Opskrift:
25 gram gær
50 gram smør
3 dl mælk
1 tsk salt
1 ss sukker
1/4 tsk gurkemeje
1 æg
25 gram birkes
skal fra 1 øko citron
ca 450 gram hvedemel
1 æg til at pensle med
Smelt smørret og lad afkøle lidt. Lun mælken og opløs gæren helt heri. Tilsæt ægget, og herefter mel lidt ad gangen og også salt, sukker, citronskal og birkes. Ælt dejen godt, og tilsæt kun mel indtil den lige netop slipper fingrene. Lad hæve i skålen 1 time. Slå dejen ned, og form boller af den. Efterhæves på bagepapir tildækket i ca. 30-40 minutter. Bages ved 210 grader i ca. 12 minutter. Afkøles på en bagerist.
Er de ikke fine med deres lyse gule farver og de små prikker? Jeg synes de bare skal serveres nybagte med koldt øko smør.
Ønsker alle nogle gode dage i forb med Kristi Himmelfart Print denne artikel
De lyder sørme lækre, de boller:) Ligesom muffins med citron og birkes må de her smage rigtig lækre!
SvarSletja, det viste sig at være en virkelig dejlig kombi ..
SletSpændende...
SvarSletDem skal jeg prøve...Er bidt af en gal citron....
så må du bestemt prøve de her en dag, du alligevel ville bage lyse boller .... birkes synes jeg ikke rigtigt man smager, men de ser smukke ud:-)
Slet