Sidevisninger i alt

fredag den 11. maj 2012

Artiskoktærte med bacon og brændenælde

Min fætter er både særdeles handy og særdeles hjælpsom. Til gengæld kan han ikke koge et æg. Vist nok. Så er det jo ret perfekt at man kan bytte tjenester, så man gør, det man kan li' og er bedst til:-) Nu skal han til fest, hvor man skal medbringe en fælles ret, og så er en fyldig og lidt anderledes tærte altid et hit.

Med udgangspunkt i artiskoktærten fra tidligere hypede jeg den lige lidt ekstra. Der kom squash i stedet for kartofler, og sprødstegt bacon fordi fætter elsker bacon. Og så en gang brændenælde, som jeg faldt over forleden.


Den ser skisme godt ud i al beskedenhed - kan jo desværre ikke tillade mig at snuppe noget selv... men jeg føler mig ret overbevist om, at den smager godt.


Det startede med en sprød og grov bund, som jeg næsten altid bruger, fordi den bare er perfekt:

100 gram grahamsspeltmel
100 gram øko hvedemel
100 gram øko smør
1 tsk salt
1 øko æg

Smuldr det kolde smør ned i de to slags mel til det er "grynet". Tilsæt salt og saml hurtigt dejen med ægget. Rul det ud på meldrysset bord, og læg i en smurt tærteform på ca 25 cm. Sættes i køleskabet mindst 1 time.


Det er første gang jeg prøver brændenælder .... er spændt på hvordan det mon smager. Men ellers bruger du bare dit yndlingskrydderi, fx timian eller oregano.


Fyld:

4 tsk dijonsennep
1 squash
1 glas grillede artiskokker
1 dåse artiskokhjerter
1 pakke Hanegal bacon
5 øko æg
2 dl creme fraiche 18% (hytteost vil også være godt)
ca 150 gram revet emmenthaler
2 tsk brændenælde tørret
salt, friskkværnet peber

Start med at riste bacon sprødt, og del i små stykker. Lad afkøle. Skær squashen i ret tykke skiver og rist dem 1min på hver side i det baconfedt, der blev smeltet af. Smør sennep på en ubagte bund,  læg skiver af squash på hele bunden. Herfter fordeles de to slags artiskokker på bunden. Læg bacon på. Rør æg, creme fraiche, revet ost, salt og peber og brændenælde sammen og hæld massen hen over fyldet. Bages ved 200 grader i ca. 35-40 min eller til den er smukt gylden.


Her er den klar til ovnen - den kan snildt lavet i god tid, og så blot lunes ved servering.


Lad den være en del af en buffet eller server som hovedret med en frisk grønt salat. God appetit og rigtig god weekend:-) Print denne artikel

7 kommentarer:

 1. Dejligt at I kan bytte tjenester og jummi den ser lækker ud :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. ja, det er så dejligt man osse kan gøre noget den anden vej. Det plejer at være ham, der banker ting fast i væggene her hos mig:-)God weekend Bettina

   Slet
 2. Smuk tærte - og det lyder indbydende med artiskokker. Hvor meget smager brændenælden igennem?

  SvarSlet
  Svar
  1. ja se, det ved jeg desværre ikke, da min fætter drog afsted med hele fadet:-) Men han har lovet at melde tilbage! Det sjove er jo, at det er DIN artiskoktærte min den første blev inspireret meget af .... kan se jeg har linket til dig første gang:-) Så nok derfor du osse synes artiskokker er indbydende thi hi

   Slet
 3. Så har du sandelig gjort det igen, - TAK for input til madplanen... ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. men altså .... jeg er ret glad for du sir det faktisk! Tror vi to deler ret meget smag:-) Rigtig god weekend til dig

   Slet
 4. Det ser lækkert ud! Kan den mon fryses? Jeg skal lave tærter til en frokost-festivas og vil gerne lave dem i god tid og fryse dem for, at varme dem i ovnen på dagen. Har du nogen erfaring med det?

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...