Sidevisninger i alt

onsdag den 31. august 2011

Sennepskylling og knuste timiankartofler

Jeg læser som bekendt Klidmoster med stor fornøjelse og med masser af inspiration til følge. Så jeg har ikke kunnet undgå at lægge mærke til de lækre knuste kartofler, hun har eksperimenteret med på det sidste. Så jeg har twistet ingredienserne i de her lidt - i stedet for at komme sennep og eddike på kartoflerne fik jeg lyst til at putte det på en hel kylling i stedet! Og det blev super duper og ny kyllingefavorit:-)


Menuen kom så til at bestå af senneps/eddikekylling, knuste kartofler med timian, sauce af sky og creme fraiche og en helt almindelig blandet salat..... man ku' nok godt ha' sparet saucen væk, men hvorfor sku' man det!!! Du skal bruge:

1 økologisk kylling - så ved du den har været godt tilpas!
4 spsk dijonsennep
3 spsk hvidvinseddike (evt æbleeddike)
1 økologisk citron - revet skal + saft
2 dl gul øko creme fraiche fra Thiese - du tar' den fedtprocent, du fortjener!

Mellemstore kogte kartofler
Lidt olivenolie
Timian
Flagesalt og kværnet peber


Rør sennep, vineddike, salt (jeg brugte min hjemmelavede kryddersalt med løvstikke og mynte). kværnet peber... dette pensles i et tykt lag på hele kyllingen. Læg kræet i en passende bradepande og steg den i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time. Lad den hvile 10 min. Den sky, der danner sig i bradepanden hælder du op i en lille gryde, og laver en cremet sauce med citronskal, saft og creme fraiche og smager til med salt, peber osv. Der bliver bare den lækreste smag med et lille strejf af sennep og eddike.


De kogte kartofler lægges på bagepapir, og så knuses de let med en kødhammer eller sådan en smart kartoffelmoser, som var perfekt til formålet.


Så pensles de med olivenolie (man kan godt spare på den, da de ellers hurtigt bliver nogle kalorierige fætre). Krydr med timian (eller hvad du lyster), flagesalt og kværnet peber. Bages i ovnen ved 220 grader i ca.- 15-20 minutter. Det er en herlig måde at indtage kartofler på. Og du kan forberede det hele i forvejen og bare sætte dem i ovnen, når dine gæster er klar. Hvis du altså skal ha' gæster! Det er ikke nødvendigt for at nyde dem:-)


Den saftige og lidt skarpe kylling med sprøde kartofler, den frække sauce og en mild salat. Det kan de fleste nok lide - hvis der er børn ved bordet, piller du bare skindet af kyllingen, så kan de også være med.
Tak for inspiration Klidmoster.http://klidmoster.blogspot.com/ Print denne artikel

3 kommentarer:

 1. Tante Sød - det ser bare så lækkert ud! Den aftensmad har det hele! Alle smage, det sunde, det cremede, det sure, det salte og SENNEP! Vores vigtigste krydderi :) Det er bare et hit med sennep på kød.

  Tak for dejlig inspiration.

  Venligst
  Natalie :)

  SvarSlet
 2. Hej Natalie (sikke et smukt navn du også har:-)) Du har faktisk ret - sennep er nok et lidt overset krydderi til den slags i mit køkken, og jeg har også fået lyst til at lave mere med det.... så der kan sagtens komme nyt kød med sennep!
  Ha' en smuk dag
  KH Marianne

  SvarSlet
 3. Mums, det er jo det pureste guf :-) Er vild med sennep på kylling. Tak, hvor er du sød :-)

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...