Sidevisninger i alt

lørdag den 6. august 2011

Smørkage med marcipan

Denne her bagte jeg mest for at teste opskriften - den er fra et flere år gammelt Femina, og jeg var ved at rydde op i mine skuffer, og besluttede at enten smed jeg udklippet med opskriften ud eller så prøvede jeg den af! Det blev det sidste, og det var fint både fordi kagen er rigtig lækker, men også fordi jeg sidst på eftermiddagen fik en spontan middagsinvitation, og så er det altid hyggeligt at tage nybagt hjemmebag med under armen.


Jeg er i det lyserøde humør i øjeblikket - er så optaget af at leve mit liv med så meget kærlighed som muligt, og måske derfor måtte jeg bare putte lyserød glasur på! Havde jeg vidst, den skulle med i byen, hvor der var 3 små drenge havde jeg vist scoret nogle flere point med en skriggrøn! Ungerne var dog vilde med kagen, så jeg fik billige point alligevel:-)

Kagen er rigtig lækker, men man kommer ikke udenom at det er en særdeles fed og tung sag! Så et lille stykke til hver er rigeligt, og da det var en testbagning lavede jeg kun den halve portion i forhold til den opskrift, jeg skriver nedenunder...så hvis din kage ikke skal være større end min, kan du nemt halvere mængden.


Her er kagen inden den kommer i ovnen - først en bund af dej, dernæst lidt marcipanfyld og en kagecreme og lidt rosiner. Så toppes den med den anden halvdel af dejen, som rulles og skæres i skiver.


Her kan man måske ane de forskellige lag i kagen ....


Her er den nybagt og fristende .... hvis man pensler med lidt æggehvide kan man få en mere blank overflade, men det gjorde jeg ikke. Kagen skal køle helt af inden du skærer den ud og pynter med glasur ....

Her får du fremgangsmåden:

250 gram godt gult smør
500 gram mel
2 spsk rørsukker
½ tsk salt
2½ dl mælk
50 gram gær

Fyld:
250 gram marcipan
1½ æggehvide
100 gram flormelis

Creme:
½ brev kagepulver, hvis det skal være nemt og ellers allerbedst en hjemmelavet creme

Evt. lidt rosiner og glasur

Bland mel med sukker og salt og smuldr det med smørret. Lun mælken håndvarm og opløs gæren heri og rør det i melblandingen. Ælt dejen godt sammen og lad hæve 30 min ved stuetemperatur og tildækket.
Rør delene til marcipanfyldet sammen - nemmest hvis du river marcipanen først eller i en køkkenmaskine. Pisk cremen sammen.
Del dejen i to dele, og rul den ene ud og læg den i bunden af en smurt form. Smør 1/3 af marcipanfyldet på, og dernæst cremen oven på. Drys evt med rosiner. Den anden del af dejen rulles ud til en stor aflang flade, hvorpå resten af marcipanfyldet smøres på. Rulles til en pølse og skæres i skiver - enten 8 eller 16 stk alt efter om  du laver hele portionen og eller kun halve som jeg gjorde. Tryk dem evt lidt flade og læg dem oven på det andet i formen. Evt pensle med æggehvide, hvis du vil have dem fint blanke. Bag smørkagen midt i en 200 gr varm ovn i ca. 30 minutter. Lad den afkøle helt og skær i små firkanter og pynt med glasur. Print denne artikel

2 kommentarer:

  1. Er du gal, hvor ser den lækker ud. Så kan den færdigkøbte smørkage hos bageren altså bare gå hjem! ;)

    SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...