Sidevisninger i alt

tirsdag den 6. september 2011

Skærekage med abrikoser og mandler

I søndags havde en af mine veninder et ærinde i Rørvig, hvor hun gerne ville have mig med som selskabsdame, så vi kunne hygge og snakke på turen. Når nu hendes mand skulle være alene hjemme, kom Tante Sød lige forbi for at bage en kage til ham:-) Det blev til denne overraskende gode lidt gammeldags skærekage godt fyldt med tørrede frugter og hakkede mandler.


Man kan jo pynte præcis som man lyster, men jeg holdt mig til det enkle og indikerede fyldet med mandlerne på toppen.


Opskriften (som er fra et flere år gammelt jule-udklip fra Femina) får du her:

200 gram bløde abrikoser/svesker
100 gram smuttede og grofthakkede mandler
200 gram blødt øko smør
100 gram farin
100 gram rørsukker
1 tsk vanille
3 øko æg
185 gram øko hvedemel
1½ tsk bagepulver
skal og saft af en øko appelsin

Skær de tørrede frugter i små bidder. Vend disse samt de hakkede mandler med en lille skefuld mel, sådan at du undgår at fyldet falder til bunds i kagen. Pisk smør og de to slags sukker grundigt, min. 8 min med en håndmixer. Pisk æg i et ad gangen og pisk igen længe mellem hvert æg. Din succes afhænger af hvor meget luft, du får pisket ind nu. Bland mel, bagepulver og vanille og sigt det i dejen. Vend forsigtig i sammen med fyldet og appelsinsaft og skal. Rør så lidt som muligt nu, da proteinerne i melet vil gøre den sej ellers. Kom dejen i en godt smurt form, og bag på nederste rille i ovnen ved 175 grader i godt 1 time. Mærk efter med en nål, der må ikke hænge dej ved. Afkøles helt inden du pynter med glasur og evt. mandler eller andet.Til den ene kage lod jeg svesker og abrikoser trække i en god kirsebærvin (den her kirsebærvin smager virkelig af kirsebær, og kan klart anbefales) Det var nu mest fordi de her frugter ærlig talt var lidt gamle og temmelig hårde. Så gav det god mening med vinen til at blødgøre dem. Den anden kage jeg bagte, kom der kun friske bløde abrikoser i:-)


Her kan du se, hvor lyst smør/sukkerblandingen skal være for at den er pisket nok ...


Kagen kan i øvrigt med fordel bages mindst dagen før - den er klart bedst på andendagen og holder sig fint nogle dage.

Her får du lige et billede af fiskehuset i Rørvig - jeg købte røgede rejer (som jeg normalt er vild med, men de her var virkelig ringe, tørre og helt hårde! Stor skuffelse og man burde ringe og sige det til dem!), to gode røgede makreller, lakserilette og lidt rigtig god rejesalat.


Man kan sidde uden for og indtage sin fiskemenu, og der summede af sommer og alle ishusene var åbne ... så dem var vi stolte af at gå forbi uden at gå derind ...:-)Vi var godt klar over, det nok ville være den sidste sommerlige dag i år! Det er så svært at vinke farvel til varme og lyse aftener, selv om stearinlys og varm suppe også har sin charme. Print denne artikel

3 kommentarer:

 1. De rejer lyder som et trælst køb. Jeg ved jo hvor stor pris du sætter på de røgede rejer. Men det lyder som du fik noget godt med hjem alligevel
  /SS

  SvarSlet
 2. Hej SushiStegen - ja, det er altid ærgeligt at købe noget man ved kan være godt, og så er kvaliteten bare rigtigt ringe. Tror simpelthen de var for gamle!!!

  SvarSlet
 3. Så er opskriften afprøvet og indlemmet i samlingen - tak for den :o)

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Der var en fejl i denne gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...