Søndagen betød det månedlige samvær med min meditationsgruppe, og hurtigt blev depressions-sneglene transformeret til glædes-snegle. Denne gang skruede jeg lidt op for mængden af fyld, og bagte med halvt ølands-hvede og halvt alm hvede, og formede dem lidt mindre end sidst. Et helt kionderæg af forandringer som viste sig osse at være forbedringer. Jeg tror, jeg kører på den her version fremover.
Riiigeligt med det gode fyld, men til gengæld lidt mindre i størrelse ... de blev bløde og let knasende/karamelliserede på samme tid. Haps, haps...
Dej:
2,5 dl koldt mælk
25 gram gær
2 spsk olie
1 tsk salt
2 spsk sukker
1 spsk kardemomme
200 gram ølandshvede
200 gram alm øko hvedemel
Fyld
125 gram blødt smør
125 gram marcipan
125 gram sukker
2½ spsk kanel
Opløs gæren i kold mælk, tilsæt olien og herefter halvdelen af melet og rør godt. Herefter tilsæt salt, sukker og krydderi. Ælt resten af melet i til dejen, men kun så meget at dejen netop slipper, og æltes godt 7-8 minutter til dejen er blank og elastisk. Hæver ca 1 time tildækket.
Slå dejen ned og udrul til en rektangel. Rør fyldet godt sammen og smør det ud over hele dejpladen. Rulles til en pølse og skæres ud i skiver på ca. 2 cm tykkelse. Disse trykkes flade og sættes på bagepapir. Hæver ca ½ time mens du varmer ovnen op til 200 gr. Bages ca. 15-18 minutter.
Glædes-snegle smager godt helt som de er - men hvis du er til guld og glimmer, så pynt med glasur i en farve, der gør dig glad - og måske endda lidt sukkerkugler for mere bling bling ...
De var populære skal jeg hilse og sige - og spredte glæde sådan en søndag i maj:-)
Print denne artikel
Mmm de ser gode ud!
SvarSletDer er ikke noget som en god mængde fyld i sådan nogle.
Hej Maiken - vi er helt enige om at lidt ekstra fyld sjældent skader:-) tak for hilsen
SletFy for pokker - hvor se de forbistrede gode ud! Måske er det bare fordi navnet er ændret, hvem ved! Jeg noterer mig lige opskriften... ;o)
SvarSletgriner - ja, fy for den altså!!! Pas på med at gemme sådan en opskrift. Den ku godt friste!
SletSavle...
SvarSletFor filan det ser godt ud....
Jeg kan godt lide at du laver opskriften om så du er tilfreds. Det gør jeg nemlig altid selv.....