Sidevisninger i alt

onsdag den 9. maj 2012

Fine gratis glæder ...

Måske du husker de her? De udgjorde en del af den enkle pynt til fødselsdag og påske. Og de lever stadig. Nu nøgne og skulpturelle, men stadig som fin pynt, som glæder og fornøjer.


Livet og lykken handler om at se det store i det små ...... hvis du spør' mig.


Og de her er i småtingsafdelingen, og næsten gratis .... og stadig en glæde i hverdagen.

Hvad har du glædet dig over i dag i småtingafdelingen?

tirsdag den 8. maj 2012

Moussaka - helt klassisk

Aubergine er lidt svær at finde hyppig anvendelse for, synes jeg faktisk. Med sin særlige konsistens og smag passer den ikke ind i så mange af de hverdagsretter, jeg hitter på. Men da fryseren bød på godt hakket lammekød, så var det oplagt at lave en omgang helt klassisk moussaka. Det er jeg faktisk ret vild med. Det er en temmelig fedtholdig spise, så det sker ikke så tit! Og i en rigtig moussaka er det altså lam og aubergine, der spiller hovedrollerne. Ikke noget med kartofler og oksekød her, nej tak:-)


Jeg laver den blot efter hukommelsen, så du får cirkamål - bare smag til og følg din mavefornemmelse:

Kødsovs:
450 gram hakket lam
2 mellemstore hakkede løg
3 fed finthakket hvidløg
1 ds hakkede tomater - eller evt. mosede tomater.
1 spsk oregano - evt. også lidt timian
salt, friskkværnet peber

3 mindre auberginer eller 2 meget store
olivenolie til at stege i
2 spsk salt

Bechamelsauce:
25 gram smør
1½ spsk mel
3-4 dl mælk
revet muskatnød efter smag
revet ost - jeg brugte en peccorino, men du kan også bruge emmenthaler fx
1 æg
salt, peber

Skær auberginer i tykke skiver, salt dem og lad trække 10 min. Børst saltet af og steg dem nu godt på begge sider i olien. Der går desværre ret meget olie til!!!! Prøv at spare på det, men det er nu med til at gi' god smag osse. Ikke tælle kalorier idag!
Til kødsovsen steger du lammekødet i en hed sautépande - behøver ikke stege i noget, da det er ret fedt kød. Når det er svitset tilsættes løg og hvidløg, som svitser med et par minutter til de er klare. Så på med resten og lad simre 10 min mindst.

Til bechamel smelter du smør i en gryde, tilsætter mel og rører godt sammen. Spæd langsomt med mælken og kog op undervejs til du har en ret tyk sauce. Smag til med muskat, salt og peber. Lad afkøle lidt og pisk så revet ost og æg i saucen. Ægget giver en luftig og lidt gratinagtig overflade på din moussaka.

Læg nu halvdelen af auberginerne i et ildfast fad, dæk med kødsovsen, og så resten af auberginerne. Top med bechamelsaucen henover det hele. Drys rasp i et tyndt lag over, og riv evt. lidt mere peccorino eller parmesan på.

Bages i ovnen ved 200 gr i ca 45 min. Lad stå i 5-10 min inden du skærer i den, så den lige kan nå at sætte sig lidt. Server varm med lidt grønt, så du får sprødhed og knas til den noget tunge ret.


Ahh fyldt med gode sager .... den dufter ...


Velbekomme - kan varmt anbefales på en kølig forårsdag.

mandag den 7. maj 2012

Glædes-snegle:-)

Søndagen betød det månedlige samvær med min meditationsgruppe, og hurtigt blev depressions-sneglene transformeret til glædes-snegle. Denne gang skruede jeg lidt op for mængden af fyld, og bagte med halvt ølands-hvede og halvt alm hvede, og formede dem lidt mindre end sidst. Et helt kionderæg af forandringer som viste sig osse at være forbedringer. Jeg tror, jeg kører på den her version fremover.


Riiigeligt med det gode fyld, men til gengæld lidt mindre i størrelse ... de blev bløde og let knasende/karamelliserede på samme tid. Haps, haps...


