Sidevisninger i alt

lørdag den 20. august 2011

Tomater til spisekammeret

Min søde veninde kom jo også med en stor pose cherrytomater fra sin kolonihave - dem kunne jeg ikke spise rå allesammen, så i nat fik jeg lavet ovnbagte tomater, som jeg nu har lagt i en god økologisk olivenolie sammen med frisk estragon og en masse hvidløg.


Jeg halverer tomaterne, drypper med med æbleeddike og olivenolie, drysser med min hjemmelavede kryddersalt (men ellers bare alm) og rørsukker. Og så i ovnen ved 100 grader i ca. 3 timer eller til de er som du ønsker dem uden at de bliver mørke.

Og så bare skolde et glas og fylde de afkølede tomater ned. Brug en rigtig god økologisk olie, som du bagefter med fornøjelse kan anvende til dressinger osv, fordi den tager smag fra tomater, hvidløg og krydderurter. En skøn ting at have på lager, og jeg skal allerede bruge nogle af dem i aften, når mine gæster kommer til tærter og god salat.

Print denne artikel

2 kommentarer:

  1. Hvor super lækkert. Jeg håber, jeg snart får så mange tomater fra drivhuset, at jeg kan lave noget lignende.

    SvarSlet
  2. skønt at du har dit eget drivhus - det er jo i hvert lige nu at der der er overflod af skønne tomater.... god fornøjelse

    SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...