Sidevisninger i alt

fredag den 16. maj 2014

Op og ned på en rabarberkage:-)

Køn er den her kage ikke - men smagen af karameliseret muscovado, rabarber og vanille serveret lunt sammen med iskold flødeparfait - haps, den er en sikker sommervinder. Har du har adgang til mange rabarber, så brug dem i alle mulige afskygninger:-)


Fyld
2 spsk smeltet øko smør
75 gram sukker
50 gram muscocadosukker
½ spsk vanillesukker
400 gram rabarber i fine snitter

Bland de tre slags sukker med smørret, og rør sammen med rå rabarber. Fyld i en smurt springform.

Dej
200 gram sukker
2 landæg
150 gram øko mel
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
1 dl øko letmælk
100 gram smeltet øko smør
½ spsk citronsaft

Pisk sukker og æg lyst og luftigt og tilsæt citronsaft. Bland mel med bagepulver og salt. Tilsæt nu skiftevis melet, det smeltede og afkølede smør og mælken. Rør dejen sammen så den er ensartet. Hældes hen over rabarberne og bages i forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 30-40 minutter eller til den er mørk gylden.

Tag ringen af springformen, læg dit serveringsfad hen over toppen på kagen, vend den om og løsn forsigtigt metalbunden. Server kagen ret varm med god vanille- eller jordbæris:-)


Sommerhaps:-) Print denne artikel

2 kommentarer:

 1. Kære Tante Sød
  hvor ser den kage lækker ud, måske jeg skulle prøve den.
  Og så spirer al det du har sået -- hvor dejligt, især radisser er skønne fra egen have, så dem kan du godt så flere af, de slutter jo tidligt.
  Og så har du igen haft gæster, det var nogle gode værtindegaver du fik, jeg kender ikke en mælkeskummer, men sikket god.
  Hav det godt hilsen jessie

  SvarSlet
 2. Kære Jessie - kagen smager endda bedre end den ser ud, så du kan roligt prøve den. Ja, det er skønt med alle de spirer - og sjovt nok tænkte jeg netop, at jeg nok skulle se at få sået nogle flere radisser. Tak for opbakning, det vil jeg skynde mig at gøre, sådan en lille række er jo ikke til så meget. Mælkeskummeren er bare så super, det er skønt med varm mælk i kaffen, så den holder længe:-) KH Marianne

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Der var en fejl i denne gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...