Dej:
2,5 dl koldt mælk
25 gram gær
2 spsk olie
1 tsk salt
2 spsk sukker
1 spsk kardemomme
200 gram ølandshvede
200 gram alm øko hvedemel

Fyld
125 gram blødt smør
125 gram marcipan
125 gram sukker
2½ spsk kanel

Opløs gæren i kold mælk, tilsæt olien og herefter halvdelen af melet og rør godt. Herefter tilsæt salt, sukker og krydderi. Ælt resten af melet i til dejen, men kun så meget at dejen netop slipper, og æltes godt 7-8 minutter til dejen er blank og elastisk. Hæver ca 1 time tildækket.
Slå dejen ned og udrul til en rektangel. Rør fyldet godt sammen og smør det ud over hele dejpladen. Rulles til en pølse og skæres ud i skiver på ca. 2 cm tykkelse. Disse trykkes flade og sættes på bagepapir. Hæver ca ½ time mens du varmer ovnen op til 200 gr. Bages ca. 15-18 minutter.

Glædes-snegle smager godt helt som de er - men hvis du er til guld og glimmer, så pynt med glasur i en farve, der gør dig glad - og måske endda lidt sukkerkugler for mere bling bling ...


De var populære skal jeg hilse og sige - og spredte glæde sådan en søndag i maj:-)

torsdag den 3. maj 2012

Ølands-hveder

Modsat sidste år har jeg sørme fået bagt hveder på den "rigtige" dag! Jeg glemmer ofte den slags, og ser det for sent allevegne og må så sakke bagud og bage et par dage efter. Men i dag havde jeg både tid og lyst - min egen opskrift fra sidste år husker jeg som virkelig god, så den tog jeg udgangspunkt i. Dog med mindre gær og med ølandshvede istedet for alm "hvidt" hvede. Og resultatet blev mindst lige så godt som sidst, så jeg kan da i al beskedenhed anbefale den her fremgangsmåde.


Testet i utålmodighed når man langsomt men sikkert hertil - ahh, lune, nyristede hveder med koldt økosmør og frisk honning. What's not to like:-)


Inden da finder du lige:
25 gram gær
3 dl øko minimælk
65 gram øko smør
ca. 450 gram ølandshvede
50 gram rørsukker
2 tsk salt
1 stor spsk kardemomme

Kom smør og mælk i en gryde og varm op til smørret er smeltet. Afkøl til håndvarm temperatur, opløs gæren helt heri. Tilsæt halvdelen af melet og rør godt, herefter sukker, salt og kardemomme. Ælt nu resten af melet i lidt ad gangen - ælt dejen mindst 7-8 minutter og hold igen med melet. Det er meget en fornemmelse, hvornår det er tilpas. Dejen skal være blank, elastisk og smidig.
Lad hæve tildækket ca 2 timer. Slå dejen ned, tril en pølse og del i 8 lige store stykker. Form til "firkantede" boller, som du sætter ret tæt sammen i en form foret med bagepapir.
Lad hæve mens du varmer ovnen op til 200 grader. De skal være pænt store og vokset lidt sammen. Skal ikke pensles med noget, men nu bages i ca. 15-20 minutter. Hold øje.
Tages ud og afkøles helt på bagerist. Og så er du endelig klar til at flække dem og riste dem i ovnen igen ved 200 grader - det tar ca 10 minutter.
Stå klar med koldt smør!


Lige hevet ud af varmen ...


Afkølede og klar til at flække og riste ....


Ahhh - godt jeg huskede det i år, så jeg ikke sent i aften skal sidde og se hveder på alle jeres andres blogs uden selv at ha' mæsket mig i dem. Naboerne har fået en sms og kommer og henter resten om lidt. Ønsker dig en skøn St. Bededagsferie.

Middag på 25. etage

Vejret var fortryllende i går - og vi var så heldige netop dér at have booked bord på The Dining Room på 25. etage på SAS Radisson hotellet med den skønneste udsigt over København og en masse af de velkendte bygninger og seværdigheder. Jeg har længe gerne ville opleve netop den restaurant, og endnu et kuponkøb fra Spotdeal.dk til 225 kr. pr. person for en 3 retters menu gjorde forskellen fra tanke til handling. Og jeg kan hurtigt røbe, at vi begge gik glade og særdeles tilfredse derfra.


