Sidevisninger i alt

tirsdag den 1. maj 2012

Blåmuslinger m/urter i hvidvinsfløde


Jeg må ha' gang i noget mere fornuftig hjemmelavet mad igen! Og faldt så over en stor bakke blåmuslinger i Irma i dag til bare 35 kr for 1,5 kg. Og straks så jeg en tallerken "moules marinieres" for mig. På min egen improviserede måde. Ud fra hvad køleskabet i øvrigt indeholdt. Vildt lækkert måltid med mange sunde elementer. For nu kun at nævne de positive ting ved retten:-)


Jeg tog de her ting:
ca 3/4 kg virkelig godt rensende og lukkede muslinger
2 store skalotteløg finthakkede
2 gulerødder i så tynde stængler som du orker
2 porrer - lige så tynde lange strimler
1 rød chili finthakket uden kerner
1½ dl hvidvin
1 dl vand
1 fiskebouillonterning (eller fond endnu bedre)
1-2 dl fløde
frisk dild
salt, friskkværnet peber, saften fra ½ citron evt.
lidt smør/olie til stegning

Lad løgene klare i fedtstoffet i en sautepande i et minut uden at tage farve, tilsæt gulerødder og porrer og lad svitse med 3-4 minutter. Tilsæt hvidvin og lad koge ind til ca det halve. Herefter på med muslingerne, og læg låg på din sautepande, og lad koge godt 3-4 minutter til alle muslinger har åbnet sig. Husk endelig at kassere, hvis der er uåbne muslinger. Fisk muslinger og urter op, så godt du kan. Tilsæt nu fløden, chili, hakket dild, salt, peber, citronsaft og smag godt til. Når saucen smager helt vidunderligt, og det kommer den meget hurtigt til - ja, så kan du servere rygende varmt som det er og med groft brød til at dippe i saucen. Eller gøre som jeg - serverer det hele på en god bund af spaghetti.


Det ser da bare lækkert ud, ikk! Her er måske lidt mange urter, men som hverdagsmad gælder det jo om at få sat nogle grøntsager til livs!


Pasta, flødehvidvinssauce, urter, muslinger og lidt frisk dild ..... mæt og godt tilpas!

Print denne artikel

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...