Sidevisninger i alt

mandag den 12. marts 2012

Blåbærsirup m/citron og lakrids

Jeg er blevet småforfalden til Urtekrams blåbærsirup - en skefuld henover skyr med frugt som morgenmad eller frokost smager som dessert, men er en fin start på dagen, hvis man husker fuldkorn senere. I går da jeg tømte fryseren, fordi den trængte til at blive afrimet, fandt jeg flere poser blåbær og fik straks lyst til at lave mit eget forsøg med sirup.


Jeg havde lige tømt en af Urtekrams flasker, så den blev godt rengjort og genbrugt til min egen blåbærsirup - jeg fik denne flaske + en smule ekstra af portionen her.


Her er originalen - den er god, men koster 50 kr normalt og 40 kr på tilbud i Netto i ny og næ. Min egen koster nok ca. 30 kr.

2 poser blåbær
3 spsk rørsukkersirup - Cane Syrup
rørsukker efter behag, jeg brugte nok 1 dl
saften fra en citron
2 tsk lakridssirup

Kog blåbær med rørsukker og Cane Syrup i ca 10 minutter. Mas bærrene ud - sigt det i en ren skål. Tilsæt citronsaft og lakridssirup og smag til. Min sirup blev lidt tyndere end Urtekrams, men man kan evt koge den mere ind, hvis man vil have den mere tyktflydende.

Der er ikke hverken citron eller lakrids i originalen, men jeg synes at blåbær godt kan have en lidt flad smag, og at citron gør underværker. Og da glasset med den nyindkøbte lakridssirup stod lige ved hånden, tænkte jeg det var oplagt at give det et strejf af det - ingen af delene gør bestemt min blåbærsirup ringere end udgangspunktet.


Jeg er helt tilfreds med resultatet - faktisk giver strejfet af citron og lakrids ekstra "personlighed" og spændende smag. Siruppen kan selvfølgelig også anvendes til amerikanske pandekager, som fyld i mousse til kagefyld, i hjemmelavet is eller oven på is .... og så videre ..... Print denne artikel

9 kommentarer:

 1. Sikken en god ide med tilsætte lidt citron og lakrids. Det er altid sjovere med lidt variation.

  PS Irma har tilbud på Henrik Ydes Thaisovse i denne uge 2 pk for 50 kr

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sushi - ja, det er nemlig sjovt at sætte sig eget lille bitte præg på det. Super med de thaisovse, som jeg har læst om og gerne vil prøve. Tak, jeg må i Irma - men det kommer jeg nu næsten altid i løbet af en uge

   Slet
  2. jeg kunne nemlig huske noget om at vi engang har skrevet lidt sammen om de sovse... mærkelige hjerne :-)

   Slet
 2. Jeg vi gå igang straks i morgen - det ser godt ud søde Marianne. Tak for alle dine spændende indslag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ekstra dejligt hvis det inspirerer andre - tusind tak for hilsen her, det er SÅ dejligt:-)

   Slet
 3. Den lyder godt nok god til en sød tand som min!
  Kh Inger Lise

  SvarSlet
  Svar
  1. uha, ja dem er vi flere, der har! Personligt har jeg vist desværre meget mere end en! Og har endda lige været til tandlæge idag:-) Tak for hilsen

   Slet
 4. Jeg har faktisk aldrig fået prøvet Urtekrams version - og egentlig slet ikke blåbær sirup... men nu med din opskrift skal jeg da klart afprøve det!

  Dejligt pift på morgen-skyr´en. Den vil sikkert også være god på pandekager?

  Mvh lacucinanada.com

  SvarSlet
 5. Hej Lacucinanada - herligt, at du har fået lyst til at prøve at lave en ny ting i dit køkken. Hvis du er til bær, er jeg næsten sikker på du vil synes om den:-) Tusind tak for din hilsen, mener ikke jeg har "set" dig her før - jeg kigger selvfølgelig over til dig også

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...