Sidevisninger i alt

tirsdag den 20. september 2011

Quesadillaer med kylling og spinat

I øjeblikket bliver der her i huset skabt og kreeret mere med strikkepinde og hæklenåle end der gør med knive og gryder! Tilsidst bliver man så alligevel træt af ristet rugbrød med ost, og hvad der ellers tar' 5 minutter at lave og indtage, så i dag skulle der et mere regulært måltid til!

Tortilla med fyld af rå grøntsager, guacamole, salsa osv. er et nemt hit, men jeg har haft lyst til at prøve at transformere totilla'erne til quesadillaer - dvs. fylde to pandekager med kød, grønt og ost og stege dem på panden og servere den friske salat ved siden af i stedet for at putte den ind i brødet. Og det er da godt nok et hit - det er stadig supernemt, omend måske en lidt tungere udgave. Men rigtig skøn variant med saftig fylde af kød og ost. Med en fyldig salat spiser de fleste max en halv, så mon ikke det går lige op kaloriemæssigt.


Dagens servering ser sådan her - sprøde, varme quesadillaer med en stor portion tallerkenanrettet salat. Et mættende og lækkert måltid, hvis du spørger mig. Og der skal klart eksperimenteres med andet fyld også.


Jeg var heldig at have et stort økologisk stegt kyllingebryst i fryseren, som blev til et fyldigt måltid på den her måde. Og ellers er her tortillaer og frossen hel øko spinat.


Andre ingredienser var øko salatblade, lidt agurk, en frisk majs, tomater, persille, hvidløg og et lille løg.


Start med at stege kyllingebrystet (og koge majsen til salaten, hvis du vil bruge sådan en) og skær det i skiver. Skær løg og 1-2 fed hvidløg i tynde skiver og svits det let i olie og tilsæt spinaten og lad koge op. Der må ikke være væde ved. Afkøl blandingen. Dæk en fuldkornstortilla med spinat, herefter kylling..


Top med en halv pose reven cheddarost, og sørg for det går så langt ud til kanten som muligt. Dæk med den anden tortilla. Steges på en varm pande i et tyndt lag rapsolie. Ret beset kunne man nok undvære at stege i olie, og altså bare en rigtig varm pande. Meeen, sprød på samme måde bliver den altså ikke!
Når osten begynder at smelte, trykker du lidt ned i kanterne, så de to lag smelter så meget sammen som muligt. Når den er gylden på den første side, vender du forsigtig rundt med et par paletknive og steger gylden på den anden side. Læg på fedtsugende papir og skær derefter i kvarte stykker eller måske mindre stykker. Serveres med det samme sammen med en salat efter eget valg.


Frit udsyn til den sprøde og varme lækkerbisken - tortillaen bliver næsten som en forårsrulle i smagen - jeg tror faktisk godt man kan lave dem i forvejen og varme dem i ovnen. Men måske bliver de ikke helt så sprøde .....

Hvis du har gode forslag til andet fyld, hører jeg meget gerne om det:-) Næste gang vil jeg sørge for at putte lidt chili i, da den godt kunne have brugt lidt styrke. Man kunne måske også toppe med noget salsa med chili.... Print denne artikel

5 kommentarer:

 1. Jeg har lavet quesadillas flere gange- vores favorit er med salsa, oksekød og peberfrugt:)
  Vi laver altid til 2 dage og varmer dem i ovnen, for det kan de sagtens tåle uden at blive kedelige. Uhm, vi må snart ha sån en igen!

  SvarSlet
 2. Vores favorit herhjemme er med parmaskinke, forårsløg, cherrytomater (i små stykker), masser af jalapenos og ikke mindst friskrevet cheddar. Hvis man er til masser af ost man man også lige skære en frisk mozzarella i skiver og putte i :-)

  SvarSlet
 3. ØJ, tak begge to. Herlige forslag, som jeg får lyst til at prøve hurtigst muligt. Og fedt at man sagtens kan lave til flere dage. Gad så også vide om man ligefrem med held kan fryse dem ned og varme igen? Nå men det kan jeg jo bare prøve. Tak igen!

  SvarSlet
 4. Uhmm hvor lækkert, nu ved jeg, hvad min frokost skal være i dag :)

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...