Sidevisninger i alt

fredag den 18. maj 2012

Triple nøddekage

Sidst havde jeg en Triple Citronkage på programmet - lad os da køre lidt i det spor og skubbe fart i en anden enkel kage. Denne gang med 3 slags nødder. Masser af smag og bid fra mandler, hasselnødder og valnødder - man fristes jo næsten til at kalde den sund. Men osse kun næsten:-)Opskriften er fra Familiejournalen og lyder sådan her:

150 gram gult økologisk smør
150 gram sukker
4 øko æg med en endnu mere gul blomme
1 tsk bagepulver
100 gram mandler
100 gram hasselnødder
100 gram valnødder

Jeg skyllede lige alle nødderne - bare sådan for en ordens skyld! Hak dem derefter fint i en minihakker eller blender. Pisk nu smør og sukker lyst og luftigt - det tar 8-10 min, og er vigtigt for resultatet. Pisk herfter et æg i ad gangen og pisk et par minutter mellem hvert æg. Sigt mel og bagepulver i ad 2 gange og vend det forsigtigt i massen og tilsidst vender du de finthakkede nødder i. Hæld i smurt springform og bag ca 35-40 minutter på nederste rille i en 180 grader varm ovn.

Pynt, som du lyster - jeg tog blot et drys flormelis.


Kagen er måske især god til dem, der ikke har nogen særlig sød tand. Dem, der ikke ret ofte vælger dessert eller kage, men alligevel godt vil ha' et stykke hjemmebag en sjælden gang. Jeg synes, det er en dejlig kage til krydret te, men måske lidt tør. Måske havde min bagt lige rigeligt ... så bag den kun lige til der ikke følger våd dej med tilbage, når du prikker med en strikkepind. Et forslag kunne også være at flække den i to lag og fylde den med en smørcreme, hvis man gerne vil' ha' mere sødme. Print denne artikel

2 kommentarer:

  1. hvor meget mel skal der i ?

    SvarSlet
  2. ja, beklager meget at jeg har glemt at skrive melmængde i. Jeg blir først nu gjort opmærksom på problemet. Må tilstå jeg ikke kan huske det med sikkerhed. Jeg foreslår at starte med 150 gram og evt gå op til 200 gram. Mærk efter på konsistensen - dejen skal være lind uden at være flydende. Håber det lykkkes godt.

    SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Der var en fejl i denne gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...