Sidevisninger i alt

lørdag den 26. maj 2012

Louisa's citrusade....ahhh:-)

Ovre hos den milde Louisa Lorang så jeg den her sommerdrik, og da den i sig selv er så skøn at skue at den har sin berettigelse alene på grund af dens farve, så var det afsted til grønthandleren efter citrusfrugter. En sand bombe af C-vitamin - men glem alt om sundhed lige her! Drik den alene for den ynde og liflighed den tilfører dit liv:-)
2 øko citroner
4 øko appelsiner
2½ dl sukker
8 dl vand
3 rød/pink grape
3 lime

Skær skallen af citroner og appelsiner - så tyndt som muligt, og undgå at få den hvide hinde med, da det her er bitterstofferne sidder. Kom det i en gryde med vand og sukker, og lad koge ca. 10 minutter. Pres saften fra alle frugterne og bland juicen med den varme sukkerlage. Si den gemme en sigte. Hæld på rengjorte flasker og server iskoldt med isterninger, og evt. mere vand.


Momentan lykke på flasker og i glas ......ikke for sødt, ikke for syrligt, men bare lige tilpas....


Skaller koges i sukkerlage....


Den her skal deles med veninden, der kommer lige om lidt for at sparre med mig om de ting, håndlæseren fra forleden inspirerede med .... og så kan jeg nok begynde på en ny portion med det samme! Print denne artikel

8 kommentarer:

 1. Jeg er SÅ forelsket! Mmmm... altså jeg synes, at alene synet af den gør mig mere sund, for jeg bliver i rasende godt humør af de billeder :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Forelsket er GODT! Sådan vi jeg det præcis selv ovre hos Louisa:-) Dejlig pinse til dig

   Slet
 2. Marianne, for at tage toppen af sukkerrusen, kuuunne du putte lidt stevia eller andet sødemiddel i og så spare på sukkeret. Min yndlingsdrik er med tiden blevet hjemmekogt stikkelsbær-, solbær-, ribs- og hindbærsaft uden sukker tilsat et glas koldt vand, og det læsker, fordi det ikke er sødt - prøv det, hvis du "tør"!!!

  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Elsebeth, jeg ved ikke præcis hvad du mener med "tør". Lige som vel som jeg kan li' søde ting, kan jeg lide syrlige. Jeg ønsker ikke at anvende light produkter og kunstige sødemidler i mit køkken, da jeg mener det har mange sundhedsskadelige bivirkninger, så det er ikke en mulighed for mig, og passer ikke godt sammen med økologi.
   Jeg har for nylig læst og undersøgt mere om Stevia og det skal jeg helt sikkert ha' anskaffet og prøve mig frem med, hvor det er oplagt. Og det tror jeg bestemt at det ville være i sådan en drik. Rigtig god pinse

   Slet
 3. Hvis du køber stevia, skal du sørge for, at det er det hvide pulver, som søder uden smag - det grønne smager kraftigt af lakrids - eller i flydende form, hvis det kan købes i DK. Jeg har i flere år købt det flydende i USA.

  Jeg troede, du færdedes så hjemevant i det danske, at du vidste, hvad det betyder, når noget er i gåseøjne - så jeg prøver igen - prøv at spise tyttebærsyltetøj til stegt rødspætte, hvis ellers du "tør"!!!!

  Jeg tør ikke springe ud fra 10meter-vippen - tør du?

  Glædelig pinse fra Elsebeth

  SvarSlet
 4. Hej igen - så vidt jeg har fundet ud af, kan man nu købe Stevia både som hvidt pulver og flydende. Jeg skal snart ha fundet helt ud af det, og så kan jeg jo passende skrive lidt her om mine oplevelser med det.
  Jeg ved selvfølgelig godt, hvad gåseøjne gør for et ord. Men der for kan vi jo meget vel ha' forskellig opfattelse af det samme ord:-) Og mit motto er som Pippi Langstrømpe: Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg godt! Og så ku' jeg jo bare sige "det har jeg ikke prøvet før, så det tør jeg godt". Og jo, jeg har sprunget fra 10 meter mange gange:-)
  Også glædelig pinse til dig- vejret er jo helt fortryllende. Jeg er lige kommet hjem fra 50 års fødselsdag som blev holdt på Skodsborg, og det var sørme dejligt

  SvarSlet
 5. Den ser jo helt himmelsk ud. Jeg er sikker på, at den også kan nydes med lidt alkohol en festlig weekendaften!

  SvarSlet
  Svar
  1. det tror jeg, du har så ganske ret i! Det havde jeg mærkeligt nok ikke tænkt på, men det skal da prøves:-) I går fik vi den blandet op med meget lidt af saften og masser af iskoldt vand, og det var osse rigtig dejligt. God dag i det svenske til dig

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...