Sidevisninger i alt

mandag den 5. marts 2012

Ajvar - en skøn grøntsagsrelish

Kender du ajvar? Denne herlige relish på basis af aubergine og rød peber? Tidligere har jeg købt det på glas hos min etniske grønthandler, men det er temmelig dumt, når man nu meget nemt kan lave sin egen, som smager meget bedre og er frisk.

Ajvar kan bruges til rigtigt mange ting - til at dippe rå grøntsager i, som fyld i pitabrød sammen med kød og rå grønt, som fyld i en grøntsagslasagne eller som vegetarisk pålæg på ristet brød. Det er så godt og en skøn måde at snige ekstra grøntsager ind i hverdagen.


Til sådan et glas + det jeg spiste på et stykke brød med det samme skal du bruge:

1 aubergine
1 squash
2 røde pebre (jeg havde 1 + en snackpeber)
1 rød chili
4 fed hvidløg
3-4 spsk god olivenolie
1 spsk hvid balsamico eller æbleeddike
salt, peber og måske et nip sukker

Skær grøntsagerne i grove stykker, dog hakkes chilien lidt finere. Læg dem i et ovnfast fad og hæld olien over og krydr med salt og friskkværnet peber. Bages ca 45 minutter. Mos eller blend herefter det hele uden at det bliver helt til puré. Der må gerne være små stykker grønt tilbage. Smag til og tilsæt balsamico.
Kan holde sig 1 uge i køleskab.


Her er mine råvarer - i aften kommer jeg relish på halve grove pitabrød og topper med mozerella. Så er der nærmest pizza på den ok måde:-) 
Print denne artikel

9 kommentarer:

 1. OM jeg gør, vi er helt vilde med det her, men har aldrig prøvet at lave det selv. Gemmer straks opskriften til ved lejlighed. Det skal da prøves

  SvarSlet
  Svar
  1. ja, det lyder til I er rigtigt vilde med - så må I bestemt selv prøve at lave det.

   Slet
 2. Yumyum - det er nemlig en superherlig form for tilbehør - og en god måde at få udryddet halvtrætte grøntsager :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. ja, tænkte også det ville være en god måde at udrydde på. Havde nu ikke lige tingene i hus, så denne gang måtte jeg ud og købe ind:-)

   Slet
 3. Jeg elsker små tapas hapsere, og der passer denne jo perfekt! Den må jeg helt klart afprøve. Tror alle ingredienserne er med i grøntsagskassen, så glæder mig helt til det bliver weekend :)

  Tak for dejlig inspiration!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hey Gitte - sorry, jeg først ser din hilsen nu. Ja det ville passer perfekt til tapas - håber du får den lavet engang. Ha det smukt

   Slet
 4. Elsker Ajvar og skal lave denne opskrift til tapas i morgen :) Hvor mange grader skal ovnen være på?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej, du må undskylde jeg først ser dit spg nu, håber du har lavet det alligevel. Jeg satte ovnen på 200 grader, men det er ikke helt så vigtigt .... men deromkring:-) God fornøjelse med det

   Slet
 5. For filen da, hvor det smager himmelsk:-)
  Knus Charlotte

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...