Sidevisninger i alt

lørdag den 3. september 2011

Appelsincupcakes med frosting af vanille og kaffe

Cupcakes er noget, jeg ikke har meget erfaring med. Og når jeg ser hvor fine I andre laver dem, så må jeg altså også lidt igang:-) Bare lidt! Jeg synes dog også, det er vigtigt at de ikke bare ser godt ud, men også smager godt. Det er jo faktisk lidt af et arbejde, så kvaliteten i råvarer skal være i top. Det er lige som med mennesker - det er fint, hvis de ser smukke ud udenpå, men sjælen skal først og fremmest lyse!


Her er så dagens ikke særligt ambitiøse cupcakes.... enkelhed som i det meste af det, jeg foretrækker:-) Jeg synes selv de er ok, og de smagte bare virkelig, virkelig godt af vanille, appelsin og kaffe..... så nu har jeg fundet mig en grundopskrift, der virker for mig - så er det bare at variere ud fra den et stykke tid!

Til dejen bruger du:
125 gram øko smør
2 store øko æg
125 gram godt hvedemel
125 gram rørsukker
1 tsk bagepulver
En vanillestang
½ tsk salt
½ dl sødmælk
1 dl appelsinsaft
Fintrevet skal fra 2 appelsiner

Smelt smørret og lad det afkøle. Pisk sukker og smør lyst og luftigt. Det tager 8-10 minutter med en håndpisker. Tilsæt æg et ad gangen og pisk godt igen. Bland mel, salt, kornene fra vanillestangen, bagepulver og sigt dette ned i den piskede blanding skiftevis med appelsinsaft og det afkølede smør. Vend det hurtigt og forsigtig i indtil melet er opsuget. Ikke røre mere end højst nødvendigt, da dejen ellers bliver "sej". Og lige her er et ikke et plus at være sej!

Fordel dejen i 12 muffinforme, og bag i ca. 15-20 minutter ved 200 grader. Afkøles helt inden de pyntes.


God økologisk vanille, smør og saftige appelsiner - så kan det ikke gå helt galt. Appelsiner er jo ikke helt årstiden, men min velassorterede grønthandler har lækre øko appelsiner. De koster 6 kr, stykket, men er det hele værd.Dejen fyldes 3/4 op i formene - så passer pengene!


Så skal de lige køle helt ned.....


Nå ja, jeg havde forresten det her glas Dolce Latte fra Urtekram, som jeg gerne ville teste. Det er en økologisk udgave af den Dolce Latte man ellers køber. Den er lavet til dels på honning, og desværre synes jeg honningen smager lidt for meget igennem til  min smag. Så her er et produkt, hvor jeg nok vil fravælge økologien en anden gang til fordel for den ikke-økologiske variant. Men mine kager fik et lille skud af karamelcremen i midten med en særligt tyl. Der kom nu ikke meget ned, og et var helt unødvendigt faktisk .... men du sku' da lige høre om det.... Jeg gør det ikke en anden gang. Det kan også blive for sødt, selv for en Tante Sød!!!


Til frosting bruger du:
250 gram øko smør
300 gram flormelis
En vanillestang

Smagsgiver efter eget valg - jeg brugte opløst Nescafé i halvdelen og bare vanille i anden halvdel. Tilsæt evt. også igen appelsin eller andre frugter. Citronskal og saft vil også være perfekt. Eller lime eller.... eller.. eller...

Jeg havde nogle tørrede hjemmelavede fondant-blomster på lager .... de pynter da fint her:-) Mine gæster synes kagerne var rigtigt lækre. Min veninde fik nogle stykker med hjem til hendes mand, og han sendte en pæn sms-tak:-) Nu må jeg vist til at eksperimentere meget mere med de her ......det er hyggeligt at lave dem, selv om det tager lidt tid. God fornøjelse, hvis du er blevet inspireret.

Print denne artikel

4 kommentarer:

 1. De er da mega flotte! Jeg er ihvertfald imponeret :) Mums, smørcreme.. Og så med kaffe! Slurp herfra ;) Maiken

  SvarSlet
 2. Hvor ser de lækre ud :) Jeg har prøvet en del forskellige opskrifter, men ender altid med at gå tilbage til min grundopskrift, og så bare ændre fyldet.

  God weekend til dig :)

  SvarSlet
 3. TAK Maiken - ja, de er nogle frække nogle med smørcreme, men godt nok gode ...

  Hej Gitte - jeg tror faktisk det her bliver min grundopskift. Men vil gerne prøve andre frostinger fordi den her er en kaloriefætter af rang!

  SvarSlet
 4. Der står at smørret både skal piskes sammen med sukker og røres i senere skiftevis med appelsinsaft? Og hvad med sødmælken og den revne appelsinskal? Næste gang tror jeg at jeg blander vanillen med lidt af sukkeret i stedet for melen, for jeg synes det klistrede fast i sien

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...