Jeg er vant til at køre nede på vejen - og det er bare noget helt andet at se tingene lidt fra oven. Hvem der bare var en fugl ...eller i hvert fald kunne flyve! Man blir' endnu gladere for sin by efter sådan et vue, og vi havde travlt med at blive enige om, hvilke bygninger vi kunne genkende. Her kunne ses alt lige fra Operaen, Amalienborg, Amaliehaven, Den Sorte Diamant, Vor Frelser Kirke, Rådhuset og Tivoli til den anden side med lidt god vilje:-)

Den søde unge tjener fortalte, at på en diset dag kan man ikke se noget som helst i den højde, selv om der er klart vejr på gadeplan.


Interiøret er enkelt og klassisk med hvide duge og adgang til Sky Bar ved indgangen ...


Vejret og den gode stemning gjorde at vi absolut måtte starte med et dejligt glas bobler ... samtidig kom der to slags brød, olie og salt og peber på bordet ...


Små fine skåle til olien - det er nu ikke rigtigt mig at dyppe i olie, men brødet smagte fint i sig selv.


Og så kom forretten - ved første mundfuld kiggede vi bare frydefulde på hinanden og udbrød "uhm" i kor. En let, lys suppe med torsk, croutoner, små tern af ristet sprød selleri i bunden, purløg - og så virkelig velsmag! En af de lækreste supper, jeg nogensinde har indtaget.


Hovedretten var to gode skiver smørmørt kalvekød med pommes anna, blomkål med bid, skalotter, lidt svampe og brøndkarse og rundhåndet overhældt med skysauce og ramsløgolie. Det var varmt, det var blødt og sprødt og mørt - og smagte bare virkelig dejligt. Vi talte om, at portionen måske mere var til piger end til rigtige mænd - de ville nok ha' ønsket sig lidt mere kød og kartoffel!


Her kommer farverne til sin ret ...


Desserten bestod af et stort glas med en fyldig chokolademousse med rabarberkompot og crumble og en kugle god vanilleis ved siden. Igen bare velsmag, fylde og vores smagløg var glade og tilfredse.


Nå ja, og så en læbepomade til bagefter:-)

Vi kom af med 480 kr for 2 glas bobler og 2 glas rødvin - så er det nu osse betalt! Men vi nød den rolige og professionelle stemning, og den venlige og kompetente betjening.

Lad os slutte med et kig til den anden side, og en forvisning om at her kommer vi meget gerne igen.

onsdag den 2. maj 2012

Og nu i pink...

Måske du husker det fnuglette tørklæde i de stærke farver? Jeg har slet ikke fået vist det færdige frem .... og her er endda rigtig godt gang i det næste i andre farver. Pink, hindbær, koral, lidt beige, gult og grønt .... der måtte godt ha' været orange i osse, hvis du spør' mig!


Jeg er stadig vild med at strikke i det her garn - og jeg kan næsten allerede nu sige, at det her tørklæde blir' sommerens mest brugte accessory


Det tar' lang tid - tyndt garn på tynde pinde. Men det er hele arbejdet værd ...


Her er det første - helt klargjort til en gave til en kær veninde. Handmade with love:-)

Som sagt strikker jeg gerne på bestilling - mail tantesoed@gmail.com, hvis du er interesseret.

tirsdag den 1. maj 2012

Blåmuslinger m/urter i hvidvinsfløde


Jeg må ha' gang i noget mere fornuftig hjemmelavet mad igen! Og faldt så over en stor bakke blåmuslinger i Irma i dag til bare 35 kr for 1,5 kg. Og straks så jeg en tallerken "moules marinieres" for mig. På min egen improviserede måde. Ud fra hvad køleskabet i øvrigt indeholdt. Vildt lækkert måltid med mange sunde elementer. For nu kun at nævne de positive ting ved retten:-)


