Sidevisninger i alt

lørdag den 27. august 2011

Kyllingefrikassé m/svampe og estragon + kokoscrunch m/lime chokomousse

Jeg er bagud med at blogge - har haft en del ting at "spekulere" på som heldigvis nu er dejligt på plads. Mon ikke jeg får skrevet lidt mere og læst lidt flere af jeres andres dejlige indlæg i den kommende tid. Den her middag var for gode gode venner i sidste uge, og vi havde en dejlig aften sammen. Menuen bestod først af en løgsuppe med gratinerede ostebrød (ingen billeder af det) og så ellers en dejlig kyllingegryde fyldt med masser af svampe og frisk estragon i en blid sauce. Dertil et grøntsagsfad. Og så kan man vel ikke besøge Tante Sød uden at få en dessert, som min venindes mand sagde:-) Og nej, det kan man da normalt ikke!


Lad os starte med tilbehøret, som bestod af dette store fad fyldt med grønt med masser af bid tilbage og lidt små kartofler. Her er halve gulerødder med top, buketter af broccoli, rødbeder, sugar snaps, forårsløg og squash. Alt er kogt hver for sig, og husk at der skal være masser af sprødhed og bid tilbage. Dog skal kartofler og rødbeder naturligvis koge til de er tilpas møre. Alt serveres koldt og marineres med olie/eddike og frisk basilikum. Det er først gang jeg serverer grønt på den måde, men jeg var rigtig tilfreds både med det visuelle, og med at jeg kunne lave det hele færdigt i forholdsvis god tid - og så smagte det bare godt og sundt. Sådan et fad kan varieres i det uendelige og er en god måde at få spist mange grøntsager på.


Kyllingefrikassén startede med en kogt kylling og det traditionelle grønt, så der bliver en lækker fond til sauce. Jeg brugte så også resten af fonden til at lave løgsuppen til forret.


Og så ellers blandede svampe i rigelige mængder - her er østershatte, brune svampe og portobello.
Svampe svitses i lidt smør.


Og ellers lavede jeg en jævnet sauce på fond, fløde og lidt creme fraiche og masser af estragon. Og så i med kyllingestykker og alle svampene. Det kan kun blive godt ....en mild og cremet smag...Hov, nu glemte jeg igen at tage billede af desserten inden vi var begyndt på den! Den bestod af bagte kokoscrunchbunde i en lidt stor størrelse og så en skøn mousse med revet limeskal og hvid chokolade lagt på en bund af rabarbercoulis. Der kom mange vellyde fra gæsterne, da de tog den første bid, så desserten faldt i rigtig god smag. Skønt med det søde sprøde kage og den friske smag af lime og rabarber. Bundene er bagt efter denne her opskrift fra et tidligere indlæg. Print denne artikel

4 kommentarer:

 1. Kære Marianne

  Det er en fryd, og tillige vældig lærerigt at læse dine dejlige blogs! --- Det lyder bestemt som et fortræffeligt måltid, og meget apropos estragon, så fik vi i går på mit arbejde, den mest fantastiske estragonsauce, som jeg nogensinde har smagt, og som jeg nu vil dele med dig og dine læsere:

  Den blev serveret til helstegt oksefillet, hvorved der jo ikke blev nogen fond, og opskriften er uden g/dl-angivelser, så man må smage sig frem ;-):

  Estragoneddike og bearnaiseessens koges ned. --- Af 1/2 hønsebouillon- og 1/2 oksebouillonterning laves fond. --- Blandes med eddike/essensen. --- Der tilsættes sødmælk (sødmælk, så skiller den ikke), og saucen krydres med salt og hvid peber, jævnes og tilsættes frisk groft hakket estragon. --- Kokken havde kommet en anelse gurkemeje i for at gøre den lidt gul. --- Den måler sig i smag med den bedste bearnaisesauce, og er trods sødmælken jo kcal-mæssigt nærmest "ufarlig" i forhold til den rigtige bearnaisesauce.

  Jeg har ikke endnu fundet estragoneddiken, men jeg formoder, at man kan købe den hos Føtex. Jeg vil i dag forsøge mig med saucen til en grillet birkespaneret laksefillet.

  Rigtig god weekend!

  :-) Alice/AVJ

  SvarSlet
 2. Kære Alice - TUSIND tak for dine venlige ord, det glæder mig meget. Og sørme også mange mange tak fordi du tager dig tid til at skrive opskriften på den her sauce, som lyder virkeligt god. Uhh, jeg har nogle lækre laksefiletter i fryseren, og kunne meget nemt lade mig friste til at prøve dit forslag. Og super at saucen laves med mælk og ikke fløde. Skal bestemt afprøves og også rart at kunne lave noget godt uden at være afhængig af fond. Tak skal du ha' og god weekend
  KH Marianne

  SvarSlet
 3. Uhmmm hvor lækkert, og super genialt at serverer grøntsager på den måde - det ser så yummilicious og indbydende ud :)

  /G.

  SvarSlet
 4. Ikke de store ord blot: MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM hvor lyder det fantastisk ! :-)

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...