
  Svar
  1. Mit er købt på torvet i Århus. Men af og til kan jeg købe det i SuperBrugsen, spørg evt om de vil tage det hjem. Ellers etniske grønthandlere ell en helsekostbutik der sælger frisk grønt, håber du finder det

   Slet
 4. Hvor er du sund - bare det var mig der var så vedholdende. Det løber ud i sandet efter en kort periode "glemmer" det- måske er det dovenskab:-(
  Dit indlæg om kosttilskud for ca. 14 dage siden var interessesandt, her er lidt om mine.
  Tager selen+zink, magnesium, chrom-kalium, D 3 vitamin stor dosis 3 stk. om dagen, da jeg af en eller anden årsag er i underskud, tager det hele året. Får flere gange om året taget en blodprøve ang. indholdet af vitaminet i blodet. Husk at tage tab. i forbindelse med et måltid, da det er fedtopløseligt. Så tager jeg en multivitamin hver dag - året rundt.
  Mange knus fra
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Charlotte - gode vaner er vist noget af det sværeste at blive ved med at holde! Det kender jeg om nogen:-) Det er bare nemmere, når de gode vaner også smager godt hæ hæ :-)
   Mange tak for indsigt i dine vitaminer - kan se jeg ikke tar zink og chrom/kalium som du. Måske er det også godt at tage nogle i perioder og så holde pauser, så kroppen holder sig "levende". Ja, jeg bør snart få taget blodprøver!
   Tusind tak for dit "brev":-)
   knus Marianne

   Slet
 5. Anede ikke at gurkemeje var en rod der ligner ingefær. Så hvem ved om jeg har mødt den, uden at vide det... ;o) Den vil jeg kigge efter, for måske skal den i min morgen smoothie som mest består af: banan, ananas, ARONIA, citron, ingefær, persille, hybenpulver og A38.
  Hvis ikke aronia allerede er inde i dit liv, så må den komme det... :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Du må i grunden være kvinden der kan svare på dette spørgsmål (og måske kender jeg svaret, men vi prøver alligevel!). Hvis jeg køber økologisk citronsaft på flaske (nu må du ikke gå i chok..) er der så den samme mængde vitaminer i, som når jeg presser en frisk citron? Kan simpelthen ikke google mig til svaret, men syntes heller ikke det giver mening at sælge økologisk citronsaft, hvis ikke der et eller andet i det. Spændt på at høre om du har noget klogt at sige... ;o)

   Slet
  2. Gurkemeje er også nyt for mig at bruge, men tror den er kommet for at blive i mit køkken. Du er havemenneske - måske du selv kan plante det? Aronia er i år blevet helt moderne som superbær også på Samsø - mange laver saft, syltetøj osv af det. Tror ikke det vokser her på øen. Har til gode at smage det, det må jeg huske mig selv på!
   Thi hi med at gå i chok - slet ikke, men desværre er jeg ikke kloge Åge her - jeg har nemlig aldrig set man kan købe øko citronsaft på flaske. Tjo, mon ikke lige det kommer på højde med det friske? Tænker som du at når det er øko, så er det vel den rene vare. Det siges jo at frosne grøntsager har lige så mange vitaminer som friske. Må indrømme jeg selv sværger mest til de friske ting, men kommer nu meget bær og frugter i fryseren og bruger med velbehag :-)

   Slet
  3. PS: tror i hvert fald den gode basiske effekt af citron er lige så fin på flasken når det er ren saft

   Slet
 6. Opbevarer du saften på køl og hvor længe tænker du at det kan holde sig? På forhånd tak for svar :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rebekka - gode spg, det vil jeg få skrevet ind i "opskriften". Ja, det er i køleskab. Jeg har drukket mine to liter ca på 3 uger, og der var ingen forandring i smag, duft eller look, så mon ikke det mindst kan holde sig en måneds tid.
   Tak for spørgsmålet:-)

   Slet
 7. Marianne - glemte at skrive, at grunden til jeg ikke tager omega 3. er at jeg HVER ENESTE dag spiser enten marineret sild eller ferskrøget laks - mest af det sidste;-) , jeg er laksoman.

  God dag til dig
  knus fra Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Den "natulige" måde at få sine behov dækket tror jeg altid er den bedste for os, så det er jo super godt. Jeg kan rigtig gode li' fisk, men får det simpelthen ikke nok. Jeg spiser meget sen morgenmad, ingen alm frokost og så til aften og så er der bare ikke nok fede fisk i løbet af en uge:-)
   Tak og også dejlig dag til dig kære Charlotte

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...