Jeg tog de her ting:
ca 3/4 kg virkelig godt rensende og lukkede muslinger
2 store skalotteløg finthakkede
2 gulerødder i så tynde stængler som du orker
2 porrer - lige så tynde lange strimler
1 rød chili finthakket uden kerner
1½ dl hvidvin
1 dl vand
1 fiskebouillonterning (eller fond endnu bedre)
1-2 dl fløde
frisk dild
salt, friskkværnet peber, saften fra ½ citron evt.
lidt smør/olie til stegning

Lad løgene klare i fedtstoffet i en sautepande i et minut uden at tage farve, tilsæt gulerødder og porrer og lad svitse med 3-4 minutter. Tilsæt hvidvin og lad koge ind til ca det halve. Herefter på med muslingerne, og læg låg på din sautepande, og lad koge godt 3-4 minutter til alle muslinger har åbnet sig. Husk endelig at kassere, hvis der er uåbne muslinger. Fisk muslinger og urter op, så godt du kan. Tilsæt nu fløden, chili, hakket dild, salt, peber, citronsaft og smag godt til. Når saucen smager helt vidunderligt, og det kommer den meget hurtigt til - ja, så kan du servere rygende varmt som det er og med groft brød til at dippe i saucen. Eller gøre som jeg - serverer det hele på en god bund af spaghetti.


Det ser da bare lækkert ud, ikk! Her er måske lidt mange urter, men som hverdagsmad gælder det jo om at få sat nogle grøntsager til livs!


Pasta, flødehvidvinssauce, urter, muslinger og lidt frisk dild ..... mæt og godt tilpas!

mandag den 30. april 2012

Oste-kuponkøb igen..

En af weekendafterne stod på afslappet tøsehygge, og da jeg stadig ikke rigtigt gider lave ret meget mad for tiden, var det helt oplagt at få brugt endnu et kupon-køb fra Tipster til en rigtigt god osteforretning på Peter Bangs Vej - der kommer jeg bestemt gerne igen.


Jeg havde givet 195 kr. for pakken, og denne gang var det ikke frit valg, men en fast pakke, som de samlede til mig, mens jeg ventede. Et sprødt brød, et bæger med små pebre fyldt med friskost, et bæger syltede valnødder og så ost og lidt charcuteri.


Her kan de se indholdet af alle de små pakker - 5 slags ost og en god skive paté og lidt pølse. Nu fik jeg fx smagt den grønne gouda med pesto, som jeg har luret på længe. Den er jeg så IKKE vild med:-) Men ellers var det bare hyggeligt at sidde og nippe til de forskellige ting med godt brød til.
Endnu et kuponkøb, som jeg er helt tilfreds med.


Vi startede dog med den her tallerken - jeg er i gang med at eksperimentere med flere squashvafler med fuldkornsmel, men denne gang med basis af hytteost. De smagte helt ok, men jeg skal ha' opskriften fin-justeret og afprøvet igen. Den blir' nok mit bidrag til Arla-konkurrencen med hytteost. Men den sidder ikke helt i skabet endnu, så du må vente med at få den.


Jeg fik også lavet en youghurtis med rabarber og hindbær, som jeg glemte at ta' billeder af. Og eksperimenteret lidt med marengskys - jeg elsker jo at bage, men marengs er jeg bare så dårligt til, og det irriterer mig! Jeg forsøgte mig med 3 slags: en med lakridspulver (rigtigt gode), en med hakket mørk chokolade (også rigtigt gode) og en med hakket hvid chokolade og små stykker frisk hindbær. Det gik ikke - saften fra bærrene gjorde dem alt for våde, og de gik i stykker kort efter bagning. Men smagen var ellers lækker ..... måske frysetørrede hindbær vil være sagen.

I dag skinner solen endeligt - det er bare så dejligt, og hjælper på en dag der startede med fælt besøg hos den onde onde tandlæge!

lørdag den 28. april 2012

Varm sur/sød kartoffelsalat

Den her tallerken er mad fra barndommens gade, som jeg kommer i tanke om et par gange om året, når køleskabet ellers næsten er tomt. Og som jeg faktisk virkelig godt kan li'. Jeg tænkte det var for uinteressant at lægge på bloggen - men tænkte så osse at mange unge sikkert ikke kender den her måde at tilberede kartofler på? I sku' lige prøve:-) Nem, billig og herlig mad, hvis man er til sur/sød.


