Der er godt med sunde sager i den mættende suppe - her er nogle af dem. Jeg starter med at koge suppe på en hel kylling - dette kan snildt gøres dagen før. I det hele taget kan hele suppen laves dagen før, og blir næsten kun bedre af det ...og som altid tager jeg de økologiske varer jeg kan få fat på .... i dag måtte jeg dog nøjes med alm kokosmælk.
Retten kan i øvrigt udmærket laves vegetarisk - men kyllingekødet gør det naturligvis endnu mere mættende.
Jeg serverer suppen med små toppe af ris drysset med karry og koriander på bordet, så man selv kan dosere. Jeg er vild med koriander, men ved også at mange elsker at hade den ....
Her ser du så den smagsrige ret - smækfyldt med grøntsager, krydderier og saftigt kyllingekød ....
Jeg bagte også et par koldhævede grove flutes, som vi fik til ..... hvis man ellers kan spise det.
Til dessert ville jeg afprøve en ny opskrift - endnu et udklip fra et ugeblad, der har ligget i flere år! Her er den helt udmærkede mørdejsbund ....
Og så på med saftige æbler i både .....
Ovenpå skulle et makronlåg - man skulle lave en æggesnaps, og vende knuste makroner og stiftpisket æggehvide i. Men, men, men ....... kagen blev alt for våd, selv om den var bagt længe, og det virkede næsten som om bunden var rå..... så jeg vil undlade at videregive opskriften. Jeg tror, man skulle have droppet æggesnapsen, og så bare lave en marengs med knuste makroner. Måske får jeg mod på at prøve det en anden dag, og så skal jeg lade jer det vide!!! Den her mislykkedes desværre temmelig meget, og det var jo noget skidt, når jeg havde besøg af en madblogger! Nå, men hun tog det pænt, og vi spiste den da også med letpisket fløde alligevel:-)
Jeg fik den smukkeste buket roser af Gitte - en lækker rosa farve og med sådan en antique beige yderst .... de står iøvrigt stadig utroligt flot her efter flere dage, så dem har jeg haft meget nydelse af .... tak for nogle rigtigt hyggelige timer Gitte, og jeg håber, vi skal mødes igen en anden gang.
I skal bestemt ha' opskriften på favoritsuppen, som jeg har fundet HER
2 små finthakkede løg
2 små porrer, skåret i fine skiver
50 g smør
et skrællet æble i små tern, gerne Belle de Boskop eller andet madæble
tre stænger bladselleri, i tynde skiver
1 teskefuld gurkemeje
1 teskefuld stødt spidskommen
1 teskefuld stærk karry
1 spiseskefuld garam masala-krydderi
salt
en dåse flåede tomater
1,4 l god hønsebouillon*
75 g røde linser
5-6 karryblade eller 2 laurbærblade
4 let knuste kardemommefrø
en lille stang kanel
2 hele nelliker
fintreven skal af lime eller citron (skal være økologiske - de andre har sprøjtemiddel på skallen)
saft af 2 limefrugter
½ teskefuld tørrede chiliflager
200 g kokosnøddemælk (=1 dåse)
4 fed hvidløg i tynde skiver
50 g smør til hvidløgene
Masser af frisk, hakket koriander ved siden af til at drysse over
Eventuelt kød af en kogt kylling i mindre terninger
Sådan gør du
1. Steg forsigtigt løg og porrer i smør i 3-4 minutter til de er klare og let gyldne.
2. Tilsæt bladselleri og æble og rør godt.
3. Tilsæt gurkemeje, spidskommen, karry, garam masala og salt (begynd med 1 teskefuld og smag til
efterhånden) og steg forsigtigt i 5 minutter.
4. Tilsæt tomater og kog i 5 minutter.
5. Tilsæt bouillion, og rør linserne i.
6. Tilsæt karryblade eller laurbærblade, kardemommefrø, to hele nelliker, kanelstang og reven citrusskal.
7. Lad suppen simre forsigtigt i 30 minutter, mens du indimellem skimmer eventuel skum af med en hulske
eller stor ske.
8. Mens suppen simrer, rister du forsigtig hvidløgsskiverne i smør til de er let gyldne. Pas på – får de for
megen varme, giver de hele suppen en branket smag.
9. Når linserne er kogt, så de gør suppen lidt tykkere, tilsætter du limejuice, chili og kokosmælk. Lad suppen
simre i 5 minutter.
10. Til sidst tilsætter du hvidløgskiverne og det smør, de er ristet i, og serverer med frisk, hakket
koriander ved siden af og et godt stykke brød, gerne bagt af surdej, til.
Du kan eventuelt lune terninger af kogt kyllingkød i suppen.
*Brug ikke boullionterninger, men køb en færdig, frossen ren hønsekødssuppe eller lad en stor kylling simre dækket med vand i en times tid med løg, gulerod, porretop, persille, gulerod, peberkorn, laurbær og salt.
Uhm - den skal jeg helt sikkert lave når temperaturen falder igen!
SvarSletDen kan stærkt anbefales, Irene for dem smagte helt fantastisk :) Og det var så hyggeligt, tiden fløj bare afsted! Jeg har ikke fået lavet mit indlæg endnu, da jeg er rimelig bagud - men det kommer!
SvarSletPs. du var savnet i går til VMD arragangementet søde Marianne!
/G.
Hej Irene - ja, det må du altså gøre:-)
SvarSletHej Gitte - tak for kompliment, og jeg glæder mig til at læse hos dig:-) Men ikke stresse søde - ja, jeg tænkte altså også meget på jer da jeg sad og så det i aftes....men håber I nød det og hyggede jer bagefter