Sidevisninger i alt

lørdag den 24. marts 2012

Husk lige hytteosten!

Lysten til at bruge mere hytteost vil ingen ende tage. Det er lidt sjovt, hvordan et produkt kan være moderne og hyped for så at gå i glemmebogen og komme stærkt tilbage. Der er mode i mad som i tøj.

Det første jeg husker om hytteost er nok i 70'erne, hvor min mor i perioder fyldte køleskabet med 20 bægre hytteost ad gangen og levede af det og kærnemælk i 2-3 uger, når hun ville tabe sig hurtigt!! Uha, for en usund kur ville man sige i dag. Senere husker jeg hytteost fra en skøn spinatlasagne og som frokostspise sammen med tomater og agurk. Begge dele holder stadig i min optik. Må vist snart lave spinatlasagnen igen.

Lige nu er det vist skyr, der er det tjekkede mælkeprodukt - der er osse meget godt at sige om det. Højt proteinindhold og ikke mindst lav fedtprocent. Men husk lige hytteosten. Først og fremmest for dens gode smag - den er let syrlig-saltet med et strejf af frisk fløde. Som sagt masser af god og livsvigtig protein - dog ret højt fedtindhold med sine 4,5 % i forhold til skyr's 0,2. Men jo meget mindre end alm creme fraiche fx, og det kan man ofte erstatte med hytteost. Og så er den fyldt med gode B12 vitaminer, som også kan være svære at få nok af.

Hytteosten er så anvendelig som skøn smagsgiver - i tærter, lasagne, på pasta, i dressinger, saucer, som dip osv osv. Husk at den også kan blendes. Et rigtig godt alternativ til andre syrnede mælkeprodukter eller mayonnaise.


Denne her neutrale hytteost kender vi nok alle fra butikkernes kølediske ...indtil nu har jeg mest brugt den til hurtig og sund frokost sammen med rå grøntsager.


Som I ved, banker mit hjerte altid for øko varer - og heldigt for mig, at denne her variant meget snart er på vej ud i butikkerne. Jubi for at Arla også går øko vejen .... håber den kan konkurrere med de gode fra Thiese og Thrane, og glæder mig til at kunne smage den.


Denne udgave at hytteost er også på vej ud i verden - med grillet peberfrugt. Jeg har en vareprøve stående i køleskabet, men ikke nået at bruge den endnu. Det gir jeg lyd om. Må dog sige, at jeg normalt altid foretrækker "plain" og så selv tilsætte urter og grønt osv. Smager som regel meget bedre med friske ting, og jeg undgår også helst tilsætningsstoffer. Men den skal da ha' en chance.


Endnu en ny variant på vej - denne med 4 slags løg. Lyder nu ret dejlig.


Dagen efter Arla-arrangementet faldt jeg over denne beauty af et økologisk rødt spidskål. Det måtte straks med hjem og laves til coleslaw med hytteost i stedet for creme fraiche, som jeg normalt bruger.

Er det lige smukt? Jubi for forår og alt det, der pibler op af jorden og frem på træer og buske lige nu


Og det blev til en virkelig dejlig coleslaw - blended hytteost rørt op med citronsaft og fintrevet skal, masser af spidskommen, salt og peber. Virkelig frisk og dejligt - serveret sammen med en flok gode øko frikadeller og intet andet. Det kan jeg nemt stå inde for:-) Print denne artikel

6 kommentarer:

 1. Uhm... Hurra for hytteost! Som du selv skriver, det er en skøn smagsgiver og kan erstatte den fede creme fraise virkelig mange steder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karen - du lyder som en ægte fan:-) Tak for din hilsen

   Slet
 2. Kan også huske min på på utallige hytteostekure :) Man når jeg ser dine billeder af nye varianter får jeg lyst til at anskaffe hytteost - straks.

  SvarSlet
  Svar
  1. jaaa, vi skal nok lidt væk fra at tænke på hytteost som sådan en ond stroppekur men som et rigtigt lækkeri:-) god appetit og tak for hilsen

   Slet
 3. Svar
  1. ja, og det forventer jeg også at blive:-) Ha en dejlig dag

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...