Den varme eller lune kartoffelsalat serveres med en god ristet pølse fra slagteren eller gårdbutikken og stærk sennep. That's it! En god øko medister ville også gå fint ...


Du skal såmænd bare bruge:

ca. ½ kg øko kartofler - kogte og i skiver
2 mellemstore øko løg i ringe
1½ dl lagereddike
1 dl vand
4 spsk rørsukker
2 laurbærblade
1 tsk Herbamare bouillon
salt, frisk peber fra kværn
Smør til at stege i

Steg løgringe i smør - over moderat varme og konstant omrøring, og længe! De skal nå at afgive aroma lige som til løgsuppe. Og det tar tid - og de skal ikke tage farve, næsten ikke i hvert fald.
Tilsæt så eddike, vand, sukker, laurbærblade, bouillon og lad løgene koge yderlige ca 10 min. indtil væsken er reduceret til 2/3 ca. Tilsæt så kartoflerne, som gerne må være lidt underkogte, og så lad dem koge med i 7-10 minutter. Smag til med salt og masser af friskkværnet peber. Fisk laurbærbladene op og server med stærk sennep og tilbehør efter lyst og ønske.

Hva' sir I unge? Kender I retten og kunne I finde på at lave den?

fredag den 27. april 2012

ABC..

Nej, ikke ABC, men til gengæld B, C og D.

Vi taler vitaminer altså  - i går dukkede pakkeposten nemlig uventet op med produktprøver på nogle nye vitaminvand fra Egekilde. Jeg er altid nysgerrig på nye produkter, så jeg er meget glad for at smage med, og give min mening til kende. Og de er slet ikke så ringe, som os med jyske aner  siger:-)

Der findes andre vitaminvand på markedet, men det nye og gode ved de her er, at de slet ikke indeholder sukker eller farvestoffer. Det er i sig selv et stort plus. Den lille fine smag, de hver har kommer fra naturlige aromaer.


Berigede fødevarer blir' mere og mere almindelige. Grundlæggende synes jeg nu, vi skal satse på at få vitaminer og mineraler fra varieret sund økologisk kost. Personligt supplerer jeg året rundt med vitaminer, ekstra C, ekstra D og 4 kapsler fiskeolie om dagen. Jeg ved positivt, at jeg ligger alt for lavt på D vitamin, hvis jeg ikke får tilskud, og det gør i øvrigt langt de fleste af os nordboere. Og D vitamin er et virkeligt vigtigt vitamin for meget andet end tænder og knogler. Masser af de store livstruende sygdomme kan også forebygges ved tilstrækkeligt D vitamin. Og fiskeolie tror jeg bare på generelt - og kan tydeligt mærke på min hud hvis jeg ikke tar' det.

Jeg er ikke den store forbruger af dyrt vand på flaske. Synes vi skal drikke masser af fint og næsten gratis og miljørigtigt postevand. Men en varm sommerdag på tur i bilen eller når jeg bare ikke har adgang til postevand snupper jeg i ny og næ en forfriskende kildevand. Og der synes jeg, de her er et rigtigt fint bud.

En flaske Egekilde Vitaminvand dækker dagsbehovet for det enkelte vitamin med 38% - det er da ret ok faktisk. Resten kommer sikkert fra kosten den dag. Så hvis man alligevel skal købe kildevand, kan man da lige så godt få lidt ekstra sundhed med. Det er selvsagt meget bedre end sodavand, og kan fint gøre det ud for det, fordi de har en fin lille frugtsmag. Men som decideret vitamintilskud er det for dyrt - så er det meget billigere at snuppe en god vitaminpille. Men sådan er de vel næppe heller tænkt.


Jeg har smagt dem alle tre - og heldigt for mig kan jeg bedst li' smagen af passion i D vitaminvanden. Det var nok den, jeg ville vælge for vitaminets skyld. Måske kunne jeg også finde på at gå efter mere C vitamin, og den er med mild appelsin og også ganske god. Den sidste med B vitamin er med smag af hindbær, og den er for syntetisk i smagen til mig. Men fint - jeg ville personligt ikke gå efter mere B vitamin, da jeg ved jeg ikke mangler det.

