Sidevisninger i alt

tirsdag den 23. august 2011

Hindbærmakroner

Hindbærsnitter er et hit hos de fleste børn og visse voksne. De her er lidt mindre søde end deres kendte søster, men det gør dem både bedre og med mere smag af hindbær. Hvis man altså vælger en kvalitetssyltetøj vel at mærke!


Uha, jeg huskede lige i sidste øjeblik at snuppe et skidt billede ..... de er rigtigt lækre med topping af mandler. Og et par stykker fik også creme fraiche til, men det er nu ikke spor nødvendigt:-)


Jeg havde et halvt glas af verdens bedste syltetøj fra Marmeladegården på Samsø tilbage, og den er lavet med stor kærlighed i en lille enmands-virksomhed. Jeg må bare ha' fat på et ordentligt lager af netop hendes hindbær...

Her kommer opskriften på kagerne

150 gram mel
100 gram smør
50 gram sukker
1 æggehvide
½ tsk bagepulver

Fyld:
Godt hindbærsyltetøj - ca ½ glas

Makronlag:
1 æg + 2 æggeblommer
75 gram sukker
½ dl fløde
50-75 gram mandelflager

Til bunden smuldres smørret i mel og bagepulver, sukker tilsættes og dejen samles med æggehviden til en glat mørdej, som hviler en time inden den rulles ud og lægges i en smurt form af ca. 30 x 40 cm. Bred syltetøjet ud over bunden og tilbered makronlaget ved at piske æg og æggeblomer lyst og luftigt med sukker. Rør fløden i og fordel det over kagen. Drys med mandelflager og bag i forvarmet ovn på 160 grader i 40 minutter eller til den er pænt lysebrun. Afkøles helt og skæres i 12 firkanter.


Her er den klar til at komme i ovnen - jeg sparer ikke på mandlerne!


Nybagt og så er det bare at have tålmodighed til den er helt afkølet ..... velbekomme! Jeg kommer helt sikkert til at bage den igen. Forøvrigt er opskriften et flere år gammel udklip fra Femina.

Print denne artikel

3 kommentarer:

 1. iiih, hvor ser de lækre ud :) et fint alternativ til den ellers velkendte hindbærsnitte. MUMS ! Jeg er specielt vild med mandel'ideen :)

  SvarSlet
 2. Jeg er ikke sååå vild med hindbærsnitter, men er ret sikker på at mine smagsløg vil elske denne :-). Tak for opskriften og selvom jeg stadig bærer rundt på 4 ekstra kilo fra ferien, skal denne vist prøves :-)

  SvarSlet
 3. Hej Kristine - ja, nemlig - det med mandlerne var godt, og jeg var heldig at have en halv pose, der helst skulle bruges NU!

  Hej Bettina - uha, ja det med kilo kender jeg jo alt for godt, som du ved. Meeenn så er det jo det med mængder, der gør en forskel. Så et enkelt stykke går nok af, og nu skal vi snart til at tage mere tøj på, så er der ikke nogen der ser dine 4 sommerkilo:-) God weekend

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...