Sidevisninger i alt

onsdag den 28. marts 2012

Minitærter med karamelliserede løg og bacon

Gårsdagens bagning af salte minitærter efterlod en rest dej, og det fik mig til at lave en lille ny flok med et andet fyld - mere traditionelt med masser af stegte bløde løg og bacon - igen samlet af æggemasse, og i dag tilsat hytteost i stedet for mælk. Det blev lækkert, og helt sikkert noget jeg vil lave igen til gæster enten som lun snack eller lille forret på en bund af salat.


Fyldet bestod blot af:

1 bakke bacon i små tern
2 store hakkede løg
en anelse god olie
1 æg
4 spsk hytteost naturel
lidt salt, kværnet peber, oregano

Steg bacon næsten sprødt og tilsæt løgene, som nu steger med ret længe for svag varme. Det tar lidt tid, men er vigtigt for at aromaerne får lov at udvikle sig og løgene bliver lidt karamelliserede. Rør æg og hytteost med krydderier. Stik små runde bunde ud af den udrullede dej, læg i forme, læg en skefuld fyld på og top med æggemassen.


Jeg vil tro, de fleste vil ha' lyst til at hapse sådan en fætter - men beregn kun en enkelt til hver, da de hurtigt kan mætte for meget. Print denne artikel

2 kommentarer:

  1. Det er altså smart med tærter i muffinsforme. Tak for inspirationen!

    SvarSlet
  2. jamen velbekomme, jeg er osse selv blevet ret vild med konceptet. Tror jeg skal lave en forret med 2-3 forskellige små tærter og anrette på en salatbund... jeg så forresten du var i madpanelet i Spis Bedre:-) Hyggeligt ...

    SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Der var en fejl i denne gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...