Flaskerne kommer i handlen næste uge og koster mellem 19 og 22 kr. Smådyrt, men vist hvad kildevand med brus generelt koster.

I øvrigt synes jeg rigtig godt om designet på flasken - moderne skrifttyper, glade farver og udstråler sundhed. Sååååå måske jeg snupper et par flasker igen inden så længe.

Ønsker kærlighed og kildevand til jer alle

onsdag den 25. april 2012

Depressionssnegle!

I dag var jeg nødt til at bage depressionssnegle! Ja, vidste heller ikke, der er noget, der hedder sådan, men det er der så NU! I snart 2 år har haft en inderlig drøm om, at flytte til Samsø, som jeg desperat forelskede mig i på et højskoleophold og efterfølgende flere ferier. I næsten lige så lang tid har jeg haft min lejlighed til salg. I sidste uge fik jeg et købstilbud, jeg sagde ja til. Køber underskrev, jeg underskrev. Drømme om at realisere Samsø lå lige inden for rækkevidde. Frederiksberg Kommune skulle bare lige godkende at køber kunne opsætte altan her på 5. sal. Midt på dagen i dag brast min levende drøm - lokalplanen siger klart, at der ikke kan sættes altaner op på de øverste etager!!!

Flyttemænd var næsten bestilt og fantasien om en sommer i hus og have var begyndt at leve. Sikke en mavepuster. Om igen. På den igen med flere fremvisninger. Godt min søde mægler er så optimistisk!



Derfor var jeg nødt til at gå i køkkenet og bage snegle. Jeg havde ikke lyst -  jeg trængte!

Jeg susede ind hos Klidmoster, da jeg kunne huske lækre sager på hendes skønne blog - så opskriften er helt herfra, og de er stærkt anbefalelsesværdige. Come on - der er grahamsmel i. Så er de jo nærmest sunde, og kurerede næsten depressionen - ha ha. Som om:-)


Dej:
25 gram gær
2,5 dl koldt mælk
2 spsk neutral olie
1 spsk sukker
1 tsk salt
1 tsk kardemomme
100 gram grahamsmel
300 gram hvedemel

Fyld:
100 gram blødt smør
100 gram sukker
100 gram marcipan
2½ spsk stødt kanel

1 sammenpisket æg

Tilsæt gær til den kolde mælk og rør helt ud og tilføj olie. Herefter røres/æltes de to slags mel og krydderier i. Må gerne røres/æltes længe. Dejen skal være smidig, blank og fugtig. Lad hæve i skålen til dobbeltstørrelse. Slås ned og udrulles til en lang rektangel.

Rør fyldet sammen til en ensartet masse, og smør den jævnt ud på hele dejen. Rulles på den lange led til en pølse. Skæres i ca 15 stykker, som trykkes lidt flade. Efterhæver 30 min på bagepapir på bagepladen. Pensles med æg og bages i forvarmet ovn ved 200 gr i ca. 25 minutter eller til de er lyserbrune. Afkøles helt og pyntes evt. med glasur og krymmel efter fri fantasi.


De blev bare helt perfekte! Tilpas med fyld, bløde, søde og helt som jeg håbede på. De er nu ophøjet til favoritsnegle. Og det er jo bedre end depressionssnegle!

PS: Man behøver ikke være deprimeret for at prøve dem

Mere sushi fra Omakase

Forleden stod programmet på besøg af en gammel kollega, som jeg ikke havde set i to år. Et super hyggeligt gensyn, som først og fremmest handlede om samværet og samtalen. Og så er sushi perfekt gæstemiddag, og da jeg havde endnu et kuponkøb fra Tipster til sushi fra Omakase, blev det hvad vi mæskede os i:-)

Jeg har før skrevet om Omakase, og denne gang var det bestemt også lækkert. Skønt at skue og god kvalitet. Dog synes jeg sidste omgang fra dem var meget bedre, der var mere smag, mere fylde og mæthed for pengene. Sidst gang spise jeg sammen med en mand, og der var mange rester. I dag kunne vi to piger stort set spise op. Denne her sammensætning var lettere, og det har også sin charme. Så blev der plads til et par søde bidder til kaffen.


