Tanten har tilbragt en herlig aften i Københavns Madhus sammen med 9 andre madbloggere. Vi var inviteret til workshop af Arla, fordi de ønsker at relancere hytteosten, så vi kan genopdage hvilken anvendelig og sund ingrediens det kan være både i det salte og det søde køkken. Flankeret af de inspirerende kokke Mads Nybroe og Bo Gabel fra Beta i Århus, samt Tove Færch, som er leder af Arla Karolines Køkken, blev vi modtaget med en alkoholfri bar og bugnede borde med friske og lækre råvarer.
Her fik vi frit slag til at gå ombord i de lækre sager og blot lade flow og fantasi råde til at kreere små og store retter til hverdags- og weekendmad. Alle 10 madbloggere og de to kokke gik friske til udfordringen, og hyggede, mens der blev skabt både kendte og mere vovede indslag.
Lige nu får du lidt billeder som "teaser" - og så lover jeg ellers, at du kommer til at høre meget mere om hytteost det næste stykke tid.
Alt var skåret ud og sanseligt anrettet ..... se lige de her farver ....
Ahh, godt charcuteri og kvalitetsoste ....
Mere frugt og grønt, og jubii økologiske udgaver af smør og mel .... det var jeg personligt rigtig tilfreds med at se ...
Brød, nødder og mere grønt ...
Bagt græskar ..... som en af deltagerne brugte i en topping på crostini og selvfølgelig sammen med hytteost...
Hvorfor er der ikke nogen, der snitter løg i skåle i mit køkken?
Bo viser det nybagte og virkeligt lækre brød, der lige blev hevet ud af ovnen - med tydelige "korn" fra hytteosten ... skal klart afprøves.
Måske mere sjovt end seriøst ...... hytteost, der blev skyllet, tørret og friturestegt. En salt udgave og en sød med florsukker og lakrids .... helt sprøde og knasende og ikke lige noget, jeg havde forestillet mig at kunne bruge hytteost til.
Mine egne to indslag blev en guacamole - som jeg normalt ville røre op med creme fraiche. Det gik mindst lige så lækkert med blended hytteost, og så er fedtprocenten væsentligt lavere og proteinindholdet højere. Og det kan vi godt li!
Min næste kreation blev en kold krydderurtesauce med blended hytteost, masser af finthakket dild og persille, masser af spidskommen, lime og salt og peber. Den blev rigtig vellykket og den kommer jeg helt sikker til at lave igen herhjemme. Kan bruges som kold sauce til grønt og kød, som dip til rå grøntsager og som fyld i bagte kartofler fx. Her serverede jeg den med stegt corichopølse, som gav godt og stærkt modspil og så de sprøde stængler af bladselleri. En ret lækker lille anretning faktisk...
Her er en salat med ristet blomkål og krydderier .... dejligt måde at få en sprød salat ...
Gratinerede brød med avocado nederst og fyld af stærk pølse og toppet med hytteost med piskede æggehvider...
Yderligere en rå salat med ristet rugbrød, som kan varieres i det uendelige ...
Heldigvis var der også nogle, der var inspireret til det søde køkken .... friske frugter nederst og en slags "råcreme" med hytteost, pisket fløde, lime og ingefær .... virkeligt dejligt indslag ...
Og det bedste til sidst, når man har en sød tand .... kokkenes dessert med vanilleis, toppet med hytteost, sirup og frysetørrede hindbær .... den skal jeg også forsøge at efterligne.
Som kokken Mads sagde: Hytteost er ostens kartoffel:-) Og her på bloggen er der så skudt gang i masser af eksperimenter med dette lødige produkt, hvor der endda er mulighed for kreere en 3 retters menu og deltage i en konkurrence for inviterede madbloggere. Tante Sød er KLAR!
Print denne artikel
Det ser rigtig spændende ud - glæder mig til det bliver min tur til at deltage her i Århus :-)
SvarSletja, det var en fin aften, du kan roligt glæde dig. Glæder mig til at høre hvad I finder på
SletNu håber jeg det er lige så fint når jeg drager til Århus sammen med Line for at deltage i samme kursus. Det ser vel nok lækkert og spændende ud!
SvarSletJeg er sikker på kvaliteten er lige så høj i Århus, det er jo ligefrem Arla's eget hovedsæde. I må ha' rigtig god fornøjelse - jeg følger med hos jer begge naturligvis
SletÅh så fint det ser ud!
SvarSletja, det var både dejlig luksus og sjovt:-)tak for din hilsen Marian
SletHei, takk for koselig hilsen på bloggen min, så mye fint du viser her inne hos deg, gleder meg til å lese mere;) Klemmer fra Norge
SvarSletåhh hvor dejligt du også fik lyst til at kigge her ind hos mig:-) Jeg er vild med Norge eller måske allermest med nordmænd, så det er da bare herligt ....
Sletnøj, hvor ser det sjovt og spændende ud. Og skønne kreationer du fik komponeret.
SvarSlettak søde Sushi, og ja det var nemlig rigtig sjovt...håber du har det godt
SletHaha, det er en sjov idé med den stegte hytteost - det har jeg alligevel ikke set før! Smagte det godt?
SvarSletHej Piske - nej, hvem ville lige ha' set den komme:-) Man dræner/skyller hytteosten, lader den tørre ca 1 døgn og så ligner de små ostekorn nærmest rå ris. Og så hældes de direkte i friture. Jamen, de var måske mere sjove end velsmag, men jo smagte også helt ok. Sprang lige som i munden lige som, de der rice crispies og den med florsukker og lakridspulver ville helt sikkert være et sjovt pift på en dessert, og den salte herligt oven på salat fx.... måske et lidt langsommeligt arbejde, men skægt er det. Og inspirerende at tænke ud af boxen...
SletKære Tante Sød - det var en skøn aften, og jeg fik masser af inspiration med hjem til Karolines Køkken. Og den der krydderurtesauce....uhm - tak for opskriften! mvh Tove Færch
SvarSletKære Tove - TUSIND tak for din personlige hilsen her, jeg var rigtig glad for at være med. Tror vist jeg blev så begejstret, at jeg måske kom til at spørge og afbryde lidt meget!!!! Herligt at du synes du fik inspiration også selv om du er prof. Ja, jeg tror jeg skal lege videre med krydderurtesovsen ... tænker den lidt som forret med varmrøget laks fx:-)Hvem ved om den ender i mit konkurrenceforslag - så det er en stor hemmelighed:-) Mange tak for denne gang
SletDet ser vildt lækkert ud - glæder mig helt vildt til det bliver min tur på tirsdag i Aarhus:)
SvarSlet