Jeg har stadig ikke styr på, hvad de forskellige slags hedder ..... jeg nyder bare synet og smagen! De her var med sprødt salatindhold og rullet i rispapir.


De to stykker med "brændt" overflade og chilimayo var klart mine favoritter... hold da op, de var gode. Nok derfor der kun var 2 af dem desværre! De andre var også skønne med mango og rogn bl.a. Og virkelig smuk mad altså!


De mørke er tyndskåret rødbede og med fyld af krabbe, smagte også fint. De andre med torsk var vi ikke så vilde med nogen af os .....

Kommer Omakase med nyt tilbud, er jeg stadig en sikker kunde:-)

mandag den 23. april 2012

Hjælp - hvor er I andre henne?

Ups ups, så er jeg osse "ramt" af at blogger har skiftet funktioner - og nu kan jeg ikke finde betjeningspanelet, og dermed fx heller ikke de blogs, jeg læser fast? Og hvordan redigerer man egne indlæg? Anyone? Blir rigtig glad for lidt hjælp her .... god aften og på forhånd tak
KH Marianne

søndag den 22. april 2012

Så blev konfirmationskagerne spist

Klokken er lige slået midnat, og jeg er netop kommet tilbage fra den mest glade og festlige konfirmation jeg nogensinde har deltaget i. Fyldt med personlige sange, taler, den sjovest hjemmelavede film fra kusinen og onklen, en kærlig videohilsen fra bedste veninden osv osv. Sikke et privilige at være i en kærlig og musikglad familie - som sikkert fester og danser dernede endnu, hvis jeg kender dem ret:-)


Kagerne, som du så forberedelserne til i går, kom til at se sådan ud. Konfirmanden var glad og sagde at "sko er lige mig"! Surprise:-)


Flere kom hen og roste både look og smag, så det var rigtig dejligt ... og gir jo kun lyst til at lave flere kager til andre søde mennesker.


Stiletterne var næsten for store til den her kage - jeg må lave dem lidt mindre næste gang - eller kagen meget større!


Inden da havde vi indtaget en virkelig lækker gourmetmiddag tilberedt af en kok i venneskredsen. Her er en smuk smuk tallerkenanretning med masser af rimmet torsk - og jeg kan bare slet ikke huske alt det lækre tilbehør. Men i hvert fald friteret blomkål, rå og revet blomkål, fintrevet hårdristet rugbrød - og noget med hø!


Hovedretten glemte jeg desværre at snuppe billede af, så du må nøjes med den gudeskønne desserttallerken. En fed og blød chokoladefondant med ladridscreme, jordbær og mango og toppet med frisk estragon! Den var bare SÅ lækker ....


Og nå ja - pressefotografer kommer i alle aldre!


Tusind tak for at være en glad gæst til din store dag smukke Amalie. Jeg gengiver til slut et par vers af en sang fra i dag, som fik tårerne frem i øjenkrogen ....:

Kære linedanser, udspændt ligger foran dig
selve livet, du gik givet, gå nu kun din vej.
Du må turde træde ud, hvor dit liv kun er dit.
Det må briste eller bære, dette ene skridt.
Giv fra dig, hvad du magter
da ser du, en dag du nåede ud
og danser til himmelens stjerneskud

Kære linedanser, hop nu ud ved siden af
Se dig danse, bare sanse, gøre hvad du ka'.
Være én, men én iblandt, og mødes så du gror
Ja, vent dig meget fra den kant: Denne er din jord!
Tro mig, når jeg siger til dig:
det største, det ser man kun i det små
og kigger du opad er himlen blå

Linedanser - vælge livet, hvilken er din vej?
Følge hjertet, uforfærdet - sige JA og NEJ!
Verden spørger tit hvordan, og alt for lidt hvorfor.
Der er så mange ting, man kan - stå for det DU tror!
Gid du aldrig mister modet og lader
det onde uimodsagt.
Når viljen befries, da falder magt.

Tekst og melodi: Per Krøis Kjærsgaard
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...